Het gebruik van kraftpapier

In veel bedrijven en ondernemingen wordt gebruik gemaakt van kraftpapier. Mogelijk is kraftpapier ook iets voor jou, maar dan wil je natuurlijk wel weten wat het precies is en waar je het voor kunt gebruiken. Misschien ken je het papier bovendien enkel onder een andere naam, dat kan. Kraftpapier wordt namelijk ook wel bruin inpakpapier genoemd en staat dan ook als zodanig bekend. Ook de naam natron kraftpapier wordt vaak gebruikt.

Wat is kraftpapier?

Kraftpapier is een bruin gekleurde, sterke en flexibele papiersoort. In gebruik is het tevens een duurzame keuze, aangezien het gemaakt wordt van houtvezels. Extra duurzaam is bovendien het feit dat kraftpapier uitstekend recyclebaar is. Kraftpapier wordt vaak op een rol verkocht, maar is bij Profipack ook los in vellen te verkrijgen. Dit is handig als je voornamelijk kraftpapier van een bepaald formaat gebruikt, omdat je het kraftpapier op deze manier niet steeds hoeft te snijden.

Waarvoor is kraftpapier geschikt?

Kraftpapier is voor veel doeleinden geschikt. Zo wordt het vaak gebruikt als kraft inpakpapier en ook wordt kraftpapier vaak als opvulmateriaal gebruikt in kartonnen dozen. Bij dit laatste biedt kraftpapier ook nog eens bescherming tegen stoten en krassen. Hiernaast worden veel papieren tassen van dit zeer functionele papier gemaakt. Kraftpapier heeft een strakke en nette uitstraling, wat ook een gevoel van luxe geeft. Labels of stickers met naam of logo komen bovendien ook altijd goed uit op dit papier.

Waarom kiezen voor dit inpakpapier?

Elke papiersoort heeft natuurlijk zo zijn voordelen en het is dus altijd kijken welke soort voor jouw producten het meest geschikt is, alvorens je kraftpapier gaat kopen. Gelukkig kun je met kraftpapier vele kanten op en dat is dan ook direct een van de grootste voordelen; het is een erg veelzijdig product.

Van duurzaamheid tot bescherming

Naast het feit dat je met kraftpapier een milieubewuste keuze maakt, weet je met kraftpapier zeker dat je ook kunt rekenen op een stukje extra veilig- en zekerheid. Zou je bijvoorbeeld gaan voor honingraat papier, dan biedt dit je een schokabsorberende werking. Iets wat zeker met kwetsbare producten zeer gewenst is. Naast honingraat papier voor extra bescherming hebben wij bijvoorbeeld ook kraftpapier dat met paraffine olie geïmpregneerd is. Dit geeft het kraftpapier een vochtwerende laag. Wil jij dus kraftpapier kopen voor roest gevoelige producten? Dan is oliepapier een goede keuze.

Voor welke soort kraftpapier kopen?

Het is afhankelijk van je wensen, producten en de manier van verpakken en verzenden die voor jou gebruikelijk is, voor welke soort kraftpapier je moet gaan. Over het algemeen is ons standaard kraftpapier meer dan voldoende om te gebruiken, maar het kan dus zijn dat er producten zijn die net dat beetje extra vragen. Wij bieden twee verschillende diktes aan, namelijk kraftpapier met een gramage van 70 en van 90. Mocht je twijfelen over welk kraftpapier voor jou de beste keuze is, neem dan gerust contact met ons op om je te laten voorzien van advies.

Handmatig of machinaal gebruik

Nu is ons kraftpapier goed met de hand te gebruiken. Je kunt het kraftpapier namelijk eenvoudig op de gewenste lengte afknippen of -snijden en ook onze losse vellen kraftpapier zijn eenvoudig hanteerbaar. Toch kan het ook erg prettig zijn om gebruik te maken van een papierrolhouder of een opvul papierdispenser. Zeker, wanneer je veel gebruik maakt van kraftpapier, kan dit lonen. Het werkt namelijk een stuk sneller. Zorg je er bovendien voor dat je ook nog een aparte plek hebt waar je deze houder of dispenser standaard kunt laten staan, dan maak je het inpakken en verpakken van producten nog efficiënter.

Kraftpapier kopen bij Profipack

Je kunt ons kraftpapier kopen op rollen met een verschillende lengte en breedte. Op elke rol zit een ruime hoeveelheid, zodat je niet snel zonder kraftpapier komt te zitten. Zoek je nog iets anders? Of het nu gaat om verhuizen, verbouwen, verpakken of verzenden: ons aanbod is dusdanig ruim dat je altijd wel iets vindt dat bij jouw situatie past. Werk jij voornamelijk duurzaam? Ook in milieuvriendelijke verpakkingen zijn wij thuis. Wel zo prettig (en voordelig!) om alles bij dezelfde aanbieder te bestellen. Bekijk onze verpakkingsmaterialen webshop dus op je gemak en bestel al je benodigdheden in een keer.

Kraftpapier is ook wel bekend als Natron papier. Dit stevige papier wordt vaak gebruikt om goederen mee in te pakken. Daarnaast is het papier ideaal om lege ruimtes in een doos mee op te vullen of boeken mee te kaften.

Natronkraft papier is recyclebaar en biologisch afbreekbaar papier. Tevens wordt bijna al het kraftpapier wat bij Profipack verkrijgbaar is, gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Dit papier is naast een duurzame keuze ook nog eens erg sterk.

Natronkraft papier is erg stevig papier gemaakt van lange houtvezels. Door de lange houtvezels heeft het kraftpapier een hoge scheurbestendigheid. Profipack biedt 70 en 90 grams kraftpapier aan. Het 90 grams kraftpapier is naast iets dikker ook iets steviger. Ben je van plan zware producten in te pakken met het kraftpapier? Dan raden wij 90 grams kraftpapier aan.