Een karton shredder is een handige machine wat jouw oude karton omzet in chips of strookjes opvulmateriaal. Ze zijn erg compact en passen op jouw inpaktafel. Een karton shredder kan je vergelijken met een papierversnipperaar maar dan voor karton. De shredder zet jouw oude karton in een handomdraai om in gratis opvulmateriaal. De kartonshredder draagt hierdoor bij aan een circulaire economie en verkleint de ecologische voetafdruk van het inpakken van jouw pakketje.

Een karton perforator is de populairste machine om jouw oude dozen om te zetten in stevige kartonnen matjes. De kartonnen matjes worden in de gehele breedte ingesneden wat zorgt voor extra flexibiliteit. Doordat de matjes flexibel worden, zijn ze gemakkelijk om jouw product heen te vormen. Met behulp van de karton perforator kan jij je product stevig inpakken en veilig versturen. Tevens zijn de matjes ook ideaal om te gebruiken als opvulmateriaal. Door gebruik te maken van de karton perforator maak je niet alleen gebruik van gratis opvulmateriaal. Maar wordt er ook nieuw leven geblazen in het oude nutteloze karton. Dit draagt bij aan een circulaire economie en verkleint de ecologische voetafdruk van jouw pakketje.

Zowel een karton perforator als een karton shredder dragen bij aan een circulaire economie. Door de karton perforator of de karton shredder wordt er nieuw leven geblazen in het oude nutteloze karton. Dit lijdt niet alleen tot lagere kosten, omdat je geen los opvulmateriaal meer hoeft te kopen. Maar dit lijdt ook tot het meest duurzame opvulmateriaal, namelijk het hergebruiken van oud bestaand karton.