Golfkarton wat is het?

Bij Profipack bieden we golfkarton aan dat uit karton bestaat dat gegolfd is. Deze golven zorgen ervoor dat het karton schokken en stoten kan opvangen, waardoor het een uitstekende keuze is om producten te beschermen tegen beschadigingen. Ons golfkarton heeft één zijde met golfjes en bestaat uit twee lagen karton: een gladde laag en een laag met de golven die daar tegenaan geplakt is. Het golfkarton wordt veel gebruikt voor het inpakken van producten om ze zo te beschermen tijdens transport of verzending.

Bescherming tegen stokken en krassen

Golfkarton heeft als voornaamste functie om te beschermen tegen schokken en krassen. Dankzij de golven in het materiaal, wordt de impact van externe schokken opgevangen. Golfkarton is bovendien zeer flexibel, waardoor het uitermate geschikt is om producten in te wikkelen en te beschermen. Eenmaal ingepakt biedt het materiaal uitstekende bescherming. Ook tijdens de verzending blijven producten op hun plek dankzij het golfkarton. Naast het gebruik als inpakpapier, wordt het regelmatig gebruikt als opvulmateriaal. Op deze manier vangt het materiaal schokken op en houdt het producten op hun plaats. Ondanks de flexibiliteit is het materiaal uiterst sterk en biedt het een goede bescherming.

Waar wordt golfkarton voor gebruikt?

Golfkarton wordt voor verschillende producten gebruikt om deze te beschermen. Het kan gebruikt worden als inpakmateriaal om producten mee in te wikkelen, maar ook als opvulmateriaal voor kwetsbare producten zoals keramiek of glas. Daarnaast is het uitermate geschikt om hoeken van meubels of schilderijen te beschermen, aangezien deze extra kwetsbaar zijn. 

Golfkarton op rollen kan ook worden gebruikt als tussenlegvel voor producten die verzonden moeten worden. Dit voorkomt dat de producten tegen elkaar aan schuren en beschadigd raken tijdens het transport. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als tussenlegvel in grote kartonnen dozen

Lees ook: "Van golfkarton tot kartonnen doos: zo zit dat..."

Verschillende manieren om het te gebruiken

Golfkarton is niet alleen geschikt als verpakkingsmateriaal, maar heeft ook andere toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld als bodembedekking in vogelkooien gebruikt. Ook wordt het ingezet als bescherming van de vloer tijdens klus- of schilderwerkzaamheden, hoewel stucloper daar beter voor geschikt is vanwege de stevigheid en duurzaamheid. Bovendien wordt het soms gebruikt om onkruidgroei in de tuin of moestuin tegen te gaan. Door deze diverse toepassingsmogelijkheden is golfkarton een zeer veelzijdig en multifunctioneel materiaal. 

Lees ook: "Hoe ga je je vloer afdekken tijden het schilderen?"

Waarom rollen golfkarton kopen?

Waarom zou je golfkarton kopen bij Profipack? Dat is een goede vraag! Er zijn verschillende redenen om voor ons te kiezen. In de eerste plaats bieden wij een breed assortiment aan, met rollen in diverse breedtes, variërend van 30 tot wel 200 cm. Bovendien hebben we onze voorraad altijd op peil, zodat je je verpakkingsmateriaal snel in huis hebt. Als je bij ons een groot aantal stuks bestelt, profiteer je bovendien van aantrekkelijke staffelkortingen. Zo ben je bij ons altijd verzekerd van een voordelige prijs. Kies daarom voor Profipack als je op zoek bent naar hoogwaardig golfkarton van uitstekende kwaliteit.

Het duurzame ribbelkarton

Golfkarton, ook bekend als ribbelkarton, is een zeer milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Het wordt geproduceerd van gerecycled papier, waardoor het al een duurzame keuze is. Bovendien kun je het golfkarton na gebruik gemakkelijk hergebruiken als opvulmateriaal of voor andere doeleinden. Wanneer je het materiaal niet meer nodig hebt, kun je het probleemloos 100% recyclen als oud papier. Zo draag je op een eenvoudige manier bij aan het behoud van het milieu. 

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport of verhuizingen"

Koop golfkarton bij Profipack

Bij Profipack kun je voordelig golfkarton op rol kopen. Als je in België voor €150,- of meer bestelt, hoef je bij ons geen verzendkosten te betalen. Bestel je op werkdagen vóór 16:00 uur, dan verzenden we je producten nog dezelfde dag. Zo kun je bij ons snel en efficiënt je verpakkingsmaterialen bestellen en ontvangen.

Golfkarton is goedkoop, licht, duurzaam en stevig beschermingsmateriaal. Dit beschermingsmateriaal is gemaakt van meerdere lagen papier. Ideaal om kwetsbare producten te beschermen tegen schokken en krassen tijdens transport. De golven in het karton hebben een schokabsorberende werking, wat voor extra bescherming zorgt.

Ben je op zoek naar duurzaam beschermingsmateriaal? Dan is golfkarton wat je zoekt! Golfkarton is namelijk gemaakt van gerecycled karton. Tevens is het golfkarton vaak na gebruik nog geschikt om te gebruik als opvulmateriaal. Is het golfkarton niet meer te gebruiken? Dan kan ik voor wel 100% gerecycled worden.

Bij Profipack zijn er diverse maten golfkarton tegen scherpe prijzen verkrijgbaar. Er zijn rollen golfkarton vanaf een rolbreedte van 30 cm en tot een rolbreedte van 200 cm verkrijgbaar. Hierdoor kunnen diverse maten producten worden verpakt in het duurzame, lichte, sterke, goedkope en flexibele beschermingsmateriaal.