Plastic verzendzakken: slecht voor het milieu?

Waarom zou je plastic verzendzakken gebruiken voor het verzenden van de producten uit je winkel of webshop? Is plastic niet erg slecht voor het milieu? Voordat we dit product in het verdomhoekje stoppen, willen we even een lans breken voor deze geweldige zakken. Plastic boet namelijk wel aan populariteit in, maar dit zegt niet dat plastic verzendzakken nou meteen verkeerd zijn. Natuurlijk, het is geen papier, maar plastic kunnen we ook goed sorteren en weer hergebruiken. Onze plastic verzendzak bestaat dan ook niet voor niets voor 50% uit gerecycled materiaal.

Verzendzakken van plastic en voordelen

Zo slecht zijn die verzendzakken van plastic dus nog niet. Bij Profipack gaan we met onze tijd mee en houden we duurzaamheid in het oog. We leggen je graag wat meer uit over de voordelen van onze verzendzakken van plastic ten opzichte van onze papieren verzendzakken. Ook leggen we je graag uit waarom dit product een goede vervanging is voor een standaard verzendverpakking zoals een kartonnen doos of een reguliere postdoos. Duik met ons mee in de wondere wereld van dit bijzondere product.

Plastic verzendzakken zijn goedkoper

Wat is nou een belangrijk voordeel van onze plastic verzendzakken ten opzichte van de papieren variant? Duurzaamheid heeft natuurlijk zijn prijs en daarom is de papieren variant een stuk duurder dan onze plastic verzendzak. Wanneer je dus voor je webshop veel producten moet verzenden met de post, is de plastic variant de goedkopere oplossing. En vergeet natuurlijk niet dat onze verzendzakken van plastic voor 50% bestaan uit gerecycled materiaal! Duurzaam en goedkoop dus. Daarnaast hebben we dit product ook in zeer grote maten. Hierdoor zijn de plastic zakken geschikt voor grotere producten zoals een jas of bijvoorbeeld een kartonnen doos.

Verzendzakken van plastic en hun stevigheid

Een ander groot voordeel van onze plastic verzendzakken is dat ze zeer stevig zijn. Dit komt doordat het materiaal gecoëxtrudeerd is. Dit houdt in dat er twee lagen LDPE samengevoegd zijn. Hierdoor noemen we ze ook wel COEX zakken. Door de twee lagen LDPE, zijn de zakken bijzonder stevig en zullen ze niet snel scheuren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kartonnen postdoos. Dankzij de coëxtrusie en het feit dat elke plastic verzendzak 60 micron dik is, heeft het product ook eenprima perforatieweerstand. Je kunt dus zonder jezelf zorgen te hoeven maken, je producten in deze sterke verzendverpakkingen stoppen. Dankzij het stevige materiaal, zul je minder retourzendingen krijgen doordat de verpakking kapot is gegaan. Een veilige verzendoptie dus!

Een waterafstotende plastic verzendzak

Een ander groot voordeel van onze verzendzakken van plastic is dat zewaterafstotend zijn. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je producten nat worden tijdens een regenbui of dat de zak kapot gaat door vocht. Nee, zelfs met een fikse regenbui blijft deze plastic verzendzak optimaal presteren en komen al jouw producten veilig aan met de post. Onze kleinere plastic verzendzakken passen daarbij ook vaak door de brievenbus. Dit is handig want dit scheelt je verzendkosten en daarbij hoeven je klanten niet thuis te zijn om hun producten te ontvangen!

Minder opslagruimte met verzendzakken van plastic

Natuurlijk hebben onze plastic verzendzakken nog meer voordelen ten opzichte van de klassieke verzendverpakkingen. Zo nemen ze erg weinig ruimte in het magazijn in. Dit is zeker bijzonder handig wanneer je maar een kleine webshop hebt met erg weinig opslagruimte. Met dit product verzend je ook veel minder lucht dan bij bijvoorbeeld een verzenddoos. De plastic verzendzak vormt zich namelijk naar de inhoud. Niet alleen scheelt dit in de verzendkosten, maar ook gaat je gehele verzendvolume omlaag. Dit scheelt op zijn beurt weer in de CO2-uitstoot.

De plastic verzendzak van coex: het gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de verzendzakken van plastic is ook een enorm voordeel. Kartonnen dozen moet je opzetten en dichtplakken met verpakkingstape. Onze plastic verzendzakken zijn direct klaar voor gebruik en kun je simpel en snel dichtplakken met een plakstrip. We hebben ook speciale retourzakken met een dubbele plakstrip en een scheurstrip. Hierdoor kunnen jouw klanten dezelfde verpakking weer gebruiken om eventueel producten retour te sturen. Dit zal je klant waarderen en het is enorm duurzaam. 

Profitip: je kunt de plastic verzendzakken beschrijven, maar makkelijker is om gebruik te maken van verzendlabels. Deze kun je bedrukken met naam en adres met een labelprinter.

Plastic verzendzakken voor kleding en andere opties

Wat voor artikelen kun je nou met dit product met de post verzenden? Wil je de Coex plastic verzendzakken voor kleding gebruiken? Een geweldig idee! Veel van onze klanten gebruiken deze plastic verzendzakken voor kleding. Vanwege de verschillende maten, kun je er veel verschillende soorten kleding in kwijt. Je kunt er natuurlijk ook nog andere producten in verzenden. Denk bijvoorbeeld aan boeken, een schoenendoos, accessoires of andere producten die wel tegen een stootje kunnen. Wil je jouw product extra beschermen in het verzendproces? Wikkel dan je product in met noppenfolie en wat verpakkingstape en stop het zo in de zak. Zo weet je zeker dat jouw artikelen veilig en wel met de post of pakketservice arriveren bij de klanten.

Zwarte en witte plastic verzendzakken

Een deel van ons plastic assortiment bestaat uit zwarte plastic verzendzakken. Deze producten zijn stijlvol en glanzen mooi. Hetzelfde geldt voor onze witte variant. De binnenkant van alle plastic verzendzakken is zwart. Misschien vraag jij je af waarom de binnenkant van al deze producten zwart is. Dat leggen we je graag uit. Doordat de binnenkant van plastic verzendzakken zwart is, kun je met geen mogelijkheid zien welke producten er in de verpakking zitten. Dit is wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld dure merkkleding wilt verzenden. Zo voorkom je diefstal.

Plastic verzendzakken kopen

We hopen dat je inmiddels genoeg hebt gelezen over alle voordelen van onze plastic verzendzakken om een goede keuze te maken. Is dit toch niet het product wat je zoekt? Dan kun je in plaats van onze coex verzendzakken ook nog kiezen voor onze duurzame papieren verzendzakken. Wil je toch Coex plastic verzendzakken kopen? Een uitstekende keuze! Wanneer jij op een werkdag voor 16:00 uur besluit om plastic verzendzakken te kopen, kunnen wij ze dezelfde werkdag nog verzenden. Zo heb jij je verzendmateriaal snel in huis en kun je vlug al je artikelen naar jouw klanten opsturen.

Naast dit product verkopen wij nog een keur aan andere verpakkingsmaterialen zoals kraftpapierpalletdozen en kartonnen hoekprofielen. Kijk gerust rond voor wat je allemaal nodig hebt en maak van Profipack jouw betrouwbare verpakkingspartner!

Onze plastic verzendzakken zijn gemaakt van 50% gerecycled materiaal. Tevens kan de verzendzak door het af te voeren bij het plastic volledig recyclet worden.
Jazeker! De plastic verzendzak is ideaal om kleding in te verzenden. En blijf je onder de 38x26.5x3.2cm groot en onder de 2 kg, dan mag je het pakketje versturen als brievenbuspakketje!
Een brievenbuspakketje mag een maximale grote hebben van 38x26.5x3.2cm en een maximaal gewicht van 2 kilo. Kleding, boeken maar ook cosmetica kunnen dus makkelijk als brievenbuspakketje worden verstuurd.