Wat is spinvliesfolie?

De spinvliesfolie van Profipack bestaat uit twee typen. De eerste is de megatec dampopen spinvliesfolie zwart. Deze folie bestaat uit drie lagen spinvlies en heeft een hoge dampdoorlaatbaarheid. Hierdoor kan vocht uit de constructie naar buiten worden geloosd. De folie is waterkerend van buitenaf, waardoor het dakbeschot goed beschermd blijft. Ook kan de folie in de wanden worden verwerkt, waardoor het bijdraagt aan de isolatie van het huis.

Folie tegen krassen

Spinvliesfolie is een geschikte oplossing voor het beschermen van roestvrij staal tegen krassen, slijtage of vuil tijdens transport en opslag. Het is een dunne, transparante folie die direct op het oppervlak kan worden aangebracht. De folie biedt een krasvrije bescherming en voorkomt zo dat het RVS wordt beschadigd. Het is een veel gebruikte manier om oppervlaktes te beschermen tegen schade en vervuiling.

Spinvliesfolie is een veelzijdige optie voor het beschermen van kwetsbare oppervlaktes. Het is geschikt voor leer, hout, glas, gelakte voorwerpen of porselein. Het is eenvoudig aan te brengen. Je kunt het direct op het oppervlak aanbrengen en het is makkelijk af te wassen. Spinvliesfolie is ontworpen om tevoorkomen dat er krassen en schade ontstaan aan het oppervlak. Bovendien beschermt het tegen stof en vuil. Het is ook bestand tegen warmte en vocht, waardoor het een uitstekende keuze is voor het beschermen van oppervlaktes.

Spinvliesfolie aanbrengen

Het aanbrengen van spinvliesfolie van Profipack is eenvoudig. Het vlies wordt rechtlijnig afgerold, waarbij de zwarte kant aan de buitenkant zit. Het folie wordt dakpansgewijs op het dakbeschot bevestigd, met een overlap van ongeveer 15 cm afhankelijk van de dakhelling. Met deze folie wordt de constructie van buitenaf beschermd tegen neerslag zoals sneeuw en regen, wat de economische levensduur van de constructie aanzienlijk verlengt.

Waarom is damp open folie belangrijk?

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar per dag produceren we in huis een grote hoeveelheid vocht. Wel zo'n 2,5 liter per dag per persoon. Dit komt door het transpireren, maar ook door het douchen, koken en het water geven aan de planten. Al het vocht moet een weg naar buiten zoeken. Dit is waar een dampopen spinvliesfolie een nuttige rol speelt, omdat deze de vochtige lucht naar buiten afvoert. Op deze manier wordt het vocht niet in huis opgesloten of trekt het niet in de muren, maar wordt het netjes naar buiten afgevoerd.

Waar wordt de spinvliesfolie zwart allemaal gebruikt?

Door het lage gewicht is spinvliesfolie snel en eenvoudig aan te brengen. De folie kan worden afgerold over bijna elke ondergrond en biedt een uitstekende water- en dampwerende functie. Daarnaast heeft de folie een hoge treksterkte en heeft het een CE-keurmerk. De folie heeft verschillende toepassingen, zoals bij houten skeletbouw, nieuwbouw en renovaties. Dankzij deze kenmerken is spinvliesfolie zwart een betrouwbare oplossing voor het behouden van een droge ondergrond.

Lees ook: "Facade folie: de bouwfolie voor open gevelconstructies"

Een aantrekkelijke spinvliesfolie prijs

Kom je er niet uit of heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste spinvliesfolie? Neem dan contact op met onze professionele klantenservice. Zij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. Ben je op zoek naar een aantrekkelijke prijs en snelle service voor je spinvliesfolie? Kies dan voor Profipack. Wij bieden jou de beste service en de laagste prijs. Bij ons koop je spinvliesfolie in zwart en wit al vanaf €72,50 per rol. Bestel je op een werkdag voor 16:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je je bestelling diezelfde dag de deur uitgaat.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Spinvlies wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo worden krasgevoelige materiaal beschermd met spinvliesfolie, worden planten beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en is het zeer geschikt om te gebruiken als dakfolie. Spinvlies is waterafstotend, maar laat het vocht van binnenuit wel naar buiten.

De dikte van de spinvliesfolie die je moet kiezen is afhankelijk van wat je wilt beschermen. Over het algemeen is het hoe dikker de folie, hoe meer bescherming hij biedt. Ben je bijvoorbeeld van plan jouw dak af te dekken met spinvliesfolie? Dan kan je het beste kiezen voor onze dikke Megatec spinvlies dakfolie. Wil je lichte producten beschermen tegen krassen? Dan is spinvliesfolie met een dikte van 25gr/m2 voldoende.