Wat zijn vlakke zakken?

Vlakke zakken zijn praktische, doorzichtige zakken die gemaakt zijn van polyetheen. Polyetheen is een plastic soort die zeer veel gebruikt wordt. Vlakke zakken zijn dus eigenlijk plastic zakjes welke voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Goed om te weten, is dat vlakke zakken geen sluiting bevatten zoals een plakstrip of gripsluiting. Je zult zo'n zak dus dicht moeten binden, knopen of sealen. Pas je dit laatste toe, dan zijn vlakke zakken ook volledig waterdicht.

Waarvoor te gebruiken?

Vlakke zakken kun je voor verschillende toepassingen gebruiken. Veel voorkomend is het gebruik van vlakke zakken bij productieprocessen. In de voedingssector zie je het vaak voor het verpakken van voedsel, maar ook voor non-food producten zijn vlakke zakken geschikt. Dankzij de stevigheid van vlakke zakken zijn het zakjes die goed bestand zijn tegen diverse vormen van weerstand. Om deze reden gebruiken ook veel webwinkels vlakke zakken om producten tijdens het transport in goede staat te houden.

Nog meer voordelen

Deze populaire vlakke zakken hebben nog meer voordelen. Zo geeft het feit dat de vlakken zakken transparant zijn de mogelijkheid om altijd en direct te kunnen zien wat er in de zak zit.

De verschillende soorten plastic zakjes

Bij Profipack hebben we een aantal verschillende soorten vlakke zakken. Dit geeft jou de mogelijkheid om te kiezen voor een verpakking die goed aansluit bij jouw producten en je persoonlijke voorkeuren. We lichten de verschillende soorten graag nader toe.

Transparante plastic zakken

Wil je zakken kopen, dan kun je op het gebied van vlakke zakken kiezen voor plastic zakjes met een lage of hoge dichtheid. Dit wordt aangegeven met LDPE of HDPE. In beide gevallen betreft het verpakkingsmateriaal van goede kwaliteit. Het verschil van de zak zit hem dus, zoals de naam van het materiaal al aangeeft, in de dichtheid. Daar waar een zak van LDPE wat zachter en flexibeler is, zijn vlakke zakken van HDPE net wat steviger en hierdoor beter bestand tegen onder meer chemische stoffen en uv-straling.

Zakken van gerecycled plastic

Gaat jouw voorkeur uit naar duurzaam ondernemen? Ook dan kun je bij ons deze zakken kopen. Wij bieden namelijk een zak aan die gemaakt is van gerecycled plastic. Dit brengt wel met zich mee dat deze vlakke zakken om deze reden niet volledig transparant zijn.

Verschillende formaten en diktes

Bij Profipack kun je kiezen voor vlakken zakken met afmetingen. Zo hebben wij al vlakke zakken met een afmeting van 10 x 15 centimeter, maar ook met een afmeting van 100 x 150 en van alles er tussenin. Ook in dikte, weergegeven in micron (my), bieden wij keuze. Zo bieden wij vlakke zakken met een dikte van 20 tot wel 150my. Afhankelijk van de afmeting van de vlakke zakken die je kiest, leveren wij per 50, 100, 500 of 1000 stuks.

Vlakke zakken kopen bij Profipack

Profipack is dé aanbieder op het gebied van onder meer verpakkingen. De meeste producten kunnen wij uit voorraad leveren, waardoor je je bestelling snel in huis hebt. Bovendien zetten wij graag een stapje extra voor onze klanten. Zo is het bij ons mogelijk om een zak te personaliseren. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Het moge duidelijk zijn; zakken kopen voor het bewaren of verzenden van producten doe je dan ook het best bij Profipack!

Bij Profipack worden er verschillende plastieken zakken aangeboden, bijvoorbeeld vlakke zakken. Deze vlakke zakken zijn geschikt om producten netjes in te verpakken. De plastieken zakken zijn transparant, waardoor je de inhoud goed kan zien. Naast dat de zakken verkrijgbaar zijn in verschillende diktes, zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo biedt Profipack ruim 30 verschillende formaten vlakke zakken aan.

Vlakken zakken zijn plastieken zakken gemaakt van LDPE. Deze zakken worden gebruikt om producten netjes mee te verpakken. Deze zakken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen. Daarnaast kan er veel in verpakt worden, zoals zelfs eten.

De vlakke zakken van Profipack zijn geschikt om verschillende producten in te verpakken. Door de verschillende diktes kunnen er verschillende gewichten aan producten in de zakken worden verpakt. De vlakke plastieken zakken zijn gemaakt van LDPE, waardoor ze zelfs geschikt zijn om eten in te verpakken.