Plakband, duurzaam en met sterke kleefkracht

Goed plakkende papieren tape, ooit per toeval ontstaan De eerste basisversie van plakband is per toeval in een laboratorium ontstaan aan het einde van de 19e eeuw en was eigenlijk bedoeld als pleister. Echter, de klevende tape bleek de huid te irriteren. Na enige tijd werd ingezien dat de kleeftape veel beter als verpakkingstape dienst kon doen. Dat werd wereldwijd een groot succes. De klevende verpakkingstape werd verder ontwikkeld en er ontstonden steeds betere en steeds meer verschillende versies van de oorspronkelijke tape. Ben je nu misschien nieuwsgierig geworden naar de modernste, stevig hechtende en zelfs milieuvriendelijke versies van deze kleeftape? Neem dan op je gemak een kijkje in de webshop van Profipack.

Keuze uit diverse soorten papieren tapes

De stevige papieren tape van Profipack wordt gemaakt van bewerkt kraftpapier. Hierdoor is de papieren plakband recyclebaar en milieubesparend. De kleefkracht van papieren verpakkingstape is te danken aan het gebruik van solventlijm. Behalve de standaard bruine papieren tape, is er bijvoorbeeld ook gegomde papieren tape verkrijgbaar. Dit soort tape plakt goed nadat het vochtig is gemaakt met water. Het wordt ook wel watergeactiveerd of natklevende verpakkingstape genoemd. Een voordeel van gegomde verpakkingstape van papier is dat het goed bestand is tegen temperatuurwisselingen. Ook als je de voorkeur geeft aan bijvoorbeeld PVC tape of PP acryl tape als verpakkingstape of als je specifiek op zoek bent naar papier tape voor machinaal gebruik, kan je volop bij Profipack terecht.

De kracht van papieren verpakkingstape

Er zijn verschillende redenen om papieren tape te kopen. Een populaire reden voor het kopen van een bepaald soort verpakkingstape is natuurlijk het dichtmaken van je dozen. De eerder genoemde standaard bruine papier tape wordt doorgaans gebruikt om dozen tot zo'n 20 kilo snel en efficiënt te sluiten. Ben je in de weer met vermoedelijk iets zwaardere dozen? Wees gerust, deze papieren verpakkingstape zal een paar kilo meer ook nog aankunnen.

Hoogwaardige kwaliteit papieren plakband

Als je papieren plakband gaat kopen, wil je vooral goed klevende verpakkingstape in handen krijgen. Ons assortiment aan papieren verpakkingstape is altijd van topkwaliteit, divers en daar bovenop ook nog duurzaam. Er zit 50 m op een rol, waardoor je er lang mee vooruit komt.

De papieren tape van Profipack is 100% recyclebaar

Kenmerkend voor onze papieren tape is niet alleen de hoge kleefkracht, maar zeker ook de duurzaamheid. De papieren plakband uit ons assortiment kan volledig gerecycled worden. Je hoeft de papiertape dus niet onhandig en/of haastig los te peuteren van de kartonnen doos. Beter gezegd, de doos kan inclusief papier tape, met één sierlijke worp bij het oud papier gegooid worden.

Duurzame papieren tape kopen gecombineerd met ander duurzaam verpakkingsmateriaal

De term 'duurzaam' is al een paar keer gevallen. Wil jij ook graag zo duurzaam als mogelijk ondernemen? Dat komt goed uit, want dat is (niet geheel) toevallig ook het streven van Profipack. De papier tape in het assortiment evenals het verpakkingsmateriaal, zoals beschermingsmiddelen, papieren luchtkussens, bio opvulchips en papieren opvulmateriaal zijn allemaal producten geproduceerd met een scherp oog voor duurzaamheid.

Duurzame kartonnen dozen kopen

Bij milieuvriendelijke producten zoals papieren tape en verpakkingsmateriaal, horen natuurlijk ook milieuvriendelijke kartonnen dozen. Hierbij kan je denken aan gebruikte tweedehands, gebruikte kartonnen dozen, verpakkingen van graskarton en FSC-gecertificeerde dozen. Door deze dozen te combineren met de duurzame tape van Profipack, ben je in elke geval in dit stadium, milieuvriendelijk bezig. Duurzaam ondernemen wordt op deze manier voor een groot deel, zonder veel moeite realiteit.

Papieren tape en de strijd tegen diefstal

Wanneer een kartonnen verpakking is dichtgeplakt met papieren tape, kan deze niet geopend worden zonder de tape te beschadigen; papieren plakband scheurt makkelijk. Er zullen door het scheuren van de papieren plakband, sporen achtergelaten worden op het betreffende verpakkingsmateriaal. In de voortdurende strijd tegen diefstal kan tape van papier een simpel hulpmiddel ter voorkoming ervan zijn. 

Een tape dispenser voor het verpakkingstape van Profipack is dan ook meestal niet nodig; je scheurt de papieren plakband met gemak handmatig los.

Papieren tape laten bedrukken bij Profipack

Lijkt het je interessant om papieren plakband te laten bedrukken? Informeer vrijblijvend bij Profipack naar de mogelijkheden.

Papier tape bedrukken
Papieren tape bedrukken met logo

Ben je van plan papieren tape te personaliseren en te laten bedrukken? Zoek dan niet verder. Bij Profipack is het namelijk niet alleen mogelijk om verzendzakken, big bags en plastieken tape te laten bedrukken, maar ook papieren tape. Neem vooral even contact met ons op en zorg ervoor dat jouw duurzame tape origineel bedrukt is!

Papieren tape kan voor 100% gerecycled worden. Daarnaast is het niet nodig op papieren tape te scheiden van het oud papier of oud karton. Kortom, papieren tape is een erg duurzaam product.

De standaard papieren tape is net als de standaard tape te gebruiken met een standaard tapedispenser. Bij het gebruiken van gegomd papieren tape moet er wel gebruik worden gemaakt van een andere tapedispenser. Bij gegomd tape is het namelijk belangrijk dat de tape bevochtigd wordt, voordat het gaat plakken.

Papieren gegomd tape is gemaakt van kraftpapier en een plantaardige lijmlaag. Voordat deze plantaardige lijmlaag gaat kleven, moet de laag bevochtigd worden met water. Om deze reden moet er bij gegomd tape gebruik gemaakt worden van een speciale gegomd tapedispenser.