Asbestzakken kopen

Asbest, bestaande uit minuscule vezels, komt regelmatig voor en vormt doorgaans geen gevaar, zolang het niet vrijkomt. Ga je echter verbouwen, dan zal dit wel het geval zijn. De asbest dient dan ook verwijderd en afgevoerd moeten worden. Nu heb je voor dit laatste speciaal materiaal nodig, gelet op de veiligheidseisen die er aan de afvoer van asbest gesteld zijn. Bij onze verpakkingsmaterialen webshop Profipack verkopen we geschikte asbestzakken en asbest bigbags. Voor overig materiaal verwijzen we je graag naar onze standaard puinzakken.

Lees ook: Hoe plan ik een geslaagde verbouwing?

Wat is asbest?

In veel gebouwen en woningen werd asbest vroeger gebruikt, vanwege zijn sterke, slijtvaste eigenschappen. Pas later kwamen de schadelijke gevolgen van asbest aan het licht. Asbest laat zich het best omschrijven als een mineraal dat uit heel kleine vezels is opgebouwd. Nu bestaan er diverse soorten van deze asbestmineralen, maar het belangrijkste om te weten is dat het inademen er van leidt tot mogelijke gezondheidsrisico. Om deze reden dient asbest dan ook altijd verwijderd te worden, wanneer het vrij komt en worden hieraan eisen gesteld.

Lees ook: Hoe ga je asbest verwijderen?

Aan welke eisen moeten asbestzakken voldoen?

Het is zo dat je zelf asbest mag verwijderen als het gaat om kleine hoeveelheden. Betreft het grote hoeveelheden, dan zul je hierover altijd een professional moeten inschakelen. Na verwijdering moet de asbest direct afgevoerd worden. Hiervoor zijn speciale asbestzakken te koop. Deze asbestzakken voldoen aan belangrijke veiligheidseisen. De asbestzakken van Profipack hebben de goede dikte en zijn bovendien voorzien van het A-vignet, waardoor het bij inlevering direct duidelijk is dat de zak asbesthoudend materiaal bevat. Over de kwaliteit en veiligheid van deze asbestzakken hoef jij je dus geen zorgen te maken. 

Houd er wel altijd rekening mee dat asbest dubbel verpakt dient te worden. De verpakking moet totaal minstens 200 my zijn!

Asbestzakken: de verschillende soorten

In het assortiment van Profipack vind je diverse asbestzakken. De keuze kan gemaakt worden uit plastic asbestzakken of asbestzakken die eveneens uit plastic bestaan aan de binnenkant, maar waarvan de buitenkant gemaakt is van polypropyleen. Wat de inhoud van een asbestzak betreft, kun je kiezen uit een inhoud van 80, 120 of 240 liter. Zou de grootste asbestzak niet toereikend zijn, overweeg dan een big bag.

Welke asbestzak is geschikt voor jouw klus?

Naast de hoeveelheid asbest die verwijderd en afgevoerd moet worden, zijn er nog een aantal andere dingen bepalend voor welke asbestzak jij het beste kunt gaan. Je hebt kunnen lezen dat wij twee soorten asbestzakken aanbieden en dat de totale dikte 200 my dient te zijn, maar hoe kies je nu de beste asbestzak?

Scherpe bouwmaterialen

Nu is onze polypropyleen zak dit direct, aangezien zowel de binnen- als de buitenzak 100my dik zijn. Daarnaast is de kans op scheuren van deze zakken zeer gering, wat dan ook de voorkeur verdient in het geval van scherp of zwaar bouwmateriaal dat afgevoerd wordt.

Een asbestzak die ook nog eens duurzaam is

Gaat je voorkeur uit naar duurzaam materiaal, laat dan je keuze vallen op de plastic asbestzakken. Deze zijn evengoed zeer stevig. Deze asbestzak heeft een dikte van 100my, waardoor je er dus twee nodig hebt om het asbesthoudend bouwmateriaal af te voeren. Wel is deze asbestzak gemaakt van gerecycled plastic, wat het een duurzame keuze maakt.

Een grote hoeveelheid

Heb je te maken met een flinke hoeveelheid asbesthoudend bouwmateriaal? Kies dan voor onze big bags. Hierin kun je asbesthoudende bouwmaterialen kwijt tot een maximaal gewicht van wel 1500 kilo. Een behoorlijke hoeveelheid dus. Ook hierbij geen zorgen over de veiligheid, want deze grote asbestzakken voldoen eveneens aan de kwaliteitseisen en zijn perfect af te sluiten middels het aanwezige schort.

Werken met asbestzakken

Iedereen die werkt met asbest is doorgaans goed op de hoogte van de gezondheidsrisico's die dit met zich meebrengt. Een goede bescherming en veilige manier van werken, zijn dan ook van groot belang. Heb je te maken met groot materiaal? Werk dan het liefst samen en gooi bijvoorbeeld asbesthoudende platen in zijn geheel weg. Zo voorkom je het verder vrijkomen van de asbest. Gebruikte hulpmiddelen gooi je het beste direct weg na de klus, maar zorg er hiervoor ook bij dat deze goed en luchtdicht verpakt zijn. 

Overig puin dien je apart te houden. Gooi dit dus niet in de asbestzakken. Je kunt dit kwijt in onze standaard puinzakken. Ga je aan de slag met dergelijke werkzaamheden? Zorg dan altijd dat je alle benodigde bouwmaterialen bij elkaar hebt, zodat je niet halverwege een klus voor verrassingen komt te staan. Sluit de asbestzakken tot slot altijd goed af met b.v. een speciale asbest tape.

Bestel je asbestzakken bij Profipack

Als je op zoek bent naar bouwmaterialen, zoals puinzakken, afvalzakken of een speciale asbestzak, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze uitstekende kennis en gedrevenheid zijn wij je dan ook graag van dienst als het gaat om het in orde maken van een bestelling of het beantwoorden van vragen. Wij denken graag met je mee en bieden doorgaans voor elk probleem een geschikte oplossing. 

Je kunt bovendien rekenen op scherpe prijzen en een snelle verzending. Ben je woonachtig in onze buurlanden? Ook dan is verzenden geen probleem. Bestellingen boven een bedrag van € 99,- in Nederland en € 150,- in België leveren wij bovendien gratis.

Bij Profipack zijn er asbestzakken in drie verschillenden maten verkrijgbaar. De kleinste asbestzak heeft een inhoud van 80 liter en de grootste een inhoud van 240 liter. Daarnaast is er een asbest big bag met in inhoud van 1 kuub verkrijgbaar. Al deze asbest zakken zijn voorzien van het verplichte ‘a’ vignet.

Een particulier mag maximaal 35m2 asbest zelf verwijderen en afvoeren. Het is van belang dat asbestplaten in zijn geheel verwijderd en afgevoerd worden. Daarnaast raden wij af asbest te breken of in te zagen. Wanneer een asbestplaat breekt komen de kleinste gevaarlijkste vezels namelijk vrij. Asbest kan in de daarvoor bedoelde asbestzakken afgevoerd worden bij de milieustraat.

Voor een zo hoog mogelijke veiligheid worden er verschillende eisen aan asbestzakken gesteld. Asbest moet bijvoorbeeld altijd dubbel verpakt worden en deze verpakkingen moeten samen minimaal 200my dik zijn. Daarnaast moeten asbestzakken voorzien zijn van een ‘a’ vignet. Hierdoor is het duidelijk voor afval afvoerders dat er asbest is verpakt en er extra voorzichtig mee wordt gedaan.

Profipack biedt verschillende soorten en maten asbestzakken tegen scherpe prijzen aan. Naast geweven polypropyleen met een plastic binnenzak zijn er ook losse plastic asbestzakken verkrijgbaar. Deze zakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste afmeting is 80 x 120cm en de grootste afmeting is 120 x 130cm. 

Let op: asbest moet tijdens het afvoeren altijd dubbel verpakt worden en een minimale dikte van de verpakking van 200my moet hebben.