Wat is PVC tape?

PVC tape is een soort verpakkingstape die vaak wordt gebruikt voor het afsluiten van zwaardere kartonnen verpakkingen tot een gewicht van 35 kg. De tape is standaard voorzien van een solventbelijming, een soort lijm met een hoge kleefkracht. Een van de voordelen van PVC tape is dat het geruisloos afrollen is, wat prettig is als je gedurende een hele dag verpakkingen dicht moet plakken.

Waarvoor wordt PVC tape gebruikt?

PVC tape wordt vaak gebruikt in de verpakkings- en verhuisindustrie. Dit komt omdat het een betrouwbare tape is die op veel verschillende materialen plakt, zoals karton, papier en folie. Veel professionele verpakkers gebruiken deze tape dagelijks om hun verpakkingen af te sluiten, zodat ze zeker weten dat hun artikelen veilig zijn vanaf het winkelwagentje.

Wat zijn de eigenschappen van PVC tape?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van PVC tape. De tape heeft een goede hechting, rolt soepel en geruisloos af en de drager is zeer elastisch, waardoor er veel druk op kan worden uitgeoefend. Dit is handig bij het sluiten van zware kartonnen dozen. PVC verpakkingstape scheurt niet gemakkelijk met de hand af, voor het afscheuren is het aan te raden om gebruik te maken van een PVC tape dispenser.

Waar staat die afkorting PVC voor?

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride, een soort thermoplast. Dit is wereldwijd de derde meest gebruikte soort plastic. Naast dat er verpakkingstape van gemaakt wordt, worden er ook bekende PVC buizen en vloeren van dit materiaal gemaakt.

Bedrukken van PVC tape bij Profipack

Een ander voordeel van PVC verpakkingstape is dat het uitstekend bedrukt kan worden. Als klanten bij ons vragen naar de beste bedrukte tape, raden wij standaard aan om voor de PVC-variant te kiezen. Hier komt jouw bedrijfsnaam, huisstijl of afbeelding het best tot zijn recht en deze tape is ook van de hoogste kwaliteit. We vertellen je later meer over de verschillende opties voor deze bedrukte tape.

PVC tape op bedrukte dozen

Als je graag dozen met een bedrukking wilt sluiten, raden wij je aan om te kiezen voor andere tapes zoals een PP tape. PVC tape is transparant, maar niet helder transparant, dus om je bedrukking of logo mooi te laten uitkomen, is het beter om voor een transparantere folie te kiezen.

Bedrukte PVC tape

Als je wilt dat je bedrijfsnaam of logo goed zichtbaar is op de verpakkingen, dan is bedrukte PVC tape een goede keuze. PVC tape heeft namelijk een goede kleefkracht en is elastisch, waardoor de bedrukking er duidelijk uitkomt. Bovendien is PVC een veelgebruikt materiaal voor verpakkingstape, dus het zal zowel professioneel als betrouwbaar overkomen voor klanten.

Het beste resultaat met bedrukte tape

Als je op zoek bent naar een tape waarop je bedrijfsnaam of logo duidelijk zichtbaar is, dan raden wij aan om te kiezen voor bedrukte PVC tape. De afdrukkwaliteit is van hoog niveau en de kleuren blijven helder. Er zijn veel opties voor bedrukking beschikbaar, dus neem contact op met een expert als je meer wilt weten.

Voordelen van PVC tape bedrukken

Kiezen voor PVC tape bedrukken heeft meerdere voordelen. Naast een goed bedrukkingsresultaat, zijn deze tapes waterbestendig, hebben ze een stevige kleefkracht en zijn ze bestand tegen scheuren. Bovendien hebben deze tapes de langste levensduur van alle bedrukte tapes.

PVC tape 50mm leverbaar in verschillende kleuren

Bij Profipack, onze webshop voor verpakkingsmateriaal, kun je PVC tape 50mm bestellen in diverse kleuren. Dit product is verkrijgbaar in kleuren zoals rood, zwart, geel en groen. De tape is stil tijdens het afrollen, heeft een uitstekende hechting en plakt op verschillende materialen zoals kunststof, papier, karton en folie. Door te kiezen voor een van de beschikbare kleuren, kun je je verpakkingen afsluiten met bijvoorbeeld de kleur van je bedrijfsnaam, wat een leuke manier is om reclame te maken met je verzendmaterialen.

Een toepassing voor diverse kleuren

Profipack biedt PVC tape in verschillende kleuren aan, zoals rood, zwart, geel en groen. Deze tapes zijn geschikt voor verschillende oppervlakken, zoals kunststof, papier, karton en folie. Je kunt er voor kiezen om de tape te gebruiken voor reclame doeleinden door bijvoorbeeld de kleur te kiezen die overeenkomt met de kleur van je bedrijfsnaam. Een ander idee is om verschillende producten in een standaard verpakking te verpakken met verschillende kleuren tape, zodat je overzicht en zichtbaarheid creëert in je magazijn. Bij Profipack is een ruime voorraad beschikbaar en onze klantenservice is dagelijks telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen.

Toch op zoek naar andere tape?

Als PVC verpakkingstape niet de juiste keuze voor je is, heb je bij Profipack gelukkig andere opties. Ons assortiment bevat een breed scala aan tapes, waaronder PP acryl tape. Deze tape is een uitstekende keuze voor het afsluiten van verpakkingen.

PVC tape of papieren tape?

Wil je een duurzamere oplossing? Bekijk dan ons aanbod van papieren tapes. Deze tapes zijn geschikt voor verschillende doeleinden en zijn gemaakt met een milieuvriendelijke lijm. Ideaal voor gebruik in combinatie met een milieubewuste verpakking.

Bedrukte PVC tape kopen bij Profipack?

Bij Profipack kun je PVC tape kopen tegen een aantrekkelijke prijs en van hoge kwaliteit. Wij hebben altijd een grote voorraad beschikbaar in verschillende kleuren, zodat je snel en gemakkelijk jouw tapes kunt bestellen. Mocht je je gewenste product niet kunnen vinden, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, die doordeweeks bereikbaar is per telefoon of e-mail. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om PVC tape te laten bedrukken, zodat je een prachtig eindresultaat krijgt. Bij Profipack gaan we voor kwaliteit.

PVC tape bestaat uit polyvinylchloride. De PVC tape wordt vaak ingezet om verpakkingen dicht te tapen. Tevens is PVC tape de beste tape om te laten bedrukken. De bedrukking hecht zich namelijk goed aan het materiaal PVC.

PVC tape wordt vooral gebruikt in de logistieke branche, om verpakkingen zoals kartonnen dozen te sluiten. Tevens heeft de tape een hoge hechtwaarden en wordt het ook vaak ingezet om producten en verkappingen te bundelen of te markeren.

PVC tape wordt het meest gebruikt in de verpakkingswereld. PVC tape heeft namelijk een hoge kwaliteit en heeft een natuurlijke rubberlijm, met een hoog hecht vermogen. Tevens is PVC tape elastisch, dit maakt het dicht tapen van verpakkingen ook nog eens makkelijker.