Afdekvlies staat ook wel bekend als schildervlies. Het vlies beschermt de vloer tijdens het verven. Het vlies zorgt er namelijk niet alleen voor dat de verf niet terecht komt op de vloer, maar de verf wordt door het afdekvlies ook opgenomen. Zo wordt de verf niet door het hele huis heen wordt gelopen. De onderkant van het afdekvlies is waterdicht, waardoor de verf niet door het vlies op de grond terecht kan komen.

Veel mensen denken dat er tussen afdekvlies en stucloper bijna geen verschil zit. Dit is niet helemaal waar. Afdekvlies heeft namelijk ook nog een absorberende werking en stucloper niet. Verfdruppels worden daarom in het afdekvlies opgenomen en op de stucloper blijven ze liggen. Bij het gebruik van een afdekvlies voorkom je dat je de natte verfdruppels door je hele huis heen loopt. Stucloper is weer extra stevig en daardoor ideaal om de vloer te beschermen tegen stuc.

Profipack biedt verschillende soorten afdekvlies aan. De afdekvliezen van Profipack hebben een hoge kwaliteit en zijn ook nog eens scherp geprijsd. Toch op zoek naar een stucloper? Geen probleem, Profipack heeft ook verschillende stuclopers.