Leadax loodvervanger is zoals de naam al zegt een duurzame loodvervanger. Deze loodvervanger is gemaakt van gerecycled Polyvinylbutyral (PVB). Leadax kan gebruikt worden als waterkering in gevels en onder kozijnen, bij de bouw van dakkapellen en dakvensters, als kilgoot en bij schoorstenen. Dit waterdichte product heeft ongeveer een levensduur van 20 jaar.
Leadax loodvervanger is om verschillende redenen duurzaam. Zo wordt leadax gemaakt van gerecycled PVB en is leadax in tegenstelling tot lood niet giftig. Tevens is leadax ook nog eens KIWA gecertificeerd.
Leadax is niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor onze gezondheid. Te veel blootstelling aan lood is namelijk voor zowel volwassenen als kinderen erg schadelijk. Leadax is niet giftig en ook nog eens duurzamer dan normaal lood. Als laatste is leadax ook nog KIWA gecertificeerd.
Leadax loodvervanger heeft in vergelijking met lood verschillende voordelen. Leadax loodvervanger is op rol verkrijgbaar en ook nog eens goedkoper in aanschaf dan lood.