Het gebruik van handwikkelfolie

Handwikkelfolie, ook wel bekend onder de naam rekwikkelfolie, is een stevige, doch soepele stretchfolie dat veel gebruikt wordt voor het verpakken en beschermen van zendingen en palletladingen. Het is gemaakt van LDPE, wat erg solide materiaal is. Verpak jij je kartonnen dozen of pallets met wikkelfolie, dan hebben vocht en vuil op deze manier geen kans om bij de producten en verpakkingen te komen en ook stof op je palletdozen wordt op deze manier voorkomen.

Snel en overzichtelijk in gebruik

Om het gebruik van handwikkelfolie makkelijk te maken, kun je gebruik maken van een speciale dispenser. Op deze manier rolt de folie nog sneller af, wat tijd scheelt. Bovendien is het gebruik van handwikkelfolie ook nog eens overzichtelijk. Een verpakte pallet of aantal kartonnen dozen geeft direct aan dat deze klaar zijn voor verzending. In een magazijn waar je veel ladingen tegelijkertijd klaarmaakt, kan dit erg helpend zijn.

Welke verschillende soorten handwikkelfolie zijn er?

Profipack heeft diverse soorten handwikkelfolie in het assortiment. Op deze manier vind je altijd wel een handwikkelfolie die voor jou het meest geschikt is. Allen zijn ze van goede kwaliteit en geschikt voor gebruik in een dispenser.

Verschillende diktes

Een van de verschillen zit hem in de dikte van de handwikkelfolie. Deze wordt uitgedrukt in micron (my). Hoe hoger dit getal is, hoe dikker de handwikkelfolie en dus hoe steviger deze is. Wij bieden diktes aan, variërend van 12 tot 35 micron.

Lees ook: "Duurzame nanofolie: een nieuwe wikkelfolie"

Zwart, gekleurd of transparant?

Bij Profipack kun je kiezen voor een zwarte, gekleurde of transparante variant. Kleuren kunnen je helpen om de lading voor een bepaalde klant aan te geven, transparant houdt elke lading zichtbaar en zwart voorkomt juist dat andere mensen kunnen zien wat er vervoerd wordt.

Welke handwikkelfolie moet ik kiezen?

Nu je weet welke verschillende soorten handwikkelfolie er zijn, kan het nog lastig zijn om te bepalen welke soort voor jou het meest geschikt is. Het helpt om je af te vragen wat je precieze doel is. Wil je de handwikkelfolie enkel gebruiken om een lading te stabiliseren of te beschermen of speelt privacy ook een belangrijke rol? De keuze tussen transparante en zwarte handwikkelfolie is op deze manier al snel gemaakt. Heb je daarnaast graag het overzicht of is het belangrijk dat een vervoerder kan zien welke pallet hij mee moet nemen, dan is transparant beter. Wat de kwaliteit van de handwikkelfolie betreft, zit er geen verschil. Wil jij handwikkelfolie kopen, kijk dan vooral naar de dikte. Hoe dikker de handwikkelfolie is, hoe steviger.

Handwikkelfolie en meer koop je bij Profipack

Profipack is een aanbieder waar je alles op het gebied van verpakken en verzenden terug vindt en dat altijd tegen lage prijzen. Of je nu enkel op zoek bent naar handwikkelfolie of dat je ook direct kantoorwaren of ander verpakkingsmateriaal mee wilt bestellen, alles kan. Kom je met je bestelling boven de € 150,- (België), dan is het verzenden bovendien geheel gratis.

Handwikkelfolie, ook wel bekend als rekfolie wordt vooral gebruikt om pallets mee in te wikkelen. De rekfolie is gemaakt van LDPE en kan niet ontbreken in jouw magazijn. Wanneer je pallets in sealt met handwikkelfolie voorkom je dat producten tijdens transport van de pallet afvallen.

Stretchfolie kan niet ontbreken in jouw magazijn. Pallets kunnen worden in geseald om lading te stabiliseren of producten te beschermen tegen vocht en stof. Bij Profipack is er een ruim aanbod aan rekfolie, zo zijn er verschillende formaten en diktes verkrijgbaar.

Profipack biedt diverse diktes rekfolie aan. Ben je op zoek naar een stevige folie, om zware pallets mee in te sealen? Dan kan je het beste kiezen voor een dikke folie van 35 my, want hoe dikker de folie hoe sterker. Bij Profipack zijn er wikkelfolies van 12 my dik tot 35 my dik verkrijgbaar.