Wat is high tack tape?

High tack tape is een type verpakkingsmateriaal gemaakt van polypropyleen (PP) met een speciale lijmlaag. Deze lijmlaag bestaat uit een dubbele acryl coating, waardoor de tape een zeer sterk kleefvermogen heeft. Dankzij zijn weerstand tegen koude, is deze tape geschikt voor gebruik in koel- en vrieshuizen, evenals voor buiten toepassingen. Deze tape is speciaal ontworpen om de verpakking van producten stevig te houden onder extreme temperaturen.

Geruisloos afrollen van high tack tape

Een groot voordeel van de high tack tape is dat het stil afrolt, wat het verwerken ervan prettiger maakt, vooral als je veel dozen dicht moet plakken. Een nadeel is dat deze tape minder goed plakt op oneffen oppervlakken, zoals testliner dozen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Deze dozen zijn ruwer waardoor de tape minder goed blijft plakken. Als je op zoek bent naar een tape die wel goed blijft plakken op testliner dozen, dan is een PP hotmelt tape een beter alternatief. Er is een andere soort high tack tape beschikbaar die een linnen structuur heeft. Deze tape wordt vaak gebruikt voor permanente bevestiging van dingen, zoals het vastmaken van tapijten aan de vloer. Dit is een dubbelzijdige tape.

Verschillende soorten high tack

Bij Profipack zijn er verschillende soorten high tack tape beschikbaar. Zo zijn er bruine en transparante verpakkingstapes. Als je standaard bruine kartonnen dozen dicht wilt plakken, is de bruine high tack tape een goede keuze, omdat het mooi samenvloeit met de kartonnen verpakking. Maar als je een prachtig bedrukte doos hebt met bijvoorbeeld je logo of slogan erop, is de transparante variant een betere keuze, zodat de bedrukking er goed uit blijft zien. Naast de verpakkingstapes, zijn er ook high tack tapes beschikbaar die aan beide zijden plakken, wat handig is voor het vastzetten van tapijten.

Diverse soorten tape bij Profipack

Bij Profipack kun je niet alleen high tack tape bestellen, maar ook een breed assortiment van andere verpakkingstapes en specialistische tapes. Een voorbeeld hiervan is filament tape, een stevige tape versterkt met glasvezel draden. Er zijn zowel tapes versterkt in de lengterichting als tapes die kruislings zijn versterkt. Filament tape wordt vaak gebruikt voor het afsluiten van UN dozen, deze dozen worden gebruikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en daarom is het noodzakelijk om speciale tape te gebruiken zoals filament tape in plaats van high tack tape.

Bestel je high tack tape vandaag nog

Bij Profipack garanderen we dat de high tack tape die je bij ons koopt van topkwaliteit is. Voeg het gewenste aantal toe aan je winkelwagen en bestel nu. Zorg er wel voor dat je je bestelling op tijd plaatst. Als je namelijk bestelt voor 16:00 uur op werkdagen, verzenden we jouw bestelling nog diezelfde dag. Zo heb je jouw high tack tape snel in huis.

PP High Tack Tape is een soort tape die is gemaakt van polypropyleen, afgekort als PP. Dit type tape heeft een uitzonderlijk sterke kleefkracht en wordt vaak gebruikt voor verpakkingsdoeleinden. Bovendien is PP High Tack Tape bestand tegen koude temperaturen, waardoor het geschikt is voor gebruik in koude omgevingen.

PP High Tack Tape is een tape met een hoge kleefkracht en kan worden gebruikt op verschillende soorten oppervlakken, waaronder ruwe en oneffen oppervlakken. Deze tape is scheurbestendig en heeft een goede weerstand tegen vocht. Bovendien is PP High Tack Tape geschikt voor gebruik bij koude temperaturen, zoals in vrieshuizen, en heeft het een lange levensduur.

PP High Tack Tape is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het afsluiten van dozen, het bevestigen van labels en het bundelen van producten. Het kan ook worden gebruikt voor tijdelijke reparaties en voor het plakken op moeilijk te hechten oppervlakken zoals stoffen en tapijten. Bovendien is deze tape bestand tegen koudere temperaturen, wat het een uitstekende keuze maakt voor gebruik in vrieshuizen.