Teflon tape is een dunne sterke tape dat bestaat uit teflon. Deze tape is geschikt voor het gasdicht afdichten van metalen en kunststof schroefdraadverbinding tot 50 mm. Dit afdichten kan bij een maximale bedrijfsdruk van 0,2 bar bij een omgevingstemperatuur van -20 tot +135C.

Met de teflon tape kan een schroefdraadverbinding gasdicht worden afgedicht. Wikkel de tape altijd in de richting van de schroefdraad, dat is bijna altijd met de klok mee. Begin met het inwikkelen van het schroefdraad bij de kant van de buis. Hou de teflon tape tijdens het inwikkelen strak. We raden je aan om de tape minstens drie keer aan te brengen maar niet meer dan vijf keer.

Om teflon tape daadwerkelijk gas- en waterdicht te krijgen is het belangrijk de tape met de schroefdraad richting in te wikkelen. Daarnaast raden wij je aan de tape minstens drie keer in te wikkelen en maximaal vijf keer.

Voor het water -of gasdicht afdichten van schroefdraadverbindingen moet je de schroefdraad zo’n vier keer omwikkelen. Bij een oudere schroefdaadverbinding, waar de schroefdraad enigszins beschadigd is, zou je de verbinding een aantal keer meer kunnen omwikkelen. Wanneer de verbinding niet dicht is, wikkel je nog een keer extra eromheen.