Wat is een buisfolie sealer?

Een buisfolie sealer is een handig apparaat waarmee je op een snelle en efficiënte manier buisfolie kunt sealen. Dit wordt gedaan door middel van een dunne en hete sealplaat die op het plastic wordt gedrukt, waardoor de lagen plastic aan elkaar smelten. Hierdoor ontstaat een lucht- en waterdichte verzegeling. Met een buisfolie sealer kun je niet alleen handige zakken maken in verschillende groottes, maar ook langwerpige producten verpakken, zoals trapleuningen, metalen profielen of paraplus. Bovendien kun je er andere plastic zakken mee sealen, zoals blokbodemzakken of vlakke zakken.

Wat zijn de voordelen van een sealapparaat voor buisfolie?

Een sealapparaat voor buisfolie heeft verschillende voordelen. Het is een professionele en nette manier om foliezakken, buisfolie en andere producten te sluiten, waardoor producten mooi gepresenteerd kunnen worden. Daarnaast zorgt het voor een permanente en waterdichte verzegeling, waardoor levensmiddelen langer houdbaar blijven en vloeistoffen niet kunnen lekken. Ook biedt het bescherming tegen roest bij het verpakken van metalen voorwerpen. Het is wel belangrijk om enkele seconden te wachten na het verzegelen, zodat het plastic gestold is.

Duurzaamheid van een buisfolie sealapparaat

Met een buisfolie sealer en rol buisfolie bespaar je opslagruimte, omdat je niet heel veel verschillende formaten zakken of verpakkingen hoeft op te slaan. Dit bespaart opslagkosten en maakt je minder afhankelijk van meerdere leveranciers. Je kunt immers zelf plastic zakken maken in verschillende maten. Hierdoor ben je ook goedkoper uit dan wanneer je steeds kant-en-klare zakken moet kopen. Het hebben van een sealapparaat en buisfolie biedt dus meer flexibiliteit en onafhankelijkheid in het verpakkingsproces.

Snel en gemakkelijk buisfolie sealen

Onze sealapparaten voor buisfolie zijn ontworpen met handige functies, zoals een geïntegreerd mes, waarmee je snel en nauwkeurig kunt werken. Met dit mes creëer je moeiteloos strakke en nette verpakkingen. Daarnaast hebben we modellen die zijn uitgerust met een folieafroller, waardoor het nog gemakkelijker wordt om te werken. 

Bij Profipack bieden we drie soorten buisfolie sealers aan: tafelmodellen, staande modellen en mobiele modellen. Al onze modellen zijn zeer gebruiksvriendelijk en kunnen aan verschillende behoeften voldoen. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste model voor jouw specifieke toepassing.

Een tafel buisfolie sealapparaat

Onze tafelmodellen buisfolie sealapparaten zijn compact, duurzaam en licht van gewicht. Ze kunnen eenvoudig op een inpaktafel worden geplaatst en nemen weinig ruimte in beslag. Deze modellen worden handmatig bediend door de sealbalk naar beneden te drukken, waardoor de hete sealplaat het plastic in enkele seconden verzegelt. Onze tafelmodellen zijn verkrijgbaar met of zonder ingebouwd mes en met sealplaten van 200 mm tot 500 mm breed. Ze kunnen plastic tot 2 x 100 mm of 2 x 120 mm dik verzegelen en hebben een handige temperatuurregelaar om de warmte in te stellen. Voor onze tafelmodellen bieden we ook handige onderhoudssetjes om je apparaat in topconditie te houden.

Een vloer buisfolie sealer

Als je dagelijks veel verpakkingen moet maken of sluiten, is een staand model van de buisfolie sealer de beste keuze. Deze robuuste en stabiele apparaten zorgen voor een snellere en efficiëntere werkwijze. Ze hebben allemaal een ingebouwd mes, waardoor je zeer nette verpakkingen krijgt. Het voetpedaal maakt het bedienen van deze sealers erg handig en gemakkelijk. Je hoeft de sealbalk niet met de hand naar beneden te duwen, zodat je beide handen vrij hebt om efficiënt te werken. Deze sealapparaten zijn krachtig genoeg om zwaardere zakken en folies te sealen, tot een dikte van 200 micron.

Inclusief ingebouwde folieafroller

Sommige van onze buisfolie sealers hebben een handige ingebouwde folieafroller, waardoor je nog sneller kunt werken. Een voorbeeld hiervan is de FI-605, die zelfs een eigen werkblad heeft, waarmee je extra werkruimte creëert. Het voordeel van het werken met staande modellen is dat je de zakken makkelijker kunt laten hangen, wat handig is bij het sealen van bijvoorbeeld poeders of fijn materiaal. De staande modellen zijn ook uitgerust met een ingebouwde thermische beveiliging voor extra veiligheid. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige van deze modellen een speciale energiebronaansluiting vereisen.

Een mobiele sealer voor buisfolie

Onze mobiele buisfolie sealer is perfect voor bedrijven die weinig werkruimte hebben of op verschillende locaties moeten werken. Dit kleine en krachtige apparaat neemt nauwelijks ruimte in beslag en kan na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen. Het sealapparaat werkt handmatig en heeft een kabellengte van 3 meter, waardoor de sealer mobiel is. Het apparaat is geschikt voor het sealen van folies tot 300 mm breed en 250 micron dik en is voorzien van thermische beveiliging voor extra veiligheid. Het is geschikt voor het sealen van PE, PP, PVC en POF folie. Let wel op dat je een speciale energiebronaansluiting nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken.

Aanschaffen van een sealapparaat voor buisfolie

Het is van belang rekening te houden met een aantal factoren, voordat je een sealapparaat aanschaft. Hieronder worden de factoren kort doorlopen.

Hoe vaak wordt het sealapparaat voor buisfolie gebruikt?

Het is belangrijk om te overwegen hoe vaak je het sealapparaat gaat gebruiken voordat je er een kiest. Als je slechts af en toe zakken of verpakkingen hoeft te sluiten, zijn onze handige tafelmodellen geschikt, waarmee je tot 8 zakken per minuut kunt sealen. Voor degenen die echter veel intensiever werken, hebben wij professionele staande modellen die wel tot 14 zakken per minuut kunnen sealen. Het is belangrijk om te kiezen voor een model van metaal, omdat kunststof modellen vaak minder lang meegaan. Zorg er dus voor dat je de juiste keuze maakt op basis van jouw unieke sealbehoeften.

Wat is de lengte en breedte van de sealnaad?

Het is belangrijk om goed na te denken over de lengte van de sealnaad voordat je een buisfolie sealer aanschaft. Bijvoorbeeld, we hebben tafelmodellen met een sealnaad van 200 mm, maar we hebben ook staande modellen die geschikt zijn voor het sealen van verpakkingen tot een breedte van 605 mm. Met deze langere modellen kun je natuurlijk ook smallere zakken sealen. De breedte van de sealnaad kan ook een belangrijk punt zijn om te overwegen, aangezien we modellen hebben met sealnaden van 2, 3 en 5 mm. Overweeg dus goed welke lengte en breedte van de sealnaad het beste past bij jouw specifieke sealbehoeften.

Welke dikte buisfolie wil je sealen?

Buisfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes, maar niet elke dikte kan worden geseald met elke buisfolie sealer. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te kijken tot welke dikte je met het apparaat kunt sealen. De basismodellen zijn bijvoorbeeld geschikt voor diktes tot 100 of 120 micron, terwijl de grotere buisfolie sealers plastic kunnen sealen met een dikte van 200 micron. Let er ook altijd op dat het apparaat is uitgerust met een goede temperatuurregelaar, zodat je kunt instellen hoe warm en hoe lang de verzegeling moet worden aangebracht. Op die manier kun je de beste sealprestaties krijgen voor de dikte van jouw buisfolie.

Wil je een buisfolie sealer met snijmes en folieafroller?

Ben je op zoek naar een buisfolie sealapparaat met ingebouwd mes of niet? Sealer modellen zonder mes zijn doorgaans goedkoper, maar vereisen dat je de folie met een schaar afknipt. Hoewel dit werkt, zal een model met ingebouwd mes zorgen voor een betere afwerking en een snellere werkwijze. Bij Profipack hebben we beide soorten modellen beschikbaar, inclusief complete sets met folieafroller. Deze afrollers zijn ook los verkrijgbaar.

Welke grote sealapparaat kan je kwijt?

Bij het kiezen van een buisfolie sealer is het belangrijk om ook rekening te houden met de beschikbare ruimte. In een klein magazijn is er mogelijk alleen ruimte voor een tafelmodel dat op een inpaktafel kan worden geplaatst. Een staand model heeft daarentegen geen tafel nodig, maar is wel groter en vereist meer ruimte. Bovendien hebben sommige sealers een speciale energieaansluiting nodig, waarvoor je ook ruimte moet hebben. Onze verpakkingsexperts staan klaar om je hierover advies te geven.

Een sealapparaat buisfolie is een handig hulpmiddel waarmee je een luchtdichte en waterdichte afsluiting kunt maken tussen twee lagen plastic, bijvoorbeeld om buisfolie goed af te sluiten. Dit apparaat werkt door middel van verhitting. Het heeft een verwarmingselement dat wordt verhit tot een bepaalde temperatuur. Vervolgens leg je de te sealen materialen tussen de sealbalken van het apparaat en druk je op een knop om de balken samen te knijpen. Door de warmte van het element smelten de twee lagen materiaal aan elkaar.

Wil je zien hoe eenvoudig het is om een buisfolie sealer te gebruiken voor het sealen van buisfolie? Bekijk dan onze video en ontdek hoe makkelijk het is om met dit apparaat een perfecte seal te maken.

Sealapparaten buisfolie worden voornamelijk gebruikt om plastic materialen te sealen, zoals plastic stazakken en buisfolie. Dit komt doordat deze apparaten geschikt zijn voor verschillende soorten plastic folie, zoals PE-, PP-, PVC- en POF-folie. Maar wist je dat onze buisfolie sealers ook geschikt zijn voor het sealen van onze papieren stazakken en blokbodemzakken? Dit komt doordat ze voor een deel uit plastic bestaan. Hierdoor kun je deze materialen gemakkelijk dichtsealen met onze sealapparaten en ben je verzekerd van een goede en luchtdichte afsluiting.

Bij Profipack hebben we diverse soorten sealapparaten buisfolie in ons assortiment. Zo zijn er sealapparaten die geschikt zijn voor het sealen van folie met een maximale dikte van 2 x 100 my, maar ook sealapparaten die een dikte van 2 x 200 my kunnen dicht sealen. Het is belangrijk om per type sealapparaat te bekijken wat de maximale dikte is die het apparaat kan sealen, zodat je zeker weet dat je het juiste apparaat kiest voor jouw toepassing.