Wat is een brievenbusdoos?

Brievenbusdozen zijn simpelweg verzenddozen die, dankzij hun compacte formaat, door de brievenbus passen. Ze zijn gemaakt van golfkarton en zijn voorzien van een handige sluitklep of een zelfklevende plakstrip. Al onze brievenbusdozen zijn voorzien van het FSC-keurmerk, wat het keurmerk is voor verantwoord bosbeheer. Kies je voor onze brievenbusdozen, dan kies je dus milieuvriendelijk. Onze brievenbusdozen zijn van stevige kwaliteit en bieden daardoor ruime bescherming aan je producten. De kans op beschadigingen is dus klein. Afhankelijk van de soort brievenbusdozen die je kiest, leveren wij de brievenbusdozen per 5, 15, 20, 25 of 100 stuks.

Waar gebruik je brievenbusdozen voor?

Een brievenbusdoos is uitermate geschikt voor het verzenden van platte en kleine producten. Of je de brievenbusdozen nu gebruikt voor de verzending van bepaalde documenten, boekjes, accessoires of wat ook maar in zo'n handige brievenbusdoos past: de verzendkosten blijven hierdoor laag en het is wel zo fijn dat de ontvanger niet speciaal thuis hoeft te blijven om op een bestelling te wachten. Je kunt er bovendien van op aan dat alle brievenbusdozen een afmeting hebben die ook daadwerkelijk door postbedrijven geaccepteerd wordt als brievenbuspost.

Brievenbusdozen in vele soorten en maten

Profipack heeft verschillende brievenbusdozen in het assortiment. Zo kun je kijken welke brievenbusdozen voor jou het meest geschikt zijn. Kijkend naar de formaten, dan heb je bij ons de keuze uit A4 brievenbusdozen, A4+, of A5 brievenbusdozen. Daarnaast kun je kiezen voor een bedrukte of onbedrukte brievenbusdoos. Kijk bijvoorbeeld eens naar de brievenbusdozen met een bedank- of waarderingstekst. Mogelijk zijn dit brievenbusdozen die precies zijn wat je zoekt.

Kies voor gemak

Het gebruik van deze kartonnen dozen is eenvoudig. Dit zorgt er voor dat je snel kunt werken en elke ondernemer weet dat tijd geld is. Bovendien is een brievenbusdoos ook gewoon praktisch. Je hoeft de brievenbusdozen namelijk niet dicht te plakken met tape, maar kunt hier gewoon de sluit- of plakstrip voor gebruiken. Ook het gebruik van andere verpakkingsmaterialen, zoals opvulmateriaal, is vaak niet eens nodig. Soms kan het echter wel aan te raden zijn om de brievenbusdozen op te vullen met bijvoorbeeld sizzlepak. Dit is vooral een goed idee als je producten verstuurt die net wat meer bescherming kunnen gebruiken in verband met hun kwetsbaarheid. Kies je voor een leuke kleur, dan dient sizzlepak ook nog eens als decoratie. Op die manier kun je de brievenbusdozen als het ware extra aankleden. Zo verpak je jouw spullen netjes en feestelijk. Brievenbusdozen zijn daarbij snel en simpel in elkaar te zetten. Op het moment dat je ze nog niet gevouwen hebt, nemen brievenbusdozen tevens maar beperkte ruimte in beslag in je kantoor of magazijn.

De optie tot personaliseren

Ben jij op zoek naar een brievenbusdoos met tekst? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen brievenbusdozen bedrukken met een tekst naar keuze, maar je kunt ook kiezen uit de brievenbusdozen die al van een tekst zijn voorzien. Een tekst geeft deze kartonnen dozen net dat beetje extra en komt attent en persoonlijk over op de ontvanger. Zit jouw gewenste tekst niet standaard in ons assortiment van deze verzenddozen? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Lees ook: "Het versturen van een brievenbuspakket"

De perfecte geschenkverpakking

Hoe leuk is het om gebruik te maken van brievenbusdozen met de tekst "blij met jou" of "thank you" als blijk van je waardering en wanneer je iemand een leuk geschenk wilt geven? Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakking op zich brengt dan al een glimlach op iemands gezicht en dat is toch ook wat waard? Bovendien ziet het er ook gewoon leuker uit dan de standaard witte brievenbusdozen. Deze brievenbusdozen zijn onder meer perfect voor werkgevers die hun werknemers een aardigheidje willen geven, maar zijn ook leuk om de bestellingen van jouw klanten in te versturen, om ze te bedanken voor het vertrouwen dat ze je hebben gegeven.

Verzendmaterialen kopen doe je bij Profipack

Wil je kleding versturen in een plastic zak, om deze vervolgens al dan niet middels een brievenbusenvelop te verzenden, zoek je beschermingsmateriaal of wil je een bestelling doen als het gaat om papier- of schrijfwaren? Profipack is van vele markten thuis en kan dan ook met recht gezien worden als aanbieder bij wie je de meeste verpakkingsmaterialen onder een dak vindt. Dit is wel zo handig als je meerdere producten wilt bestellen en het drukt bovendien de verzendkosten. 

Kijk daarom gerust rond in onze webshop en aarzel bij vragen niet om contact met ons op te nemen. Of je nu vragen hebt over de verzending of levering van een bepaald product of benieuwd bent naar de mogelijkheden om jouw brievenbusdozen te laten bedrukken: we staan graag voor je klaar en kunnen je voorzien van gepast advies.

Bij Profipack is het mogelijk om de brievenbusdozen te personaliseren en te bedrukken met jouw bedrijfsnaam of logo. Door een gepersonaliseerde brievenbusdoos worden jouw producten in een unieke doos verstuurd. Daarnaast levert een gepersonaliseerde verpakking vaak ook nog eens extra naamsbekendheid op.

Een brievenbuspakketje mag tijdens de verzending een maximaal gewicht van twee kilo hebben. Daarnaast mag een brievenbuspakketje niet groter zijn als 38 x 26,5 x 3,2cm. Zo wordt voorkomen dat een brievenbuspakketje niet door de brievenbus kan.