Gekleurde handwikkelfolie gebruiken

Gekleurde handwikkelfolie gebruik je voor het inwikkelen van palletladingen. Zelfs wanneer een pallet licht onregelmatige vormen heeft, kun je jouw pallet inwikkelen met wikkelfolie. De folie zorgt op meerdere punten voor een optimale bescherming. Allereerst krijg je bijzonder stabiele ladingen met een gekleurde handwikkelfolie. De folie houdt namelijk druk op de lading en houdt de lading op een efficiënte wijze bij elkaar. Hierdoor kunnen de dozen op een pallet niet makkelijk gaan schuiven en het voorkomt dat een lading omvalt. Niet alleen zorgt het ervoor dat lichte ladingen stabieler worden, maar ook zware ladingen worden stabieler.

Optimale bescherming met gekleurde handwikkelfolie

We zeiden dat gekleurde handwikkelfolie op meerdere manieren bescherming biedt aan je lading. Want niet alleen zorgt de folie voor een stabielere lading, maar het beschermt je lading ook nog eens tegen stof, vuil en vocht. Doordat de lading immers is ingepakt met meerdere lagen gekleurde wikkelfolie, kunnen vocht, stof en vuil er niet bij komen. Wil je daarbij echt gaan voor optimale bescherming? Dan moet je ook de bovenkant nog afdekken met een tophoes, of een topvel. Op die manier bescherm je ook de bovenkant en is de bescherming compleet.

De folie wordt overigens ook weleens stretchfolie of rekfolie genoemd. Dit komt vanwege de rek die je uit kunt oefenen op de folie. Je hebt daarbij ook verschillende rekpercentages bij de gekleurde handwikkelfolie. De folie van Profipack is daarbij een eenzijdig klevende gekleurde handwikkelfolie. Let dus op, dat je altijd de binnenzijde van de folie tegen de pallets aanhoudt. Anders blijft de folie niet goed kleven.

De voordelen van een extra kleurtje

Zwarte handwikkelfolie, of gekleurde handwikkelfolie brengt nog wat extra voordelen met zich mee ten opzichte van transparante wikkelfolie. Welke? Dat vertellen wij je natuurlijk graag. Allereerst is de gekleurde folie grotendeels ondoorzichtig. Hierdoor kun je er niet heel goed doorheen kijken, zeker niet bij de zwarte folies. Hierdoor kunnen dieven ook niet goed zien wat er op de pallet staat, wat de kans op diefstal verkleint. Ook biedt een gekleurde handwikkelfolie bescherming tegen de zon, oftewel uv straling. Hierdoor zullen de producten die staan op je pallet niet verkleuren in de zon. Wel zo handig toch, of niet?

Gekleurde wikkelfolie kan daarbij ook meer overzicht geven in je magazijn. Zo kun je specifieke klanten, of specifieke ritten een bepaalde kleur geven. Zo weten magazijnmedewerkers direct welke kleur, naar welke vrachtwagen moet. Ook kun je jouw pallets inwikkelen in de kleuren van jouw bedrijf, wat weer bijdraagt aan jouw huisstijl.

Waarom kiezen voor transparante handwikkelfolie?

We hebben het nu natuurlijk gehad over de voordelen van gekleurde handwikkelfolie. Er kleven echter ook behoorlijk wat voordelen aan het gebruik van transparante handwikkelfolie. Maar wat zijn dan de voordelen van het gebruik van de transparante versie? Dat leggen we je graag even uit. Allereerst geeft de transparantie van de folie, jouw palletlading een mooie en nette uitstraling. Heb je daarbij dozen met een bedrukking? Dan komen deze mooi uit, in tegenstelling tot wanneer je gekleurde handwikkelfolie gebruikt.

Lees ook: "Duurzame nanofolie: de nieuwe wikkelfolie"

Een ander groot voordeel aan transparante wikkelfolie is dat je in één oogopslag precies kunt zien wat er op je pallet staat. Dit heeft voor jou als voordeel, dat je een beter overzicht hebt van wat er op de verschillende pallets in je magazijn staat. Gekleurde handwikkelfolie is ondoorzichtig, dus daarbij kun je dat niet goed zien. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een specifieke pallet, vindt je deze vrij snel met transparante folie. Ook de chauffeur heeft dankzij de transparantie goed zichtbaar wat er op de pallet staat. Daarbij ziet je klant ook meteen wat er op zijn ontvangen pallets staat.

Gekleurde handwikkelfolie kopen in onze webshop

Koop je gekleurde handwikkelfolie in verschillende kleuren voordelig en vlug in de webshop van Profipack. Niet alleen kun je bij ons folie kopen in verschillende kleuren, maar je kunt ook bij ons folie kopen in verschillende diktes. Zo hebben we altijd een product op voorraad dat geschikt is voor jou. Al onze folies vallen daarbij voor 100% te recyclen. Hierdoor is de folie redelijk duurzaam. Wil je jouw gekleurde handwikkelfolie daarbij vlug in huis hebben? Plaats dan je bestelling op een werkdag voor 16:00 uur. Dan zorgen wij ervoor dat je bestelling diezelfde dag nog richting jou gaat. Steeds meer verpakt, met Profipack.


Bij Profipack is er een ruim aanbod aan wikkelfolie, van verschillende diktes en maten tot verschillende kleuren. De kleuren gekleurde wikkelfolie zijn oranje, blauw, groen, rood, geel, zwart en wit. Wil je liever producten bundelen of inwikkelen met gekleurde folie? Profipack biedt ook gekleurde bundelfolie aan.

Door volle pallets in te sealen met wikkelfolie, voorkom je dat producten tijdens transport gaan schuiven. Wikkelfolie beschermt de lading op een pallet ook nog eens tegen vocht en vuil. Gekleurde wikkelfolie heeft als voordeel dat er je door de kleuren verschillende pallets uit elkaar kan houden. Tevens kun je door gekleurde wikkelfolie de palletlading niet zien, de pallet wordt dus beschermd tegen nieuwsgierige ogen en verkleint de kans op diefstal.