Wat is machine tape?

Machine tape is verpakkingstape die wordt gebruikt in combinatie met een dozensluitermachines en worden ook "dozensluiter tape" genoemd. Ze zijn geschikt voor machinale verwerking, bestaan uit grote rollen met veel tape en zijn uitermate geschikt voor het verwerken van veel dozen. Een machine tape rol bevat 990 meter tape. In een dozensluitmachine sluiten de dozen automatisch met de machinetape. Profipack biedt bruine en transparante opties. Voor bedrukte dozen wordt altijd transparante tape aangeraden.

Hotmelt tape of acryl machine tape?

Bij Profipack hebben we twee opties voor machinale verpakkingstapes, de hotmelt tape met hotmelt lijm en de acryl machine tape. De hotmelt tape heeft een snelle aanvangstack, dus plakt snel en is geschikt voor dozen met hoge productiesnelheid. Maar is minder geschikt voor lange termijn opslag. Voor dozen die langer opgeslagen worden, is de acryl machine tape een betere keuze omdat deze een langere levensduur heeft. 

Lees meer: “Battle of the tapes: papier, PP of PVC?” 

Voor verpakking van testliner dozen is een hotmelt tape de beste keuze. Deze hecht ook goed aan ruwere oppervlakken, terwijl de acryl machine tape beter hecht aan gladdere ondergronden. Een nadeel van hotmelt tape is het schelle geluid bij afrollen. Als je dit wilt vermijden, is de acryl machine tape een beter alternatief.

Een breed assortiment aan diverse tapes

Bij Profipack hebben we een uitgebreid assortiment tapes, waaronder machinetape en tapes met verschillende soorten lijm, zoals hotmelt, acryl en solvent. Voor het sluiten van lichte dozen tot 30 kg raden we PP tape met een hotmelt, acryl of solvent lijm aan, terwijl voor zwaardere dozen het beste PVC tape gebruikt kan worden. Ons assortiment bevat ook verschillende soorten papieren tapes. 

Lees ook: “Hoe sluit ik mijn dozen dicht? 7 gouden tips” 

Bij ons vind je niet alleen verpakkingstape en machinetape, maar ook meer gespecialiseerde tapes zoals teflon en filament tape. Teflon tape is bedoeld om schroefdraadverbindingen gas- en waterdicht af te sluiten, terwijl filament tape geschikt is voor het verzegelen van zware kartonnen dozen of dozen met gevaarlijke inhoud.

Gebruik van machinetape biedt verschillende voordelen, zoals: 

Verhoogde efficiency: Door het snellere en efficiĂ«ntere aanbrengen van tape in vergelijking met handmatig werken, kun je meer tapes verwerken in minder tijd. 

Grotere precisie: Machinetape biedt een hogere nauwkeurigheid in het aanbrengen van de tape. 

Consistentie: Machinetape zorgt voor een hogere consistente tijdens het aanbrengen van de tape, waardoor er minder fouten voorkomen en de kwaliteit van het eindproduct verhoogt.

Lagere arbeidskosten: Het gebruik van machinetape kan de kosten van arbeid verminderen door het minder arbeid vereist dan het handmatig aanbrengen van tape. 

Vermindering van afval: Machinetape kan bijdragen aan vermindering van afval door efficiënte toepassing van de tape.

Profipack biedt diverse soorten machinetape aan. Daarnaast biedt Profipack ook een dozensluitmachine aan. Door de dozensluiter en de machinetape van Profipack, tape jij jouw dozen makkelijker, efficiënter en sneller dicht.