Een retourdoos, wat is het?

Het belangrijkste kenmerk van een retourdoos is dat hij beschikt over een dubbele plakstrip. De eerste plakstrip wordt gebruikt voor de zending naar de klant toe. Nu kan het natuurlijk gebeuren dat een klant het product retour wilt sturen. Doordat de retourdoos ook beschikt over één scheurstrip, heeft de klant de doos kunnen openen zonder dat deze is beschadigt. Nu kan hij de tweede plakstrip gebruiken om de retourdoos weer dicht te plakken. De klant hoeft dus niet op zoek te gaan naar een eigen retourverpakking, of tape gebruiken om de doos dicht te plakken. Door gebruik te maken van een retourdoos biedt je extra service aan je klant.

Het voordeel van retourdozen

Het gebruik van retourdozen heeft meerdere voordelen. Wat die voordelen zijn? Dat vertellen we je natuurlijk graag bij Profipack. Het grootste voordeel is wel dat de klant een kant en klare retourverpakking heeft. Met de handige dubbele plak strip, plakt de klant zijn verpakking zo weer dicht. Dankzij de handige scheurstrip, is de doos ook niet beschadigt. Een groot voordeel van de scheurstrip is ook dat de klant zijn retourdoos zonder moeite kan openen. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat de klant met bijvoorbeeld een mes de verpakking te lijf gaat. Dit kan immers de inhoud van het pakketje beschadigen.

Speedbox retourdozen

Een ander voordeel van deze retourdozen, is dat het speedbox dozen zijn. Dit betekent dat de kartonnen dozen razendsnel op te zetten zijn. Zo zijn ze voorzien van een autolock bodem. Hierdoor heb je geen tape nodig om de bodem vast te zetten. De autolock bodem, is meteen ook een soort dubbele bodem. Hierdoor is de bodem ook uiterst stevig. Dankzij het feit dat de retourdoos is voorzien van een autolock bodem en een plakstrip, heb je ook geen verpakkingstape of tapedispenser nodig. Bij Profipack hebben we daarbij retourdozen in verschillende formaten. Zo zit er altijd een doos tussen die bij jou past.

Een retourdoos met fixeertray

Ook als je met retourdozen werkt, is het gebruik van opvulmaterialen een absolute must. Opvulmateriaal voorkomt immers dat producten beschadigen tijdens het verzendproces. Ze houden je producten op de plek in de doos en vangen schokken en stoten op. Wanneer je geen gebruik maakt van opvulmateriaal in je retourdoos, kunnen producten gaan schuiven. Dit kan beschadigingen opleveren. Je kunt echter ook gebruikmaken van de retourdoos met fixeertray. Deze dozen hebben een losse tray met een plastic scherm waarachter je jouw product klem kunt zetten. Hierdoor kan het product niet gaan schuiven en dit voorkomt beschadigingen.

Een compleet pakket voor de beginnende webshop

Ben jij een webshop aan het opstarten en ben je nog op zoek naar goed en kwalitatief verpakkingsmateriaal? Met een webshop starterpakket van Profipack ben je in één keer klaar. Niet alleen bevat zo'n pakket diverse maten retourdozen, maar er zitten ook nog paklijst enveloppen en opvulpapier in. Ben je niet alleen op zoek naar een retourdoos, maar ook nog naar andere verzenddozen? Kijk dan nog eens verder in ons ruime assortiment. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons handige brievenbusdozen kopen. Ook hebben we nog een mooi assortiment aan verschillende boekverpakkingen, koeldozen en postdozen.


De retourdozen van Profipack hebben de combinatie van een plak- en scheurstrip, evenals een retourstrip, wat betekent dat het gebruik van tape niet nodig is. De retourstrip maakt het gemakkelijker om het pakket te openen zonder het te diep te beschadigen. De plakstrip zorgt ervoor dat de doos op een efficiënte manier gesloten kan worden.

De retourdozen van Profipack worden plat geleverd, wat betekent dat ze tijdens transport minder ruimte innemen en daardoor ook minder CO2 uitstoot veroorzaken. Bovendien neemt de platte levering minder opslagruimte in beslag in uw magazijn. De retourdoos is snel en eenvoudig op te zetten.

De retourdozen zijn uitgerust met een automatische vouwonderkant, wat het proces van het opzetten van de doos zeer eenvoudig maakt. Binnen enkele ogenblikken is de doos klaar voor gebruik.