Waar gebruik je courant papier voor?

Veelvoorkomend is het gebruik van courant papier tijdens verhuizingen. Ook in diverse woonwinkels ligt er courant papier bij de kassa of vind je het als inpakpapier op de inpaktafel. Je kunt courantpapier ook kopen om er eenvoudig kwetsbare producten mee te verpakken, eventueel alvorens er cadeaupapier omheen te doen. Nog bekender is het gebruik van courantpapier bij Chinese restaurants waar courant papier om de maaltijdbakken gedaan wordt. Ook kun je courantpapier kopen om te gebruiken als opvulpapier.

Waarom courant papier kopen?

Er zijn zoveel soorten inpakmateriaal te verkrijgen, dus waarom zou je nu courant papier moeten kopen als verpakkingsmateriaal? Laten we beginnen met het feit dat courant papier erg handig in gebruik is en bovendien niet duur. Dit zijn toch wel twee eigenschappen, waarom courantpapier een goede keuze is. Courant papier biedt natuurlijk meer voordelen, die we graag nader bespreken.

Beschermende functie

Een groot voordeel van courant papier is dat het goed fungeert als beschermmateriaal. Het voorkomt krassen, waardoor het ook vaak als tussenvel bij onder meer een stapel serviesgoed gebruikt wordt. Dit komt vaak voor tijdens bijvoorbeeld een verhuizing of wanneer je net iets in de winkel gekocht hebt. Ook als je een kwetsbaar product als cadeau wilt geven, kun je dit eerst verpakken met courant papier om het product zo meer bescherming te bieden.

Isolerende werking

Je kunt courantpapier ook kopen, vanwege het isolerend vermogen. Verkoop je bijvoorbeeld maaltijden die warm moeten blijven, dan kun je hier courant papier omheen doen. Courantpapier voelt soepel aan en is flexibel in gebruik en om deze reden geschikt voor diverse toepassingen, waarbij onder meer behoud van warmte gewenst is.

Duurzame keuze

Courant papier is gemaakt van volledig gerecycled materiaal en ook na gebruik kun je courantpapier weer recyclen. Ben jij dus van plan om courant papier te kopen, dan kies je voor een duurzaam product. Het mag gewoon weggegooid worden bij het oud papier, waardoor het weer opnieuw verwerkt kan worden.

Profipack biedt vele soorten inpakpapier

Bij ons kun je uitstekend terecht voor allerlei soorten verpakkingsmateriaal. Zo kun je bij ons niet alleen courantpapier kopen als verpakkings- of beschermmateriaal, maar ook andere soorten inpakmateriaal, zoals zijdevloeipapier. Neem hiervoor gerust een kijkje in de webshop. Al onze producten zijn van degelijke kwaliteit en dat ook nog eens tegen zeer gunstige prijzen. Meer reden heb je toch niet nodig om direct te bestellen?

Courant papier is veelzijdig stevig papier. Dit papier wordt gebruikt om breekbare producten mee in te pakken. Zo wordt het papier vaak gebruikt tijdens een verhuizing, bij een slijterij en in een warenhuis. Daarnaast beschermt het papier goederen tegen krassen en werkt het isolerend. Omdat dit papier isolerend werkt, zie je dat afhaalmaaltijden vaak worden verpakt in courant papier, om maaltijden extra lang warm te houden.

Het courant papier van Profipack is erg duurzaam. Dit stevige maar toch soepele product wordt gemaakt van gerecycled papier. Nadat het papier breekbare of krasgevoelige producten heeft beschermd, kan het papier opnieuw gerecycled worden.

Ben je van plan te gaan verhuizen en wil jij jouw breekbare en krasgevoelige producten beschermen? Of wil je afhaalmaaltijden langer warm houden? Dan is het courant papier van Profipack wat je zoekt! Dit soepele maar toch stevige papier vormt zich gemakkelijk rond jouw product en werkt ook nog eens isolerend. Dit papier wordt vaak gebruikt bij slijterijen en warenhuizen.