WAAROM DAMPOPEN FOLIE GEBRUIKEN?

Waarom het belangrijk is om een dampopen folie te gebruiken? Hiervoor zijn eigenlijk meerdere redenen te benoemen. Allereerst voorkomt het dat vocht in een dak- of gevelconstructie blijft zitten en daar schade aanricht. Door middel van zeer kleine perforaties, kan waterdamp van binnenuit de constructie naar buiten worden afgevoerd. Bij een dak- of gevelconstructie is het echter ook belangrijk, dat neerslag van buitenaf niet de constructie in kan dringen. Dampopen folies zijn daarom van buitenaf waterkerend. Door deze twee handige eigenschappen, gaan de constructie en het isolatiemateriaal een stuk langer mee. Ook zorgt de dampdoorlatende folie voor een betere isolatie.

DAMPREMMENDE OF DAMPDOORLATENDE FOLIE?

Bij de isolatie van daken en gevels, maak je eigenlijk meestal gebruik van twee soorten folies: een dampremmende variant en een dampdoorlatende folie. Beide folies hebben een eigen functie en vind je terug op een andere plek in het huis. Zo zal een dampremmende folie eigenlijk altijd aan de binnenzijde van een dak- of gevelconstructie geplaatst worden. Hier voorkomt het materiaal dat waterdamp in het huis, de muur of het dak intrekt en hier condenseert. Zo’n dampscherm werkt meestal prima, maar er zitten hier echter altijd gaten in. Denk aan openingen voor leidingen, elektriciteitskabels en ramen. Hierdoor kan vocht toch in de wandconstructie komen.

EEN DAMPDOORLATENDE FOLIE AAN DE KOUDE ZIJDE

Wanneer je ook een dampremmende folie aan de koude zijde van de constructie plaatst, wordt de waterdamp eigenlijk opgesloten tussen twee lagen. De damp kan geen kant op en condenseert vervolgens in de constructie. Hierdoor hebben houtrot en schimmels vrij spel. Door aan de koude zijde een dampdoorlatende folie te plaatsen, zorg je dat de waterdamp toch weer naar buiten kan. Op deze manier creëer je door het gebruik van twee folies, een uitstekende bescherming voor je dak- of gevelconstructie.

DAMPOPEN FOLIE KOPEN BIJ PROFIPACK

Damopen folie kopen kan bij Profipack voor een aantrekkelijke prijs. Kies je ervoor om in één keer meerdere rollen tegelijkertijd te bestellen? Dan kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke staffelkortingen. Zo heb je door in één keer een grote hoeveelheid dampopen folie te kopen een mooie voorraad, voor een mooie prijs. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende productvarianten. Zo hebben wij gewapende dampdoorlatende folie in ons assortiment voor het isoleren van dakconstructies. Ga je aan de slag met een open gevelconstructie? Dan is onze fassade uv folie een uitstekende keuze.

DAMPDOORLATENDE FOLIE DAK TOEPASSEN

Een goede dampdoorlatende folie op het dak is onontbeerlijk voor een optimale isolatie en een goede bescherming van je dakconstructie. Veel mensen denken bij de bescherming van de dakconstructie aan waterschade van buitenaf. Hoewel dit een belangrijk punt is, kun je ook veel last ondervinden door vocht van binnenuit. In onze woningen bevindt zich namelijk veel waterdamp. Deze waterdamp wilt naar buiten toe en komt op zijn weg, vaak ook in het isolatiemateriaal en de dakconstructie terecht. Een dampdoorlatende folie in het dak, zorgt ervoor dat deze waterdamp niet in de dakconstructie blijft, maar naar buiten kan trekken. Hierdoor voorkomt het schimmel en houtrot.

DAMPOPEN FOLIE BIJ HOUTSKELETBOUW

Een goede damp openfolie bij houtskeletbouw is onontbeerlijk. Het voorkomt namelijk dat er houtrot ontstaat doordat waterdamp condenseert in de houten constructie. Waterdamp die zich van binnenin een woning, naar buiten begeeft condenseert namelijk vaak op het houten skelet. Dit heeft ermee te maken dat de temperatuur bij de houten constructie een stuk lager ligt. Hierdoor condenseert de waterdamp. Door dampopen folie bij houtskeletbouw toe te passen, kan deze waterdamp zich gewoon naar buiten begeven. Kies dus altijd voor een goede dampdoorlatende folie. Houtrot kan een houten skelet immers flink aantasten, wat serieuze reparatiekosten met zich meebrengt.

DAMPOPEN FOLIE ZWART IN DE GEVEL

Een dampopen folie zwart heeft meerdere voordelen. Zo zijn deze zwarte folies in veel gevallen Uv-bestendig, zoals bijvoorbeeld onze fassade uv folie . Hierdoor is het materiaal beter bestand tegen zonlicht, waardoor het een stuk langer meegaat. Deze zwarte dampopen folies zie je onder meer veel terug bij het gebruik van open gevelconstructies. Bij zo’n open gevelconstructie heeft de zon immers veel meer invloed, dan bij een gesloten gevelconstructie. Door de zwarte kleur, warmt het materiaal het onderliggende isolatiemateriaal ook op. Hierdoor zal vocht sneller verdampen en weer naar buiten trekken. Een dampopen folie zwart wordt ook gebruikt onder holle oudhollandse dakpannen.

EEN WATERKERENDE DAMOPEN FOLIE

Al onze producten zijn waterkerende dampopen folies. Deze handige eigenschap voorkomt dat vocht van neerslag, zoals regen, hagel en sneeuw, in een dak- of gevelconstructie kan trekken. Hierdoor kan je veel schade voorkomen aan de constructie door houtrot en schimmel. De waterkerende dampopen folie heeft tegelijkertijd ook een ‘ademende’ functie. Hierdoor kan vocht dat zich al in de constructie bevindt, door microperforaties naar buiten. Dankzij deze twee unieke eigenschappen biedt dit product een optimale bescherming aan je isolatiemateriaal en dak- of gevelconstructie.

AANDACHTSPUNTEN BIJ PLAATSEN DAMPOPEN FOLIE

Een dampopen folie vind je eigenlijk vooral terug op twee plekken: in een dak of een gevel. Ze worden altijd aan de koude kant geplaatst. Bij een gevel plaats je de dampopen folie op het isolatiemateriaal. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat je een luchtspouw van 20 mm overlaat, tussen de dampopen folie en de buitenmuur. Voor een dak gebruik je eigenlijk altijd een gewapende dampopen folie. Je wilt namelijk niet op de folie stappen en er vervolgens doorheen zakken.

TIPS VOOR PLAATSING DAMPDOORLATENDE FOLIE

Wanneer je de dampopen folie gaat gebruiken, kun je deze goed en snel op maat snijden met een speciaal foliemes. Heeft de dampopenfolie een tekst? Dan moet deze tekst zichtbaar zijn vanaf de buitenzijde. Zorg ervoor dat je het materiaal bevestigt met een speciale lijm. Het is ook mogelijk om de folie vast te nieten aan de houten constructie. Zorg er hierbij wel voor dat je de nietjes afplakt met tape voor een optimaal resultaat. Zorg er ook voor dat elke naad een overlapping heeft van in ieder geval 10 cm. Deze overlapping mag daarbij de 20 cm niet overschrijden. Ook de naden moet je goed afplakken met tape.

DAMPDOORLATENDE FOLIE EN DUURZAAMHEID

Huizen zo goed mogelijk isoleren, heeft de laatste jaren steeds meer de voorkeur gekregen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je flink kunt besparen op de stookkosten, maar daarnaast is het ook nog eens een stuk duurzamer. Doordat je minder hard stookt, verbruik je immers minder gas, wat weer beter is voor het milieu. Door te kiezen voor een dampdoorlatende folie van goede kwaliteit, gaan ook je isolatiemateriaal en dak- en gevelconstructie een stuk langer mee. Doordat je zuinig omgaat met je bouwmateriaal, hoef je minder vaak en snel reparaties uit te voeren. Ook hierom zijn goede dampdoorlatende folies een duurzame keuze.

DAMPDOORLATENDE FOLIE PER METER PRIJS

De prijs van dampdoorlatende folie per meter is afhankelijk van de kwaliteit van het product en het doel. Kies altijd voor kwaliteit, boven kwantiteit. De kosten van een wat duurder product, wegen immers niet op tegen eventuele schade door het gebruik van een goedkope folie. Bij Profipack kun je onder meer kiezen uit een gewapende variant en een Uv-bestendige variant. De gewapende dampdoorlatende folie kost per meter € 1,50, waardoor je erg goedkoop uitkomt.. Zorg altijd dat je voldoende rollen op voorraad hebt. Zo kun je altijd letterlijk en figuurlijk veel meters maken. Je wilt immers niet op een dak staan en erachter komen dat je meters te kort komt. Toch?

DAMPOPEN FOLIE KOPEN EN SNEL IN HUIS

Dampopen folie kopen en deze de volgende dag in huis hebben? Dat kan bij Profipack! Bestellingen die op werkdagen worden geplaatst voor 16:00 uur, versturen wij immers dezelfde dag nog. Heb je echt een spoedlevering nodig? Dan kun je vandaag nog bij ons je dampopen folie kopen en je bestelling dezelfde dag meteen ophalen in Montfoort. Laat je het toch liever opsturen? Dan betaal je bij ons geen verzendkosten bij een bestelling vanaf € 99. Werk je vanuit België? Dan betaal je geen verzendkosten bij een bestelling vanaf € 150. Naast dampdoorlatende folie, kun je bij ons ook nog terecht voor andere bouwfolies, zoals verschillende kwaliteiten dampremmende folies.

Dampdoorlatende folie houdt het vocht van buiten zoals sneeuw, regen en mist tegen. Het vocht wat zich aan de binnenkant van de folie bevindt, kan wel door de folie naar buiten. Doordat het vocht van binnen uit naar buiten kan, maar het vocht vanaf buiten niet naar binnen, voorkom je dat een dak- of gevelconstructie gaat schimmelen of er houtrot ontstaat.

Dampdoorlatende folie zorgt er voor dat vocht vanaf buiten niet terecht komt in jouw houten constructie. De vocht vanuit binnen kan doordat het dampdoorlatend is wel naar buiten. De folie zorgt er voor dat er geen vocht in de dakconstructie of het isolatiemateriaal blijft zitten, waardoor er schimmel of houtrot kan ontstaan.

Bij Profipack koop je dampdoorlatende folie van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Naast de gewapende dampdoorlatende folie biedt Profipack ook Fassade UV folie aan. Beide folies worden geleverd op rol, waardoor het makkelijk en snel is bij gebruik.