Wat is stucloper tape?

De oranje stucloper tape is bekend en wordt gebruikt voor vastplakken van stuclopers. Het wordt ook gebruikt om naden tussen stucloper te dichten dankzij de vochtdichte eigenschappen. De tape heeft een uitstekende hechting door een goede kleefkracht. Voor technische details, verwijzen we naar de productinformatie. 

Opgelet: op sommige oppervlakken kunnen er verkleuringen ontstaan na lange tijd van gebruik van stuclopertape. Dit is het gevolg van verkleuring van de grond rondom de tape door bijvoorbeeld zonlicht, terwijl de grond onder de tape niet verkleurt.

Waarom moet stucloper worden vastgeplakt?

Het vastplakken van stucloper met stucloper tape is noodzakelijk om ongelukken te vermijden. Zonder het vastplakken kunnen de stuclopers verschuiven wanneer er over gelopen wordt, wat tot ongelukken kan leiden. Dit geldt vooral als men bijvoorbeeld stuct met een volle emmer. Opstekende randen en hoeken kunnen ook gevaarlijke struikelblokken vormen. Veel stukadoors kiezen er daarom voor om de stucloper vast te plakken met stevige stucloper tape om ongelukken te voorkomen en veilig te kunnen stucen of verven. 

Als je niet zorgt voor afplakking van de naden van de stucloper, loop je het risico dat stuc of verf tussen de naden door op de vloer terecht komt. Dit kan leiden tot verf- of stucspatten op glad oppervlak. Het is dus belangrijk om de naden af te plakken met stuclopertape om dit te voorkomen.

Welke soorten stucloper tape biedt Profipack aan?

Om je stucloper vast te plakken, zijn er diverse soorten tape beschikbaar op de markt. De bekende oranje stucloper tape en de AG stucloper tape zijn hiervan voorbeelden. Profipack biedt dezelfde kwaliteiten als de AG tape, met goede hechting en geschiktheid voor vele gladde ondergronden zonder lijmresten achter te laten. Bij Profipack kun je door het bulk inkopen ook nog eens voordelig aftapen.

Plakt op diverse ondergronden

De stucloper tape van Profipack is krachtig en hecht sterk op verschillende glad oppervlakken, zoals hout, steen, laminaat en beton. Vele stucadoors vertrouwen op deze stevige PVC tape voor hun werk. De tape verlaat geen resten achter en is gemakkelijk schoon te verwijderen bij juist gebruik. Bij Profipack kun je deze topkwaliteit tape tegen een betaalbare prijs vinden. 

Lees ook: "Wanneer moet ik schilderstape verwijderen?"

Stuclopertape voor stuclopers

Gebruik geen ducttape om stucloper vast te plakken. Dit heeft te sterk lijm en verwijderen wordt moeilijk. Bovendien kan het lijmresten achterlaten. Gebruik stucloper tape voor de beste resultaten, deze hecht goed, is waterdicht, en makkelijk te verwijderen.

Hoe moet ik mijn stuclopertape bewaren?

Het bewaren van stucloper tape is even belangrijk als het gebruiken van de tape. Bewaar de tape op een koele en donkere plaats, zodat de kwaliteit bewaard blijft. Vermijd te hoge opbergplaatsen, omdat warmte slecht is voor de tape en het aan elkaar kleven en zweten van de tape veroorzaakt. Houd de tape laag, koud en donker om de beste resultaten te verkrijgen. 

Lees ook: "The battle of the tapes: papier, PVC of PP?"

Koop voordelig stucloper tape bij Profipack

Bij Profipack kun je voordelig stucloper vastplakken met tape en andere bouwmaterialen kopen. Je kunt stucloper, tape, bouwfolie en afdekfolie bij ons bestellen en krijgt geen verzendkosten bij bestellingen vanaf €150,- in België.

Om een vloer tijdens het schilderen te beschermen, kun je stucloper gebruiken. Deze moet dan wel op de juiste manier vastgemaakt worden. Hiervoor kun je gebruik maken van speciale stuclopertape. Deze tape is speciaal gemaakt voor stucloper en zal de stucloper op zijn plek houden zonder dat het loslaten. Bovendien zal de tape geen resten van lijm achterlaten op jouw vloer. Een tip is om eerst een klein stukje van jouw vloer te testen met de tape, zodat je zeker weet dat deze geen lijmresten achterlaat.

Als je op zoek bent naar betaalbare stuclopertape, kun je een kijkje nemen bij Profipack. Wij bieden verschillende soorten stuclopertape aan tegen aantrekkelijke prijzen. Naast goedkopen stuclopertape bieden we ook goedkopen stuclopers en andere tapes aan.

Naast de keuze uit verschillende maten, biedt Profipack ook een brede selectie aan kleuren stuclopertape aan. De breedte van de rollen varieert tussen 50 mm en 75 mm. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn oranje en rood-wit.