Waarom kiezen voor zwarte handwikkelfolie?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor zwarte handwikkelfolie. Een van de belangrijkste redenen is dat zwarte folie beschermt tegen UV-stralen, waardoor verkleuring of beschadiging van producten zoals voedsel wordt voorkomen. Daarnaast kan zwarte folie worden gebruikt om producten te verbergen voor beveiligingsdoeleinden. Ten slotte kan men kiezen voor zwarte folie vanwege esthetische redenen, aangezien deze kleur vaak als professioneel en elegant wordt beschouwd en bij veel soorten verpakkingen past. In het algemeen kan zwarte wikkelfolie een efficiënte oplossing bieden voor verpakkingen die bescherming en esthetiek vereisen.

Zwarte wikkelfolie als bescherming tegen UV straling

Ja, zoals eerder genoemd kan zwarte wikkelfolie worden gebruikt om producten te beschermen tegen UV-stralen. Dit komt doordat zwart geen licht doorlaat, waardoor UV-stralen niet in staat zijn om het product te bereiken. Dit is van groot belang voor producten die gevoelig zijn voor verkleuring of beschadiging door UV-stralen, zoals voedsel, kunstwerken en cosmetica. Houd wel in gedachten dat als het product dat je wilt beschermen gevoelig is voor UV-straling, het het beste is om het product te beschermen met UV-beschermende folie of UV-beschermende verpakkingen in plaats van alleen zwarte wikkelfolie.

Gekleurde wikkelfolie versus transparante wikkelfolie?

Er zijn verschillende soorten wikkelfolie beschikbaar, waaronder gekleurde en zwarte wikkelfolie en transparante wikkelfolie. Zwarte en gekleurde wikkelfolie worden gebruikt om producten te beschermen tegen UV-stralen, te verbergen voor beveiligingsdoeleinden of om esthetische redenen. Transparante wikkelfolie wordt gebruikt om producten te beschermen tegen beschadiging en vuiligheid, of om de inhoud van een verpakking te laten zien. Elk type wikkelfolie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Gekleurde handwikkelfolie

Gekleurde wikkelfolie is een soort van wikkelfolie met kleur. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar en het wordt vaak gebruikt voor decoratie of identificatie van de inhoud van het pakket. Bijvoorbeeld, een winkel kan gekleurde folie gebruiken voor producten van een specifieke categorie, of om producten te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld rode folie voor gevaarlijke stoffen.

Transparante wikkelfolie

Doorzichtige wikkelfolie is een soort van wikkelfolie waardoor de inhoud van het pakket duidelijk zichtbaar is. Dit type folie wordt vaak gebruikt voor producten waarvan de inhoud duidelijk zichtbaar moet zijn, zoals bijvoorbeeld voedsel of elektronische producten. Doorzichtige folie wordt vaak gebruikt voor verkoop- en productpresentatie en bescherming van het product tegen stof en vocht. In het algemeen wordt gekleurde wikkelfolie voornamelijk gebruikt voor decoratie en identificatie, terwijl transparante wikkelfolie voornamelijk wordt gebruikt voor productpresentatie en bescherming.

Zwarte mini wikkelfolie

Onze zwarte mini-wikkelfolie, ook wel bundelfolie genoemd, is een veelzijdig product dat in elk magazijn en op elke inpaktafel aanwezig zou moeten zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het bundelen van verschillende producten, zoals het samenbinden van kartonnen dozen voor verzending zonder het gebruik van een pallet, of voor het bundelen van langwerpige voorwerpen.

Ruim assortiment aan wikkelfolie zwart uit voorraad leverbaar

Bij Profipack Verpakkingsmaterialen kun je wikkelfolie zwart kopen tegen een voordelige prijs. Onze rekfolies zwart zijn vaak uit voorraad leverbaar, zodat je snel aan je verpakkingsmateriaal kunt komen. Als je een grote hoeveelheid wikkelfolie zwart wilt bestellen, neem dan contact op met een van onze verpakkingsexperts. Als nieuwe klant krijg je bij Profipack altijd een welkomstkorting. Met de stretchfolie zwart van Profipack kun je veilig, professioneel en stevig je ingepakte goederen verzenden.

Zwarte wikkelfolie biedt diverse voordelen in vergelijking met transparante folie, zoals stabilisatie en bescherming van palletladingen, bescherming tegen licht, UV-straling, vuil, stof en vocht, privacybescherming en verkleining van diefstalrisico.

Bij Profipack kun je terecht voor wikkelfolie in verschillende kleuren, waaronder zwart. Deze folie is verkrijgbaar in diverse diktes. Naast zwarte folie, heeft Profipack ook transparante en andere kleuren zoals blauw en rood. Ook voor mini wikkelfolie, ook wel bekend als bundelfolie, ben je bij ons aan het juiste adres!