Wat zijn legerdekens?

Legerdekens zijn zeer duurzame en bovendien erg comfortabele dekens die voor een groot deel gemaakt zijn van wol. Dit vanwege hun sterke, elastische en warmteregulerende capaciteiten. Van origine werden deze dekens gebruikt in het leger om hardwerkende mannen, vrouwen en paarden te beschermen en warm te houden, evenals tijdens het jagen. Ook tegenwoordig worden deze dekens nog veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld op de camping of tijdens een picknick.

Diverse producten van topkwaliteit

Profipack biedt een aanbod aan legerdekens, bestaande uit de standaard legerdekens Alfa met een diepgroene kleur, de geweven US army legerdeken en de originele Zwitserse deken. Elke soort uiteraard beschikt uiteraard over zijn eigen kwaliteiten. Van top kwaliteit zijn ze echter allemaal, dus waar je ook voor gaat, met de legerdekens van Profipack ben je verzekerd van optimale bescherming tegen onder meer vocht en wind.

Verschillende percentages wol

Als je op zoek bent naar een legerdeken van goede kwaliteit en je komt de diverse soorten tegen, dan wil je natuurlijk weten waar de verschillen in zitten. Dit heeft voornamelijk te maken met het percentage wol, waaruit de legerdekens bestaan. Zo bestaat legerdeken Alfa groen uit 50% wol en de Zwitserse legerdeken voor 80%. Het overige materiaal bestaat uit katoen en gerecyclede vezels. Het is afhankelijk van je eigen behoeften waar je voorkeur naar uitgaat. Een legerdeken met een hoger percentage zal een onder meer een hogere vochtopname hebben.

Van survivalmateriaal tot verhuisdeken

Houd jij van reizen door de natuur en vind je het daarbij heerlijk om te kamperen of te varen in een boot? Dan zijn dit bij uitstek situaties, waarbij het gebruik van een legerdeken wenselijk is. Of je nu te maken hebt met een vochtige ondergrond of je wilt jezelf lekker warm houden: met een legerdeken van Profipack zul je optimaal genieten van de vele voordelen die deze dekens bieden. Maar wist je dat legerdekens zich ook perfect lenen als verhuisdekens? Het feit dat ze dik, stevig en elastisch zijn, maakt dat ze een flexibele, maar zeker goede bescherming bieden tegen krassen en stoten.

Wat is een zwitserse legerdeken?

De zwitserse legerdeken is een deken die vroeger vaak werd gebruikt door het Zwitserse legers. De deken bestaat voor 80% uit wol en is zeer geschikt om warmte vast te houden. Door het wol kan wind lastig door de deken heen. Tegenwoordig worden de dekens veelal gebruikt als picknickkleed of voor andere buitenactiviteiten, zoals survivallen en kamperen. Met de zwitserse legerdeken haal je een robuuste en duurzame deken in huis.

Weetjes over de zwitserse legerdekens

  • Wist je dat de eerste legerdeken al eind 19e eeuw in Zwitserland werd gemaakt? De legerdekens werden in deze tijd allemaal handmatig gemaakt van 100% schapenwol. Alle militairen kregen een legerdeken wanneer ze op missie gingen. Door de winddichte, stevige dekens konden ze zich ook in de winter warm houden. Tot vandaag de dag zijn de duurzame, robuuste dekens nog steeds populair. 

  • Wist je dat de Zwitserse legerdekens worden ingezet bij natuurrampen, bescherming van militaire paarden en verdediging faciliteiten? Deze veelzijdige deken wordt tegenwoordig ook gebruikt als outdoor deken voor survivallen en kamperen.

Een legerdeken is altijd handig

Wanneer jij dus je verhuismateriaal bij ons bestelt, overweeg dan ook eens om een legerdeken er bij te kopen. Aangezien deze dekens in veel situaties wel goed van pas komen, is het geen overbodige uitgave. Hoe leuk is het namelijk ook om een gebruikte legerdeken als decoratie in je woning te gebruiken? Misschien heb jij dienst gedaan in het leger en een trouwe viervoeter in huis die je een heerlijk, warm plekje gunt. Een legerdeken is zacht, knus en warm en leent zich hier dus uitstekend voor. In beide gevallen brengt het dan ook echt een stukje sfeer en nostalgie naar boven. Ook als reservedeken voor in de auto is een legerdeken nooit weg.

Tips bij het gebruik van een legerdeken

Ga altijd zuinig om met legerdekens. Hoewel ze erg stevig zijn, ontkom je op den duur niet aan slijtage, zeker in geval van intensief gebruik. Om dit toch zoveel als mogelijk te voorkomen, doe je er goed aan om de dekens na gebruik luchtdicht te bewaren. Dit om de kwaliteit van de wol te behouden. Ook ontkom je er niet aan dat deze dekens op een bepaald moment smoezelig worden en toe zijn aan een wasbeurt. Dit hoeft gelukkig niet na elk gebruik als ze niet heel vies geworden zijn. Je doet er in eerste instantie namelijk goed aan om gebruikte legerdekens uit te hangen om zodoende te laten drogen en luchten. Hierna kun je deze dekens gewoon opbergen. 

Lees ook: "Waarvoor gebruik ik een legerdeken?"

Na een aantal keer zullen ze echter wel toe zijn aan een wasbeurt. Onthoud dat wassen op een hoge temperatuur geen goed idee is met producten van wol. Een graad of dertig is dan ook al snel heet genoeg. Is de was klaar, hang je legerdeken dan goed uit en doe dit het liefst horizontaal, zodat de wol niet zakt, maar op zijn plek blijft. Even opkloppen kan ook helpen in geval van ophopingen.

Koop je legerdekens bij Profipack

Profipack staat bekend om zijn goede en snelle service. Bestel je jouw legerdeken of opbergdeken, al dan niet te samen met jouw verhuismateriaal, andere benodigdheden of verpakkingsmaterialen, op een werkdag voor 16.00 uur? Dan heb je deze doorgaans de volgende werkdag al in huis. Ook voor vragen kun je prima terecht bij de klantenservice, die je maar al te graag antwoord geven op al je vragen of voorzien van advies op maat. Je profiteert bovendien van uitstekende kwaliteit en dat tegen scherpe prijzen!

Deze professionele legerdekens van Profipack kunnen prima worden gewassen op 30 graden Celsius. Aangezien deze dekens voor een groot deel zijn vervaardigd uit wol, bevelen wij ten zeerste aan om het deken zeker niet te warme te wassen. Wil je jou deken het liefst in optimale conditie houden? Hang het deken dan buiten te luchten. Zo zorg je ervoor dat jou deken weer lekker fris ruikt en hoef je hem niet perse te wassen.

Onze standaard legerdekens bestaan zijn voor 50% uit wol. Wil jij echter voor een deken van zware topkwaliteit gaan? Dan kun je het beste onze legerdekens US Army groen kopen. Deze toppers zijn voor zeker 80% uit wol vervaardigd. Met zo'n warme deken blijf jij zelfs op de koudste winternacht, heerlijk warm en knus op het terras of onder de open hemel rondom een vuurtje.