Wat zijn schuimfolie vellen?

Schuimfolie vellen, ook wel foam vellen genoemd, zijn witte vellen die worden gebruikt voor bescherming tijdens het verpakken en verzenden van producten. Ze zijn 2-3 millimeter dik en gemaakt van gerecycled LDPE. Deze materialen zijn schokdempend en geschikt voor bescherming van kwetsbare producten om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

Specificaties van schuimfolie vellen

Schuimfolie vellen zijn gemaakt van een dichte structuur, waardoor ze waterdicht zijn en bestand tegen vettigheid en veel chemicaliën. Bovendien zijn ze volledig te recyclen en kunnen ze opnieuw worden gebruikt, waardoor het een duurzame keuze is die kosten bespaart. Ook zijn ze licht van gewicht en flexibel in gebruik, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gevouwen en in propjes gemaakt.

Wanneer gebruik je schuimfolie?

Schuimfolie wordt vaak gebruikt in verschillende industrieën, zoals staalbedrijven, spuiterijen, verhuisbedrijven en webwinkels. Dit komt omdat het zo veelzijdig is en in veel verschillende situaties kan worden gebruikt, waardoor het een functioneel product is.

Schuimfolie vellen bieden Ideale bescherming

Schuimfolie vellen zijn ideaal voor het beschermen van oppervlakken van producten. Door hun schokdempende eigenschappen, zijn ze zeer geschikt voor het verminderen van de kans op beschadigingen. Schuimfolie kan worden gebruikt als een soort van tussenlegvel voor producten die niet direct op of tegen elkaar aan moeten liggen, zoals serviesgoed tijdens een verhuizing of krasgevoelige producten zoals spiegels en producten met een verf of coatingslaag. Hierbij kun je eventueel gebruik maken van tape om de vellen op hun plek te houden.

Schuimfolie vellen als opvulling

Schuimfolie kan ook worden gebruikt als opvulling voor kartonnen dozen of andere verpakkingsmaterialen om lege ruimte op te vullen en schade te voorkomen. Dit kan door het maken van proppen van de schuimfolie vellen en deze rondom het product te plaatsen. Zorg dat de doos goed gevuld is en kies een verpakking die goed past bij het product. Bovendien is het goed om te weten dat de schuimfolie vellen die gebruikt zijn als opvulling, na gebruik gewoon bij het plastic kunnen worden gedaan en kunnen worden gerecycled.

Verschillende afmetingen

Een voordeel van schuimfolie is dat het zich naar het product vormt, waardoor het universeel inzetbaar is voor veel verschillende producten. Ons assortiment biedt twee formaten om uit te kiezen welke het beste bij jouw producten past.

Losse vellen

Onze schuimfolie vellen zijn 120 x 80 cm en worden per 150 stuks geleverd, wat uitermate geschikt is voor gebruik op een pallet. Deze vellen zijn al op maat gesneden en klaar voor gebruik. Indien een groter formaat nodig is, kun je meerdere vellen naast elkaar leggen. De schuimfolie blijft goed op zijn plek zitten en biedt goede bescherming, met een dikte van 3 millimeter.

Schuimfolie vellen in praktische dispenser

Indien je een kleiner formaat schuimfolie nodig hebt, bieden wij ook de optie van 30 x 30 cm. Deze schuimfolie wordt geleverd in een gebruiksvriendelijke dispenser, die gemakkelijk te plaatsen is en weinig ruimte inneemt, ideaal voor op een inpaktafel of in het magazijn. De dikte van deze schuimfolie is 2 millimeter, wat geschikt is voor kleinere en lichte producten. De dispenserdoos bevat 266 vellen op een rol die gemakkelijk van elkaar te scheuren zijn.

Beschermen en verpakken doe je met Profipack

Bij Profipack staan we voor zorgvuldige verpakking en het belangrijk om erop te kunnen vertrouwen dat een product in goede staat bij de ontvanger aankomt. De juiste verpakkingsmaterialen zijn hierbij onmisbaar voor een optimale bescherming van producten. Met onze producten kun je zeker zijn van een veilige verzending, ongeacht of je kiest voor schuimfolie of een ander soort verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie of schuimbuffers. Onze producten zijn van goede kwaliteit en tegen scherpe prijzen beschikbaar.

Schuimfolie vellen zijn veelzijdig in hun toepassingsmogelijkheden. Ze kunnen gebruikt worden als tussenlegvel om te voorkomen dat lading op een pallet gaat schuiven of van de pallet afglijdt. Ook worden ze vaak gebruikt om kwetsbare producten te beschermen tegen beschadiging tijdens transport of opslag. In de bouw worden ze ingezet als isolatie of om ruimtes mee op te vullen. Ook kunnen ze gebruikt worden om lege ruimtes in een doos mee op te vullen. Schuimfolie vellen zijn licht, stevig en flexibel en bieden effectieve bescherming tegen schokken, stoten en krassen.

Schuimfolievellen zijn gemaakt van LDPE en kunnen gerecycled worden door ze af te voeren bij het plastic. Hierdoor kunnen de vellen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe plastic producten.