Wat zijn kartonnen hoekprofielen?

Kartonnen hoekprofielen, ook wel kartonnen hoekbeschermers, hoeklijnen, hoekranden of hoekbescherming van karton genoemd. Kartonnen hoekprofielen dienen als bescherming tijdens transport van hoeken en randen van objecten zoals pallets, dozen en meubels. Ze zijn gemaakt van verlijmd karton en zijn zeer sterk en bieden daardoor uitstekende bescherming. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt en bieden bescherming op diverse manieren.

Hoe maak ik kartonnen hoekbeschermers vast?

Onze kartonnen hoekbeschermers zijn niet zelfklevend en dus moeten ze worden vastgezet voor de juiste bescherming. Dit kan met verpakkingstape of omsnoeringsband, zoals PP band. Ook is het mogelijk om ze op hun plaats te houden met wikkelfolie, wat niet alleen de kwetsbare randen beschermt tegen beschadigingen, maar ook tegen stof, vocht en vuil.

Wat zijn de voordelen van kartonnen hoekprofielen?

De voordelen van kartonnen hoekprofielen zijn onder andere dat ze eenvoudig te gebruiken zijn, op maat te maken en hergebruikt kunnen worden. Dit maakt ze een duurzame optie voor bescherming van lading. Door het gebruik van de hoekprofielen is er minder kans op schade, waardoor er minder kosten zijn. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, dus er zijn geen extra verzendkosten en ze zijn zowel per stuk als in grote hoeveelheden beschikbaar.

Diverse functies van de hoekprofielen van karton

Een kartonnen hoekprofiel is een veelzijdig product en er zijn verschillende manieren om het te gebruiken. Het wordt niet alleen gebruikt om kwetsbare hoeken te beschermen, maar ook om dozen te versterken. Hieronder leggen wij je uit hoe dit veelzijdige product op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Palletlading beschermen met kartonnen hoekbescherming

De kartonnen hoekbeschermers zijn bedoeld om de hoeken en randen van palletladingen te beschermen tijdens transport. Vaak wordt een pallet omwikkeld met folie of band om de lading op zijn plaats te houden, maar dit kan tot beschadigingen leiden. De hoekbeschermers voorkomen dit door hun sterkte, waardoor de randen van de lading beschermd worden tegen indrukken van de omwikkeling. Je kunt lange hoekprofielen gebruiken om de hele lading te beschermen, of korte stukjes op specifieke plekken waar het omwikkelmateriaal zit.

Kartonnen hoekprofielen voor meer stabiliteit

Kartonnen hoekbeschermers bieden niet alleen stevigheid aan een palletlading, maar zorgen ook voor extra stabiliteit. Wanneer meerdere dozen op elkaar gestapeld worden, kan de lading instabiel worden. De hoekprofielen van karton verbinden de dozen en creëren hierdoor een stabielere lading, wat het transport en de opslag veiliger maakt. Door de lading als één geheel steviger te maken, blijft deze ook beter beschermd tijdens langere tijd in opslag.

Houten meubels beschermen met kartonnen hoekbescherming

Hoekbescherming van karton is ideaal voor het beschermen van houten meubels, zoals kasten en tafels, tijdens verhuizingen of vervoer. Deze beschermers beschermen de kwetsbare hoeken en randen tegen deukjes, krassen en andere beschadigingen. Je kunt de hoekbeschermers bevestigen met verpakkingstape om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven tijdens het transport. Heb je misschien interesse in een alternatief voor kartonnen hoekbeschermers? We hebben ook schuimprofielen in ons assortiment, die bijvoorbeeld uitstekend geschikt zijn voor de bescherming van meubels.

Hoekbescherming voor tijdens de verbouwing

Ook tijdens een verbouwing kun je hoekprofielen van karton goed gebruiken. Dit om beschadigingen aan wanden, kozijnen en deuren te voorkomen. Door de kwetsbare randen te beschermen met deze profielen, bespaar je jezelf later opruimwerk en reparaties. Het gebruik van kartonnen hoekprofielen tijdens een verbouwing is vergelijkbaar met hun gebruik tijdens een verhuizing.

Gebruik een kartonnen hoekprofiel in een doos

Een kartonnen hoekprofiel versterkt niet alleen de kartonnen doos, maar beschermt ook de inhoud tegen beschadiging. Door meerdere profielen aan de binnenranden te plaatsen, verhoogt men de stevigheid van de doos en vergroot men de laadcapaciteit. Bovendien voorkomt dit dat de inhoud door het karton naar buiten stuift. Een alternatieve oplossing is het plaatsen van kartonnen hoekbeschermers op de buitenranden, vastgezet met omsnoeringsband, waardoor de verpakking extra stevig is en beter kan worden gestapeld.

Diverse lengtes kartonnen hoekprofielen

Profipack biedt kartonnen beschermhoeken aan in 9 verschillende lengtes, variërend van 50 mm tot 2050 mm. Deze hoeken zijn 3 mm dik en stevig dankzij de meerdere lagen van verlijmd karton. De beschermhoeken hebben een L-profiel en zijn elke hoek 90 graden. Er zijn breedteopties van 2 x 35 mm en 2 x 50 mm beschikbaar en andere breedtes zijn op aanvraag mogelijk. Het is belangrijk om de benodigde lengte van de hoeken op te meten voordat je een bestelling plaatst. Je kunt ze gemakkelijk op maat snijden met een stanleymes of hoekprofielsnijder. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de klantenservice.

Duurzame kartonnen hoekbescherming

Onze kartonnen hoekprofielen zijn zowel duurzaam als milieuvriendelijk. Ze zijn vervaardigd uit 100% gerecycled karton en kunnen meerdere keren worden gebruikt, wat bijdraagt aan een lange levensduur. Bovendien kunnen ze na gebruik eenvoudig worden gerecycled met het oud papier. Onze producten zijn ook gecertificeerd door FSC, wat betekent dat ze een verantwoorde keuze zijn voor bedrijven die bewust omgaan met het milieu.

Koop jouw voordelige kartonnen hoekprofielen bij Profipack

Bij Profipack kun je voordelig hoogwaardige kartonnen hoekprofielen aanschaffen. Je kunt ze al in kleine aantallen aanschaffen of in grote hoeveelheden voor aantrekkelijke staffelkortingen. Naast deze kartonnen hoekbescherming, hebben we ook bescherming van andere materialen beschikbaar. Bekijk onze webshop voor meer informatie.

Kartonnen hoekprofielen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals:

 ·         Het beschermen van kwetsbare hoeken tijdens vervoer 
 ·         Kwetsbare producten tijdens het omsnoeren beschermen 
 ·         Het bieden van extra stevigheid aan de palletlading

Met de hoekprofielsnijder KS 110 van Profipack kunnen kartonnen hoekprofielen gemakkelijk op maat gesneden worden. Naast dat het snijden van de hoekprofielen erg gemakkelijk is, kunnen ze ook zeer precies op maat worden gesneden. Ideaal wanneer je veel verschillende hoeken wilt beschermen.

Kartonnen hoekprofielen kunnen naast horizontaal ook verticaal bescherming bieden. Met kartonnen hoekenprofielen worden kwetsbare hoeken beschermd. Naast dat ze horizontaal op kwetsbare hoeken geplaatst kunnen worden, kunnen ook verticale hoeken beschermd worden tegen bijvoorbeeld omsnoeringsmateriaal.