Puinzakken transparant en hun doel

Puinzakken transparant worden gebruikt als hulpmiddel tijdens bouw- en sloopwerkzaamheden. In de sterke plastic zakken kun je kleine hoeveelheden puin verzamelen. Dit kun je direct doen op de plek waar je aan het werk bent. Wanneer de puinzakken transparant vol zijn, kun je ze gemakkelijk en snel afvoeren. Voor het afvoeren van dit puin heb je geen speciale hulpmiddelen nodig. Dit is wat anders bij bijvoorbeeld een big bag vol met puin of een bouwcontainer. De stevige plastic puinzakken nemen daarbij weinig plek in en kun je vervoeren met een personenauto.

Handzame stevige plastic zakken

Deze stevige plastic zakken zijn bijzonder handzaam en worden netjes en efficiënt verzonden. Door met dit product puin af te voeren, maak je het transporteren van sloopafval vele malen makkelijker. Zo kun je de stevige plastic zakken rustig over de trap naar beneden dragen. Zie jij jezelf immers al met een kruiwagen vol puin de trap afkomen? Dan ben je wel heel snel beneden. De puinzakken transparant voorkomen ook een hoop rommel. Zo heb je geen last meer van kleine restjes puin in de aanhanger.

Profitip: misschien maak je gebruik van een stortkoker, maar ook dan zijn de plastic puinzakken een uitkomst. Ze voorkomen namelijk dat je stortkoker snel slijt en verminderen lawaai en stof.

Sterke plastic puinzakken per 10 of 100 stuks

De sterke plastic zakken zijn onder meer geschikt voor grote bouw- en sloopbedrijven. Daarnaast zijn ze ook bijzonder goed geschikt voor de particulier met een kleine sloopklus. Het is al mogelijk om deze sterke plastic zakken per 10 stuks aan te schaffen. Voor sloopbedrijven bieden we dit product speciaal aan in aantallen van 100 stuks. Voor grotere bedrijven is het aantrekkelijk om in één keer een grote hoeveelheid plastic puinzakken aan te schaffen. Hierdoor kun je immers gebruikmaken van onze vlijmscherpe staffelkortingen.

Profitip: wil je echt een zeer grote hoeveelheid puinzakken transparant bestellen? Neem dan even contact op met onze verpakkingsexperts.     

Sterke plastic zakken van LDPE

Onze sterke plastic zakken zijn gemaakt van LDPE. Wat dat is? Leuk dat je het vraagt! LDPE is de afkorting voor lagedichtheidpolyetheen. Dit soort plastic wordt vervaardigd uit aardolie en onder hoge druk vervaardigd. LDPE is taai, maar wel erg soepel. Goede eigenschappen voor een plastic puinzak. LDPE is verder waterafstotend en heeft goede isolerende eigenschappen. Daarnaast is het materiaal voor 100% te recyclen. LDPE is een bijzonder veelzijdig materiaal. Zo wordt er ook nog wikkelfolie en bubble wrap van gemaakt. LDPE is daarbij ook voedselveilig.

PLASTIC PUINZAKKEN VAN TRANSPARANT MDPE

Een plastic puinzak is eigenlijk een zeer stevige afvalzak en veel afvalzakken zijn gemaakt van MDPE. Waarom we hier dan niet met onze puinzakken van plastic? Dat is eigenlijk erg simpel. Het gaat namelijk niet alleen om de stevigheid van de plastic puinzak, maar ook om de dikte. Een standaard afvalzak van MDPE is zo’n 40 micron dik. Onze puinzakken transparant zijn echter minimaal 100 micron dik. LDPE zorgt ervoor dat de zak ook bij zo’n dikte soepel blijft. Als je een plastic puinzak van MDPE zou maken van dezelfde dikte, zou deze niet flexibel genoeg zijn. Hierdoor zou hij te snel scheuren.

Puinzakken plastic en de voordelen

Bij puinzakken kun je in principe twee verschillende soorten onderscheiden: een variant van plastic en een variant van polyprop. Prijstechnisch zitten de twee zakken best dicht bij elkaar, maar wat zijn de belangrijkste verschillen? Een belangrijke verschil is dat transparante puinzakken van plastic waterafstotend zijn. Hierdoor voorkom je dat sloopafval dat tijdelijk buiten staat nat wordt. Hierdoor zal het niet zwaarder worden door het water. Ook kan stof niet uit de transparante puinzakken van plastic ontsnappen. Dit is vooral erg handig bij zeer stoffig puin

STEVIGE PLASTIC ZAKKEN EN TRANSPARANTIE 

Een ander voordeel van deze stevige plastic zakken, is dat ze veelal transparant zijn. Hierdoor kun je precies zien welk afval erin zit. Dit kan helpen bij het scheiden van de verschillende soorten sloopafval. Een nadeel van deze stevige plastic zakken is dat ze minder geschikt zijn voor scherpe of puntige voorwerpen. Wanneer deze namelijk door de wand heen prikken, loop je de kans dat de plastic puinzak uitscheurt. Dit zal niet gebeuren bij een polypropyleen variant. Daarbij hebben plastic puinzakken ook een minder groot draagvermogen, maar ze zijn wel veel makkelijker te recyclen.

TRANSPARANTE EN DUURZAME PLASTIC PUINZAKKEN

Het recyclegemak maakt deze plastic puinzakken een stuk duurzamer dan de geweven puinzakken. Maar dat is niet het enige feit wat deze jongens duurzaam maakt. Ze zijn namelijk ook nog eens gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor heb je een bijzonder duurzaam product in handen. Bij de verbranding van LDPE op een hoge temperatuur, komen er ook geen schadelijk stoffen vrij. Het gaat hierbij om volledige verbranding. Hierbij blijft er alleen water en CO2 over. Zo zie je dus maar dat plastic puinzakken een duurzaam product zijn. Handig om te weten: doordat de transparante puinzakken van plastic, zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zijn ze grauw transparant.

OVERIGE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN VAN DE STERKE PLASTIC ZAKKEN

Met deze sterke plastic zakken kun je meer dan alleen bouwafval afvoeren. Zo zijn ze ook prima geschikt voor het afvoeren van grond, zand en grind. Ideaal dus bij het werken in de tuin. Over de tuin gesproken, je kunt de sterke plastic zakken ook gebruiken om tuinafval mee af te voeren. Gooi de volle zak echter niet in een groenkliko, maar deponeer alleen het tuinafval hierin. Ga je grote hoeveelheden tuinafval afvoeren? Dan kun je het beste gebruikmaken van een big bag. Deze plastic puinzak wordt daarnaast ook gebruikt tijdens verhuizingen en voor het tijdelijk opslaan van haardhout. Profitip: ontdek je tijdens sloopwerkzaamheden asbest? Dan kun je voor het afvoeren hiervan gebruikmaken van een asbestzak.

PUINZAKKEN TRANSPARANT AFSLUITEN

De puinzakken transparant hebben geen sluitkoord. Je zult hiervoor dus sluitingsmateriaal moeten gebruiken. Veel mensen maken gebruik van tyraps om de puinzakken transparant af te sluiten. Hiermee sluit je de verpakking stevig en permanent. Een andere optie die je kunt gebruiken zijn de drilbinders. Dit zijn kleine ijzeren draadjes met aan beide uiteinden een oogje. Soms zit hier een laag plastic overheen. Zoek je iets anders om de plastic puinzakken mee af te sluiten? Maak dan gebruik van een simpel touw. Profitip: maak een plastic puinzak die nog niet helemaal vol zit dicht met een touw. Hierdoor kun je hem later nog bijvullen.

PUINZAKKEN TRANSPARANT EN DIKTES

Een goede puinzak transparant is lekker dik. Hier ontleent hij zijn draagkracht en perforatieweerstand aan. Hoe dikker de puinzakken transparant zijn, hoe hoger de puntbelasting. Ga niet voor een product dat weliswaar goedkoop is, maar niet dik genoeg is. De kans is groot dat de plastic puinzak dan onder het gewicht van zwaar puin uitscheurt. Een goed product is zeker 100 micron dik. Met minder moet je ook niet genoegen nemen. We hebben echter ook stevige plastic zakken van wel 150 micron dik. Deze zijn ook beter geschikt voor scherp of puntig afval.

PLASTIC PUINZAKKEN MET VERSCHILLENDE AFMETINGEN

Bij Profipack we een ruime keuze aan plastic puinzakken met verschillende afmetingen. Heb je vooral veel klein puin of afval? Dan kun je het beste gebruikmaken van onze plastic puinzakken van 60 x 80 cm. Deze hebben een geringe inhoud van 60 liter. Wil je grote hoeveelheden sloopafval afvoeren? Dan kun je kiezen voor onze stevige plastic zakken van 80 x 120 cm. De grote jongens hebben een inhoud van 100 liter. We hebben ook verschillende maten die hier tussenin zitten. Ga je echt grote hoeveelheden sloopafval afvoeren? Denk dan na over het gebruik van big bags.

PUINZAKKEN TRANSPARANT BEDRUKKEN EN OP MAAT MAKEN

Het is mogelijk om de puinzakken transparant te bedrukken. Dit is vooral interessant voor de grotere bouw- en sloopbedrijven die aan hun naamsbekendheid willen werken. De transparante puinzakken kunnen worden bedrukt met jouw logo of bedrijfsnaam. We hebben daarnaast ook puinzakken van plastic in de kleuren zwart en wit. Andere kleuren zijn ook een mogelijkheid. Wil je liever een product met andere afmetingen. Bel dan eens met onze verpakkingsexperts. Zij helpen je graag verder.

PLASTIC PUINZAKKEN BESTELLEN BIJ PROFIPACK

Zoek je plastic puinzakken van goede kwaliteit tegen een lange prijs. Dan ben je op de goede webshop belandt. Je kunt bij ons puinzakken van plastic kopen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De producten worden efficiënt verpakt en netjes opgestuurd. Bestel je bij een bezorging in Nederland meer dan € 99,-? Dan betaal je geen verzendkosten. Voor een verzending in België betaal je bij een bestelling van € 150,- ook geen verzendkosten.

De plastic puinzakken van Profipack hebben een draagvermogen van 30 kilo. Hou hierbij wel rekening dat de zakken ook tilbaar moeten blijven. We raden je daarom aan de zakken iets lichter te houden, om jouw rug te sparen.
Bij Profipack zijn er verschillende plastic puinzakken verkrijgbaar. Zo variëren de lengtes van de zakken van 78 cm tot 120 cm, de breedtes van 55 cm tot 80 cm en de diktes van 100 my tot 150 my. Bij Profipack zijn niet alleen acht verschillende plastic puinzakken verkrijgbaar, maar ook verschillende geweven puinzakken. Voor elke klus is er dus een geschikte puinzak te krijgen bij Profipack.
Plastic puinzakken hebben verschillende voordelen. Door de LDPE zakken kan stof namelijk niet ontsnappen uit de puinzak. Daarnaast is de plastic puinzak ook nog eens waterdicht. Zo kan er geen water in het puin in de zak trekken waardoor het puin niet zwaarder wordt.