Papiersnippers vulling, wat is het?

De papiersnippers vulling is gemaakt van lange en dunne papiersnippers. Deze snippers zitten in een kluwen door elkaar. Het ziet er eigenlijk net uit als een hoop draden van wol die in elkaar verweven zitten. Dit product is compleet gemaakt van natuurlijk kraftpapier. Deze papiersoort wordt gewonnen uit kraftprocedé. Naaldhout is hiervoor de grondstof. Dankzij het kraftpapier is de papiersnippers vulling stevig. Niet alleen biedt dit product bescherming tegen verzending aan je artikelen. Het geeft je producten namelijk ook een luxe uitstraling.

Op deze pagina vertellen we wat meer over beschermende waarde van papierwol, maar ook wat meer over de decoratieve waarde.

Profiweetje: papierwol wordt niet alleen ingezet als verpakkingsmateriaal. Je vindt het ook terecht als bodembedekking in hamsterkooien.

Bescherming bieden met papierwol

Papierwol wordt onder meer gebruikt vanwege zijn uitstekende beschermingswaarde. Je kunt het prima gebruiken om plekken waar ruimte zit in kartonnen dozen op te vullen. Maar wat doet het daar? Dat vertellen we je graag. Papierwol vangt namelijk goed schokken en stoten op. Er zit ook lucht tussen de strookjes papier. Hierdoor heeft het materiaal een nog grotere schokabsorptie.

Met papierwol ligt je product ook vaster in de verpakking. Dit voorkomt dat het product gaat schuiven door de doos, wat weer beschadigingen op kan leveren. Heb je meerdere producten in een doos zitten? Dan kan papierwol ook voorkomen dat producten tegen elkaar aan schuren. Hierdoor voorkom je krassen op je product.

Profitip: om meer volume te creëren kun je de papierwol met je handen wat uit elkaar halen.

Papierwol als decoratiemateriaal

Papierwol heeft een bijzonder leuke uitstraling, dat ziet iedereen. Sommige mensen vinden het wel iets weg hebben van hooi of stro. Het materiaal heeft van zichzelf een uitstraling die natuurlijk en luxueus is. Door je producten er in te presenteren, geeft dit echt een meerwaarde aan je producten. In papierwol kun je bijvoorbeeld op een leuke manier een goede fles wijn presenteren. Op deze pagina lichten we graag een aantal manieren toe, waarop je papierwol als decoratie kunt gebruiken.

Profitip: papierwol is niet het enige decoratieve opvulmateriaal in ons assortiment. Bij ons kun je namelijk ook nog houtwol en SizzlePak kopen. Dit laatste opvulmateriaal is bij ons te verkrijgen in wel zeven kleuren.

Opvulpapier snippers in een wijnkist

Om de loze ruimte op te vullen in wijnkistjes, wordt vaak gebruik gemaakt van opvulpapier snippers of houtwol. Dit gebeurt om verschillende redenen. Allereerst biedt papierwol de fles bescherming tegen schokken en stoten. De papierwol is daarnaast een leuke manier om de wijnfles in te presenteren. Het zorgt ervoor dat wijnfles eer luxe uitziet. De opvulpapier snippers kun je natuurlijk ook toepassen in een flessendoos. Ook dit geeft een bijzonder luxe uitstraling. Ook kun je het materiaal gebruiken in een compleet wijnpakket of bierpakket, inclusief nootjes, kaas en een droge worst. Alles verpakt in geschenkfolie.

Profitip: ben jij van plannen om breekbare producten te gaan verzenden? Zorg er dan voor dat je een duidelijk waarschuwingsetiket plakt op de verpakking. Hierdoor zal de bezorger het pakket met meer zorg behandelen.

Papiersnippers opvulmateriaal in een kerstpakket

Zoek je nog een leuk opvulmateriaal voor een kerstpakket? Dan kun je dit papiersnippers opvulmateriaal hiervoor goed gebruiken. De producten van het kerstpakket worden op een leuke manier gepresenteerd in het papiersnippers opvulmateriaal. Ook biedt het papierwol je breekbare producten een goede bescherming tegen beschadigingen. Hoeveel wol je nodig hebt? Dat hangt van het doel. Wil je het gebruiken ter decoratie? Dan zijn een paar handjes genoeg. Wil je de papierwol echt gebruiken ter bescherming? Dan kun je beter wat meer gebruiken. Je kunt dit materiaal natuurlijk ook gebruiken in een sinterklaasdoos.

Profitip: voor het dichttapen van je kerstpakket, maak je natuurlijk gebruik van kersttape of een verpakkingstape die transparant is.

Papierwol en fruit

Bij het vullen van een fruitmand, ziet het er heel decoratief uit als je er een paar handjes papierwol bij doet. In een fruitmand heeft papierwol voor het overgrote deel esthetische waarde. Stop een paar appels, sinaasappels, bananen en mandarijnen en een mango met wat papierwol in een mandje en je hebt een leuke fruitmand. Het opvulmateriaal zorgt er ook voor dat de fruitstukken niet alleemaal elkaar aanraken. Dit kan voorkomen dat een zwaar fruitstuk en een ander stuk plet. Om de fruitmand compleet te maken, pak je deze feestelijk in met wat fruitmandfolie.

Profitip: een mand met leuke streekproducten kun je ook erg leuk opfleuren met wat handjes papierwol.

Papierwol in een paasmand

Papierwol kun je naast voor Kerst, ook goed voor Pasen gebruiken. Zo kun je met de wol een leuke paasmand vullen met allerlei chocolade eieren. Verstop de paaseieren in de papierwol en stop er ook nog een leuke chocolade kip bij. Ook in paasstukjes misstaat een beetje van dit opvulmateriaal zeker niet.

Duurzaam papierwol bruin

Wist je dat onze papierwol bruin een natuurlijk product is en hierdoor erg duurzaam. Zo is het product vervaardigd uit een grondstof die voor 100% hernieuwbaar is, namelijk hout. Papierwol bruin kun je daarbij voor 100% recyclen met het oud papier. Daarnaast valt het opvulmateriaal ook her te gebruiken door de ontvanger. Het materiaal is ook op een duurzame manier verpakt, wat het materiaal ook nog duurzamer maakt. Het materiaal is namelijk samengeperst verpakt. Als je het uit de doos haalt, neemt de papierwol bruin in volume toe. Dankzij de economische verpakking, is er met vervoer sprake van minder CO2-uitstoot.

Profitip: veel mensen maken gebruik van cellofaanwol, maar papierwol is een veel duurzamer alternatief.

Een prettig materiaal

Het is erg prettig om met deze wol van papier te werken. Het product voelt prettig aan de handen aan en daarnaast kun je het makkelijk vervormen. Het materiaal is daarbij niet scherp. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw handen openhaalt aan de papierwol. Je kunt ook makkelijk doseren met het opvulmateriaal, doordat het in een handige dispenserdoos zit. Keer op keer, pak je precies zoveel je nodig hebt. Dit zorgt voor een efficiënte en snelle manier van verpakken. Je hebt ook minder ruimte in je opslag nodig doordat het materiaal samengeperst in de verpakking zit.

Profiweetje: wist je dat het product eigenlijk zo goed als stofvrij is. Dit is zowel prettig voor de ontvanger, als voor de inpakker.

Papierwol goedkoop inkopen

Als je papierwol goedkoop wilt bestellen, dan moet je bij Profipack zijn. Wij begrepen als niemand anders, dat jij je opvulmateriaal goedkoop wilt inkopen. Je gebruikt het materiaal immers vaak in een kerstpakket, of bij een goede fles wijn. Dit zijn natuurlijk dure producten en elke besparing is daarom mooi meegenomen, ook bij je opvulmateriaal. Koop dus je goedkope papierwol en neem Profipack in de arm als verpakkingspartner.

Profitip: voor het efficiënt verzenden van jouw pakketjes, maak je natuurlijk gebruik van verzendlabels en een labelprinter.

Papierwol kopen voor een aantrekkelijke prijs

Bij Profipack kun je altijd rekenen op een snelle levering. Ook als je kiest voor papierwol kopen in onze webshop. Bestel jij namelijk op een doordeweekse dag voor 16:00 uur? Dan wordt jouw pakket diezelfde dag nog verzonden. Zo heb jij jouw producten razendsnel in huis. Door groot in te kopen, kun je daarbij veel voordeel pakken. Bij Profipack maken we namelijk gebruik van goede staffelkortingen. Daarbij hoef je bij ons geen verzendkosten te betalen, bij een bestelling vanaf €150,-. Kies dus voor papierwol kopen bij Profipack en profiteer van alle voordelen.

Papierwol is echt een product voor de feestdagen. Bij Profipack bieden wij een compleet assortiment aan van verpakkingsmaterialen voor Kerst. Wees dus slim, en koop bij ons al je verpakkingsmaterialen in.

Papierwol bestaat uit zeer dunne snippers papier. Met papierwol kunnen dozen met kwetsbare producten worden opgevuld. Door de lege ruimtes in een doos op te vullen met papierwol voorkom je dat producten in de doos heen en weer kunnen schuiven en worden producten beschermt tegen stoten en schokken. Bovendien wordt papierwol vaak ingezet als decoratieve vulling bijvoorbeeld in een kerstpakket.

Papierwol bestaat 100% uit het natuurlijke product kraftpapier. Na het gebruik is het papieren opvulmateriaal helemaal te recyclen. Wil jij jouw dozen decoratief en duurzaam opvullen? Dan is papierwol zeer geschikt!