Waarvoor kan ik stuwzakken gebruiken?

Opblaasbare stuwzakken worden gebruikt om lading in een container te fixeren. Deze zakken worden tussen de lading geplaatst en zorgen ervoor dat de lading stevig vastzit. Dit wordt ook wel vormsluitend zekeren genoemd. De opblaasbare stuwzakken absorberen ook schokken en bewegingen tijdens het transport, waardoor de lading niet gaat schuiven. Een andere methode van zekeren is krachtsluitend zekeren, waarbij de lading tegen de grond gedrukt wordt met bijvoorbeeld spanbanden. Vaak wordt er een combinatie van beide methodes gebruikt voor de veiligheid van de lading.

Te vullen met een gangbare compressor

Opblaasbare stuwzakken bestaan uit drie verschillende componenten. Er is een binnenzak gemaakt van polyethyleen, ook wel de inliner genoemd, die zorgt voor het vasthouden van de lucht. Daaromheen zit een buitenlaag van één of twee lagen polypropyleen, die zorgt voor stevigheid en bescherming tijdens transport. Het derde onderdeel is het ventiel waarmee de zakken opgeblazen kunnen worden met een compressor. De maximale vulcapaciteit van de zakken is afhankelijk van het type stuwzak. De specificaties van de zakken vermelden wat de maximale vulcapaciteit is.

Topkwaliteit polypropyleen opblaasbare stuwzakken

Onze stuwzakken van polypropyleen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn zeer duurzaam. Ze zijn bestand tegen perforatie, dus zullen niet snel lek raken als er scherpe objecten in komen. Bovendien zijn ze goed bestand tegen hoge luchtvochtigheid en kunnen daarom goed gebruikt worden in vries- en koelcontainers. De buitenlaag van de zakken is gemaakt van polypropyleen, dat bestand is tegen chemische oplossingen en zuren. Deze stuwzakken blijven ook in goede staat bij extreme temperaturen.

Alle ladingzekering kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je niet alleen opblaasbare stuwzakken voor container kopen, maar ook een compleet assortiment van producten voor het veilig vastzetten van lading tijdens transport. Zo kun je bij ons ook antislipmatten kopen, die ook voorkomen dat de lading gaat schuiven. Als je een combinatie van vormsluitend en krachtsluitend zekeren wilt gebruiken, kun je bij ons ook spanbanden kopen. Hiermee kun je de lading stevig vastzetten en veilig vervoeren.

Stuwzakken kopen bij Profipack

Profipack biedt voordelige en snelle aankoop van opblaasbare stuwzakken voor container. Wij kunnen onze producten aanbieden tegen lage prijzen zonder in te leveren op de kwaliteit. Bovendien kun je bij ons ook het overige verpakkingsmateriaal kopen, zoals kartonnen dozennoppenfolie en meer. Zo kun je alles in één keer bestellen bij Profipack Verpakkingsmaterialen en bespaar je op transportkosten.

Stuwzakken, ook wel bekend als stuwkussens of luchtzakken, zijn zakken gemaakt van polypropyleen die gemakkelijk te vullen zijn met lucht. Ze worden gebruikt om pallets tijdens transport te verstevigen door ze tussen de pallets in te klemmen en vast te zetten. Hierdoor voorkomt men dat de pallets gaan schuiven of botsen. 

Stuwzakken worden gebruikt om de lading in een container te stabiliseren. Door de stuwzakken wordt de lading een stevig geheel en wordt voorkomen dat pallets gaan verschuiven of tegen elkaar botsen. Deze zakken zijn gemakkelijk te legen na gebruik en kunnen later opnieuw gevuld en gebruikt worden.  

Profipack biedt diverse maten stuwzakken aan. Naast de beschikbare vier maten stuwzakken, biedt Profipack ook vulpistolen aan. Deze pistolen, verkrijgbaar in kunststof of metaal, maken het gemakkelijk om de stuwzakken te vullen, van 60 x 90 cm tot 120 x 180 cm.