Wat is pp hotmelt tape?

PP hotmelt tape is een verpakkingstape die eigenlijk over het algemeen het meest gebruikt wordt in vele magazijnen. En dat is ook niet zonder reden. Het is immers een uiterst betrouwbare verpakkingstape, die voor veel toepassingen geschikt is. De hotmelt verpakkingstape wordt over het algemeen vooral gebruikt voor de sluiting van licht tot middelzware kartonnen dozen. Zwaarder dan 30 kg moet je niet gaan met deze tape. De tape is daarbij uitermate geschikt voor zowel kraftliner dozen, als ook testliner dozen.

Een groot voordeel van deze verpakkingstape is dat hij een hoge aanvangskleefkracht heeft. De tape plakt snel, maar blijft minder goed plakken op lange termijn. Hij is daarom vooral geschikt voor producten met een hoge omloopsnelheid en minder goed voor producten die lange tijd in de opslag gaan. De pp hotmelt tape wordt dan ook veel gebruikt in de E-commerce. Hierin blijven de pakketjes immers niet heel lang gesloten. Doordat de tape daarbij een lage afrolweerstand heeft, is hij erg geschikt voor industrieel gebruik op dozensluiters.

Van bruine pp hotmelt tape tot bonustape

Bij Profipack hebben we een ruim assortiment aan verschillende PP hotmelt tape. Zo hebben wij de standaard transparante versie in ons assortiment, maar ook de bruine hotmelt verpakkingstape. Beiden hebben een goede kleefkracht en een lage afrolweerstand. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog machinetape, die geschikt is voor machinale verwerking.

Lees ook: "Hoe tape ik mijn dozen dicht? 7 gouden tips"

Daarnaast hebben we ook nog pp hotmelt tape in de bonusvariant. Deze bonus tape heeft een stuk meer op de rol zitten dan de standaard verpakkingstape. Zo zit er op een standaard rol tape zo'n 66 meter aan verpakkingstape. De bonustape heeft daarbij wel 200 meter op een rol zitten. Hierdoor kun je lekker lang doorgaan met tapen, zonder dat je elke keer je rol pp hotmelt tape moet vervangen. We hebben geen minimale afname voor onze tapes.

Kiezen voor PP tape of PVC tape?

Bij de keuze tussen tapes kom je al snel uit bij een pp hotmelt tape. De tape is immers erg voordelig en daarom voor velen een standaardkeuze. Je kunt echter ook gaan voor PVC tape. Maar wanneer kun je nu het beste kiezen voor een PP hotmelt tape en wanneer voor een PVC tape? Heb je bedrukte dozen? Dan kun je het beste kiezen voor een PP tape. Wanneer je namelijk kiest voor een transparante PVC tape, dan is deze over het algemeen toch wat troebeler. Een hotmelt verpakkingstape is daarentegen eigenlijk altijd helder transparant.

Lees ook: "Battle of the tapes: papier, PVC of PP verpakkingstapes?"

Een andere afweging die je kunt maken is hoe zwaar je pakketten zijn. Heb je bijvoorbeeld een pakket tussen de 20 en 30 kg. Dan is een hotmelt verpakkingstape voldoende om te gebruiken. Ga je echter een verpakking van boven de 30 kg dicht tapen? Dan kun je beter kiezen voor een PVC tape. Deze is over het algemeen namelijk net wat steviger en sterker. Een PP hotmelt tape is daarbij een stuk minder elastisch. Hierdoor is deze tape wel weer makkelijk te gebruiken zonder tape dispenser. Deze tape is dus ook de juiste keuze wanneer je geen tapedispenser in je magazijn hebt liggen.

Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen voor PP hotmelt tape, zoals: 

  • De tape heeft een zeer sterke hechting en is zeer geschikt voor middelzware dozen 

  • De PP hotmelt tape is gemaakt van polypropyleen, een milieuvriendelijk materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. 

  • Goedkoper dan andere tapes, PP tape is een van de goedkoopste verpakkingstapes.  

  • De tape is niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. 

  • De tape is gemakkelijk in gebruik, zelfs als je geen dispenser hebt.  

PP hotmelt tape is een soort verpakkingstape gemaakt van polypropyleen (PP) en een hechtlaag van hotmelt. Hotmelt is een soort lijm die het best kan worden aangebracht op kamertemperatuur. PP hotmelt tape wordt vaak gebruikt voor het verpakken van producten, vooral voor het verzegelen van dozen en pallets, omdat het een stevige hechting heeft.