Naar de startpagina

Postdozen

Dagelijks worden er duizenden pakketjes verzonden met de post- en pakketbezorging van DHL en PostNL. Een groot deel van deze pakketjes bestaat uit postdozen, welke ook wel postpakketdozen worden genoemd. De postdoos is een prima verzendverpakking. Niet te groot en niet te klein zodat hij zonder problemen snel meekan met de post zonder extra hoge kosten. De standaard postdozen hebben meerdere voordelen. Ze zijn snel en zonder tape op te zetten, stevig en erg efficiënt. Of je nou op zoek bent naar een postdoos op maat of een bedrukte postdoos, het is allemaal mogelijk! 

Postdozen kopen voor jouw producten

Voor het kopen van een postdoos moet je bij Profipack zijn. Bij ons kun je postdozen kopen van diverse afmetingen en kwaliteiten, met voldoende voorraad. Eigenlijk hebben we voor elk product wel de geschikte postdoos. Weet je nog niet zeker of je een postpakketdoos wilt kopen of welke postpakketdoos je wilt kopen? Geen probleem. Wij vertellen je graag wat meer over de voordelen van postdozen en de verschillende soorten die wij in ons assortiment hebben. Zo heb je straks voldoende redenen om een postpakketdoos te kopen om jouw kostbare producten te verzenden met de post! Ook voor andere verpakkingsmaterialen zoals noppenfolie kun je bij ons terecht.

In onze postpakketdozen passen verschillende producten. Denk aan kleding, boeken, documenten, sieraden, cosmetica, medicatie en noem maar op. Maar wat is een postdoos eigenlijk? Dat leggen we je graag uit.

De voordelen van postpakketdozen

Wat zijn postpakketdozen eigenlijk? Eigenlijk is het antwoord vrij simpel: het zijn dozen die zonder moeite met de reguliere post - en pakketservice mee kunnen, maar niet door de brievenbus passen. Ze voldoen aan de juiste eisen voor de postservice en hebben de juiste formaten. Hierdoor kunnen ze snel en zonder problemen door het postproces gaan, zonder extra hoge kosten. Postdozen bieden een prima bescherming voor jouw producten terwijl ze met de postbezorger meegaan. Postdozen zijn ideaal als je een webshop hebt of online winkel. We vertellen je graag wat meer over de voordelen van de postdoos.

Let op: niet alle postdozen binnen ons assortiment kunnen met de post worden verzonden. PostNL en DHL hanteren bepaalde afmetingen van postdozen. Bij DHL moet een postdoos minimaal 11 x 15 x 3,5 cm zijn. Bij PostNL gelden minimale afmetingen van 10 x 10 x 1 cm. Onze allerkleinste postdoosjes komen hier niet aan. Ze zijn echter nog steeds geschikt als geschenkdoos. Wanneer je een andere pakketservice gebruikt dan DHL of PostNL, raden wij aan om de minimale afmetingen van tevoren te controleren.

Het gebruiksgemak van de postdoos

Een voordeel van de postdozen is het gebruiksgemak. Onze producten zijn namelijk eenvoudig en snel op te zetten dankzij handige kleppen. Zo zijn onze autolock postdozen in no-time opgezet dankzij het slimme design en de slimme plakranden. Deze autolock postdozen bieden ook een uitstekende bescherming tegen diefstal. Je hebt ook bij al onze producten geen verpakkingstape nodig om de doos in elkaar te zetten. Dit scheelt jou weer tijd in het logistieke proces, zeker als je per dag tientallen pakketjes voor de post moet bereiden.

Een postdoos als geschenkdoos gebruiken

Natuurlijk hoef je niet al onze postdozen als verzenddoos te gebruiken. Je kunt een aantal ook gewoon gebruiken als geschenkdoos, of je kunt meerdere dozen in een grotere verzendverpakking doen. Een aantal verpakkingen heeft een leuke presentatiewaarde en het openklappen van de klep heeft hierbij een leuk effect. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze mailboxen. Ook kun je nog een leuke sticker plakken aan de binnenkant van de klep met bijvoorbeeld een persoonlijke groet.

Stevige kartonnen postdozen

Onze postpakketdozen zijn stevige kartonnen postdozen. Door de handige manier waarop de kartonnen postdozen in elkaar gevouwen zijn en overlappende gedeeltes karton, kunnen ze wel tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het verpakkingsmateriaal snel kapot gaat wanneer deze even in de verdrukking komt, bijvoorbeeld onder in een postzak. De kartonnen dozen kunnen ook prima verticale druk weerstaan, waardoor ze goed stapelbaar zijn. Ook wanneer een pakketje van de loopband in het postsorteercentrum valt, zal deze niet snel open scheuren.

Postpakketdoos van golfkarton

Elke postpakketdoos in ons assortiment is gemaakt van karton met een enkele golf. Deze golf in het karton zorgt voor stevigheid en functioneert als schokbreker. Hierdoor zijn jouw producten optimaal beschermd tijdens de postbezorging en het sorteerproces. Wil je voor extra stevigheid gaan? Dan moet je kiezen voor onze autlock postdozen met extra randbescherming. Deze producten met uitstekende randen bieden extra bescherming en zijn enorm robuust. Doordat deze producten zo stevig zijn, zul je minder vaak retourzendingen hebben wegens beschadigingen aan het product. Dit kan jou weer extra kosten schelen. Wel zo handig dus, zo’n stevige doos.

Profitip: wil je aangeven dat er bijzonder voorzichtig moet worden omgesprongen met je producten? Maak dan gebruik van onze handige waarschuwingsetiketten!

Postdozen met klep

Het grootste deel van onze producten zijn postdozen met klep zoals onze vouwdozen en mailboxen. De postdozen met klep kun je makkelijk en snel sluiten. Een groot voordeel aan deze klep, is dat de verpakkingen weer makkelijk geopend en gesloten kunnen worden. Hierdoor kunnen jouw klanten dezelfde verzenddoos weer gebruiken om artikelen eventueel retour te sturen. Dit is erg handig voor webshops en kledingwinkels die regelmatig producten retour krijgen gestuurd. Je sluit de postdoos door middel van een handig schuifsysteem. Bij verzending raden wij altijd aan om de klep dicht te plakken met tape.

Postdoos A4 en andere maten

In ons assortiment hebben we verschillende maten. Moet je bijvoorbeeld een paar oorbellen verzenden? Dan zijn onze kleine postdoosjes bijzonder geschikt. Heb je een kledingstuk dat je moet verzenden met de post? Dan kun je goed de mailbox XL gebruiken. We hebben ook nog de postdoos A4. In de postdoos A4 kun je gemakkelijk en snel belangrijke documenten verzenden naar jouw zakenpartners. Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog andere platte, kleine artikelen in verzenden zoals kledingstukken, boeken of medicatie.

We raden aan om altijd een maat te kiezen, waarbij er zo weinig mogelijk ruimte tussen de wanden en het product is. Hierdoor kunnen jouw artikelen zo min mogelijk schuiven, waardoor ze niet snel zullen beschadigen. Heb je toch ruimte over? Dan kun je gebruiken maken van opvulmateriaal om de loze ruimtes op te vullen. Ook is het mogelijk om je producten extra te verpakken in noppenfolie, zodat ze nog beter beschermd zijn.

Postdozen op maat

Heb je al in ons ruime assortiment gekeken en heb je niet de maat gevonden die je zoekt? Zoek je net een maatje groter of een maatje kleiner? Geen zorgen. Bij Profipack is het mogelijk om postdozen op maat te laten maken. Heb je hier interesse in? Dan kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice of verkopers. Zij helpen je graag verder en bespreken graag met jou alles wat er mogelijk is zoals een enkele golf of dubbele golf of bijvoorbeeld een schuifsluiting of plaksluiting. De levertijd voor postdozen op maat bedraagt momenteel 8 tot 10 weken.

Postdozen bedrukken

Ben je echt op zoek naar een gepersonaliseerd product? Dan kan het misschien wel interessant zijn om je postdozen te bedrukken. Dit kan in verschillende kleuren, maar ook bijvoorbeeld met jouw logo of reclameslogan. Postdozen laten bedrukken heeft meerdere voordelen. Zo heb je een uniek product, waarmee jij jezelf kan onderscheiden van je concurrenten. Door je postdozen te bedrukken met bijvoorbeeld jouw logo, creëer je ook een uitstekend reclamemiddel. Daarbij zien klanten meteen dat het pakket van jou komt. Genoeg redenen dus om je postdozen te laten bedrukken. Interesse? Neem contact op met onze klantenservice.

Bruine en witte postdozen

In ons assortiment kun je kiezen uit bruine en witte postdozen. De bruine variant heeft een neutrale en natuurlijke uitstraling. Van de bruine postpakketdoos hebben we meer varianten dan van de witte postdoos. We hebben een aantal witte autolock postdozen in ons assortiment. Het is ook mogelijk om een bruine postdoos wit te maken. Postdozen die wit zijn hebben een wat sjiekere uitstraling. Het geeft een meerwaarde aan de doos die de pakketbezorger bezorgt. Op een postdoos die wit is, komt daarnaast een mooie bedrukking beter uit. Een witte postdoos is daarbij wel weer wat besmettelijker.

Postdozen: goedkoop én van goede kwaliteit

Het versturen van pakketjes is geen goedkope aangelegenheid. Daarom begrijpen we dat je op zoek bent naar postdozen die goedkoop zijn. Daar kun je bij Profipack op rekenen. Dankzij onze goede relaties in zowel binnen- als buitenland kunnen wij scherpe prijzen bedingen op onze producten. Goedkope postdozen, zijn alleen niet altijd van goede kwaliteit. Bij postdozen die goedkoop zijn, houden wij daarom natuurlijk ook de kwaliteit in de gaten. Op die manier kun je rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding bij onze goedkope postdozen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze vouw-postdozen

Postdozen voor particulier gebruik en webshops

Bij ons kun je zowel terecht als je een grote webshop hebt of als je postdozen voor particulier gebruik zoekt. Voor postdozen voor particulier gebruik kun je al vanaf tien stuks bij ons terecht. Als webshop kun je natuurlijk ook in één keer groot bij ons inslaan. De producten worden immers allemaal plano, plat, aangeleverd, zodat ze niet veel ruimte innemen in het magazijn. Groot inkopen is ook voordelig, doordat je dan gebruik kunt maken van vette staffelkortingen.

Profitip: het adres van jouw klant kun je makkelijk met een stift op de postdoos zetten. Heb je veel postdozen om te verzenden en wil je een wat professionelere aanpak? Maak dan gebruik van verzendlabels en een labelprinter. Hiermee print je in no-time voldoende labels.

Postdozen bestellen bij Profipack

We hopen dat we jou wat meer hebben kunnen informeren over de mogelijkheden met onze producten. Heb je besloten postdozen te bestellen bij Profipack? Een uitstekende keuze! Wanneer je er vandaag voor 16:00 uur voor kiest je postdoos te bestellen, verzenden wij deze dezelfde werkdag nog. Naast postdozen bestellen, kun je bij ons ook nog andere verpakkingsmaterialen bestellen zoals verzendzakken en opvulpapier. Het is geen slecht idee om het een en ander met elkaar te combineren. Bij een bestelling vanaf € 150,- exclusief BTW betaal je namelijk geen verzendkosten in België.

Veel gestelde vragen over postdozen

Je kunt jouw postdozen kopen bij Profipack voor een aantrekkelijke prijs met de garantie van een snelle levering. Wanneer je een bestelling plaats op een werkdag voor 16:00 uur, doen wij er alles aan om die bestelling dezelfde dag nog te verzenden.  

Bij Profipack hebben we postpakketdozen van verschillende afmetingen. Voor het verzenden van hiervan hanteren bezorgservices vaak minimum en maximum maten. Zo moet een postpakketdoos de volgende afmetingen minimaal hebben bij DHL: 11 x 15 x 3,5 cm. Het pakket mag niet groter zijn dan 80 x 50 x 35 cm en niet zwaarder dan 20 kg. PostNL hanteert minimale afmetingen voor postpakketdozen van 10 x 10 x 1 cm. Een pakket mag daarbij niet groter zijn dan 175 x 78 x 58 cm. Het maximumgewicht bedraagt 31,5 kg. Gebruik je een andere pakketservice? Neem dan even contact met de pakketservice op om te vragen aan welke eisen je verzending moet voldoen. 

Al onze postdozen zijn stevig genoeg voor verzending. Dit komt door de manier waarop ze in elkaar gevouwen zijn en de overlappende gedeeltes karton. Ook zijn ze allemaal gemaakt van dubbelgolfkarton, wat ze extra stevig maakt. Ze kunnen ook goed verticale druk weerstaan.