Waarvoor worden deze platen gebruikt?

Niets is wat het lijkt, behalve bij de kartonnen platen, het is heel simpel; een grote plaat gemaakt van karton. Kartonnen platen worden voornamelijk gebruikt voor palletladingen. Ze bieden een schone ondergrond waardoor doosjes schoon en netjes aankomen bij de klant want pallets kunnen best wel vies zijn van tijd tot tijd. De platen zorgen ervoor dat de lading veilig en stevig verpakt is, waardoor de kartonnen dozen niet bewegen tijdens transport.

Meer stabiliteit aan je lading

Kartonnen platen zijn zinvol om schuiven van de palletlading te voorkomen. Als dit niet wordt voorkomen, kan het leiden tot gevaarlijke situaties. Omstanders kunnen gewond raken en de lading kan beschadigd worden. Een karton plaat is ook nuttig om de palletlading meer één geheel te maken. Daarnaast kan het ook worden gebruikt als afdekplaat om de bovenkant van de lading te beschermen. Om ongelukken te voorkomen kan verpakkingsmateriaal erg handig zijn.

Al onze platen zijn recyclebaar. Zo kun je er weer gerecycled golfkarton van maken, waardoor je bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Soorten kartonnen platen

Bij Profipack kun je allerlei grote kartonnen platen kopen. Zo hebben wij allereerst golfkartonnen platen. Dit zijn kartonnen platen die zijn gemaakt van golfkarton. Golfkarton is zoals het woord al zegt, karton met een golf erin. Dankzij deze golf is het karton stevig en kan het goed klappen en schokken opvangen. Deze platen zijn nog vrij flexibel en ze worden ook wel gebruikt om grote producten erin te rollen. Een stuk tape eromheen, en zie daar, je hebt een verpakking op maat. We hebben ook nog massieve kartonnen platen in ons assortiment. Deze grote, dikke en sterke kartonnen platen ontlenen hun robuustheid juist weer aan het feit dat ze massief zijn.

Massief kartonnen platen kunnen bijzonder goed tegen vocht. Daarom worden ze veel gebruikt in de voedingsindustrie. Een karton plaat van massief karton is minder buigzaam en werkt niet schokdempend in vergelijking met de normale kartonnen platen. Het voordeel van de golfkartonnen platen is dat ze een betere schokbestendigheid hebben en schokken tussen lagen dozen kunnen opvangen. De massieve variant heeft een hoge stabiliteit en zorgt ervoor dat de lading goed beveiligd is.

Karton platen op de magazijnvloer

Niet alleen worden grote kartonnen platen gebruikt op pallets. Ook in het magazijn kunnen de platen een ware oplossing zijn. Zo hoef je niet perse je dozen op de (vieze) vloer te plaatsen, maar netjes op karton platen stallen. Hierdoor voorkom je dat de onderkant van de doos vuil wordt, of dat er optrekkend vocht in de producten kan trekken. Wil je karton platen met een dubbele golf voor extra stugheid en sterkte? Neem dan contact met één van onze specialisten. Zij kunnen alle mogelijkheden bespreken en nemen je daarbij graag aan de hand.

Verschillende maten golfkartonnen platen kopen

Bij Profipack kun je diverse maten kartonnen platen kopen. Zo hebben wij platen voor BLOK en EURO-pallets. De kartonnen platen voor EURO-pallets zijn 57 x 92 cm en de platen voor BLOK-pallets zijn 76 x 92 cm. De BLOK-pallets zijn de platen met de grootste maximum afmeting die we hebben. 

Lees ook: "Omsnoeringsbanden: effectief en snel gebruiken"

Meerdere klanten willen graag kartonnen platen bestellen gevouwen kunnen worden. Van die klanten willen ze zelfs wel platen tot vier vouwlijnen. Bij Profipack kun je tot heden geen standaard massief kartonnen platen of golfkartonnen platen kopen met vouwlijnen. Wil je dit product toch echt hebben? Neem dan contact op met één van onze verpakkingsprofessionals.

Karton platen kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je diverse grote kartonnen platen kopen voor scherpe prijzen. Zo ben je er zeker van dat je niet te veel betaald, en in plaats daarvan een product krijgt met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een karton plaat van Profipack is sterk, betrouwbaar en een product waarmee je goed verder kunt. Of je nu massief kartonnen platen wilt bestellen, of juist platen van golfkarton, allebei heb je snel en voordelig binnen bij Profipack.

Kartonnen platen worden veel gebruikt op pallets om ladingen op te plaatsen. Ze bieden een hygiënische ondergrond en helpen om schokken tussen lagen dozen op te vangen dankzij de schokabsorberende eigenschappen van golfkartonnen platen. Bovendien versterken massief kartonnen platen de stabiliteit van de lading.

Er zijn bij Profipack diverse maten kartonnen platen beschikbaar, waaronder platen voor Europallets en platen voor Blokpallets. Deze platen zijn er in twee verschillende materialen: massief karton en golfkarton. Massief kartonnen platen zijn zeer sterk en stijf, wat zorgt voor een stabielere lading. Aan de andere kant zijn golfkartonnen platen beter geschikt om schokken op te vangen tussen lagen dozen, dankzij hun schokabsorberende eigenschappen.