Voordelen van palletdozen kopen

Een palletdoos heeft een efficiënt formaat voor transport. Dat is alvast een groot voordeel. Maar palletdozen kopen heeft nog meer voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje: 

- perfect transportformaat
- erg stevig, dus geschikt voor zwaardere goederen
- zeer goed stapelbaar
- een stuk lichter dan bijvoorbeeld houten transportkisten
- palletdozen zijn een kostenefficiënte oplossing

Waar zijn palletdozen van gemaakt?

Palletdozen worden gemaakt van een stevig golfkarton. Het dubbele golfkarton maakt de palletdozen extra stevig. De buitenzijde van de kartonnen palletdoos is bekleed met zogenaamd kraftpapier. Dit is een soort papier dat door de speciale wijze van produceren extra stevig is. Wat je ook in palletdozen stopt, het wordt te allen tijde goed beschermd. Een stevige palletdoos zorgt dat je product niet wordt blootgesteld aan beschadiging door het scheuren van de doos. Ook schommelingen in temperatuur en de kans op schade door vocht wordt door een palletdoos tegengegaan. Is het risico van beschadiging door vocht alsnog te groot? Dan geven wij als tip om een tophoes over de palletdozen aan te brengen en de doos te omwikkelen met wikkelfolie. Elke palletdoos kan een gewicht aan tot maar liefst 250 kilogram! Onze palletdozen van driedubbel golfkarton zijn de ultieme krachtpatsers.

Kwaliteits palletdozen

Palletdozen zijn door het gebruikte materiaal uiterst stevig. Het formaat van de doos is precies aangepast aan het formaat van een pallet. Doordat de doos nooit over de rand van een pallet uit zal steken, weet je zeker dat de doos niet in kan deuken. Hierdoor zijn jouw goederen goed beschermd. Een te kleine doos is evenmin verstandig: een niet passend formaat zorgt ervoor dat de doos kan gaan schuiven op de pallet. Dit alles voorkom je met een perfect passende palletdoos.

Duurzame palletdozen

Palletdozen van Profipack zijn een duurzame keuze. Waar mogelijk maken wij bij de productie gebruik van hernieuwbare grondstoffen als houtpulp. Ook kan je palletdozen kopen met FSC-keurmerk. Wij kunnen je er alles over vertellen! Of het transport over korte afstand plaatsvindt, of naar de andere kant van de wereld, met stevige palletdozen van Profipack weet je zeker dat het goed zit.

Palletdozen kopen: 120 x 80

Profipack biedt je ruime keuze in palletdozen. Je kunt palletdozen kopen voor europallets en blokpallets. Een palletdoos geschikt voor een blokpallet heeft het formaat 118 x 98 x 87 cm. Heb je palletdozen nodig voor europallets, dan heb je bij Profipack de keuze uit twee formaten: 118 x 78 x 80 cm en 118 x 78 x 109.

Een kartonnen palletdoos: altijd handig

Welke afmeting het ook wordt, alle palletdozen worden vanuit Profipack plat (plano) bij jouw bedrijf aangeleverd. Dit is handig bij het vervoer en hierdoor kun je ze tot gebruik gemakkelijk opslaan. Heb je de dozen nodig, dan is het in elkaar zetten ervan kinderspel. Palletdozen zijn ook ideaal als “overdoos”. Dat wil zeggen dat de palletdoos gevuld wordt met meerdere kleine dozen. De kleinere dozen kunnen hierdoor veilig en stabiel vervoerd worden. De functie van palletdozen als overdoos zijn ook erg handig als het te vervoeren product kwetsbaar en/of kostbaar is. Het is dan immers van buitenaf niet zichtbaar wat er vervoerd wordt.

Palletdozen op maat

Misschien wil je palletdozen kopen met een ander formaat? Dat kan! Je kunt altijd contact opnemen met de verpakkingsexperts van Profipack. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden! Een op maat gemaakt product zorgt ervoor dat alle voordelen van een palletdoos behouden blijven. Besparing op transportkosten, de extra stevigheid, je profiteert maximaal als je gebruik maakt van een perfect passende palletdoos. Een kartonnen verpakking op maat kan ook betekenen dat je graag jouw bedrijfslogo of een afbeelding op de palletdoos wilt hebben. Dat kan bij Profipack! Een duidelijk herkenbare doos is de beste reclame voor je bedrijf.

Meer dan alleen palletdozen

Als je product eenmaal zorgvuldig verpakt in de palletdozen zit, is het tijd om de bovenzijde zorgvuldig dicht te tapen. Dit kan met enkele stroken van ons verpakkingstape. De PVC tape of papieren tape is verkrijgbaar in de breedtes 75 en 100 mm. De onderzijde van een palletdoos hoeft niet vastgezet te worden. Een palletdoos is zodanig ontwikkeld, dat het gewicht van de producten in de doos ervoor zorgt dat de palletdozen stevig dicht blijven zitten. Wil je extra zekerheid, dan kan je om de palletdoos polyester omsnoeringsband aanbrengen. Mocht dit band in de hoeken van de doos snijden, kan je gebruik maken van kartonnen hoekprofielen.

Veilig op transport

Tussen de palletdoos en de pallet zelf kan je een kartonnen vel leggen, waardoor de doos minder makkelijk gaat glijden. Vaak is het genoeg om de palletdozen door middel van wikkelfolie vast te zetten aan de pallet. Is deze verankering niet voldoende? Dan is het een goed idee om de palletdozen vast te maken aan de pallets met omsnoeringsband, zoals PET band.

Waarom palletdozen kopen bij Profipack?

Wij kopen slim voor je in, zodat jij de beste verpakkingsmaterialen aan kunt schaffen tegen de scherpste prijs. En heb je grotere hoeveelheden nodig? Profiteer dan van onze staffelkortingen. Palletdozen kopen? Alleen bij Profipack!

Bij Profipack zijn er verschillende palletdozen verkrijgbaar. Naast europalletdozen zijn er namelijk ook blokpalletdozen en halve europalletdozen. Bij Profipack zijn de palletdozen verkrijgbaar tegen hele scherpen prijzen.

Er zijn bij Profipack meerder maten palletdozen verkrijgbaar. De halve europalletdozen zijn 788 x 588 x 577 cm, de blokpalletdozen zijn 118 x 78 x 80cm en de europalletdozen zijn 118 x 78 x 109cm. De palletdozen zijn al verkrijgbaar vanaf 5 stuks.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de zware palletdoos tijdens het transport van de pallet afschuift. Daarom is het handig om de palletdoos goed vast te zetten op de pallet. Een palletdoos kan je vastzetten op de pallet doormiddel van omsnoeringsband of wikkelfolie.