Maskeerpapier; wat is het?

Om producten te beschermen tegen lak of verf wordt vaak maskeerpapier gebruikt. Dit is een stevige papiersoort die zeer geschikt is om oppervlakken schoon te houden. Zo plaats je maskeerpapier bijvoorbeeld eenvoudig opde grond of over bepaalde objecten. Vastplakken kun je doen met masking tape. Maskeerpapier is bruin van kleur en stevig van soort. Dit voorkomt scheuren en doorlekken van vloeistoffen. Maskeerpapier is ook wel bekend onder de namen afplak- of afdekpapier.

Wanneer te gebruiken?

Maskeerpapier wordt vaak gebruikt bij schilder- en herstelwerkzaamheden. Onder meer autospuiterijen en stucadoors maken hier doorgaans graag gebruik van. Het papieren berschermmateriaal is namelijk breed toepasbaar en ook doet maskeerpapier uitstekend dienst als voorbereiding op werkzaamheden, waarbij afdekking van bepaalde stukken of producten gewenst is.

De voordelen van dit beschermmateriaal

Maskeerpapier is bij uitstek het papier dat geschikt is voor het opvangen van stof en verf of lak, maar welke voordelen biedt deze papiersoort nu precies? We vertellen het je graag, zodat je voor jezelf de afweging kunt maken of maskeerpapier hetgeen is waar je naar op zoek bent.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het scheelt je een hoop werk als je goed voorbereid te werk gaat. Plak een klus dus af met maskeerpapier en je bent er zeker van dat je nadien niet aan de slag hoeft met het verwijderen van ongewenste lak of bijvoorbeeld stof. Dit scheelt een hoop tijd en zeg eerlijk, toch ook de nodige irritatie?

Verschillende breedtes

Maskeerpapier is bij Profipack verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo hebben wij rollen met een breedte van 21 tot wel 210 centimeter. Afhankelijk van jouw werkzaamheden kun je dus de breedte kiezen die het meest geschikt is. De rollen zijn standaard voorzien van 300 meter maskeerpapier. Je kunt er dus best even mee vooruit en door het op maat af te knippen, verbruik je nooit meer dan nodig.

Eenvoudig toe te passen

Een ander voordeel van maskeerpapier is dat het eenvoudig in gebruik is. Maskeerpapier rolt soepel af en is gemakkelijk op de gewenste lengte te knippen. Zeker, wanneer je hiervoor een speciale houder gebruikt, maak je het proces nog eenvoudiger. Op zo'n houder zit namelijk ook een mes, waardoor je het maskeerpapier snel af kunt snijden. Wil je het nog completer? Ga dan voor een houder, waarbij naast het maskeerpapier ook maskingtape te plaatsen is. Zo heb je direct alles bij de hand en werk je snel en secuur.

Lees ook: "Hoe ga je je vloer afdekken tijdens het schilderen?"

Verpakkingsmaterialen bestel je bij Profipack

Voor al je verpakkingsmateriaal moet je bij Profipack zijn en ook op het gebied van verzenden zijn wij je met onze producten graag tot dienst. Ons assortiment is zeer uitgebreid. Bovendien kun je bij ons rekenen op een snelle afhandeling van elke bestelling. Op werkdagen voor 16.00 uur besteld is doorgaans de volgende werkdag al in huis. Voor vragen kun je terecht bij onze klantenservice. Ditzelfde geldt voor producten op maat. Wij denken graag met je mee en kunnen de mogelijkheden met je bespreken.

Maskeerpapier, ook wel afdekpapier genoemd, is stevige papier. Dit stevige papier beschermt verschillende objecten en vloeren tegen verf, stuc en lak. Maskeerpapier is papier wat nauwelijks kan scheuren. Door gebruik te maken van dit papier voorkom je dat verf, lak of stuc terecht komt op de vloer. Zo wordt deze stevige papier vaak ingezet bij lakkerijen, coaterijen, autospuiterijen en spuiters.

Maskeer wordt vaak ingezet bij autospuiterijen, lakkerijen, spuiters en coaterijen. Het maskeerpapier beschermt vloeren en objecten namelijk tegen verf, lak en stuc en laat dit niet door. Ook schilders en stukadoors maken vaak gebruik van het stevige maskeerpapier.

Bij Profipack zijn er diverse rollen maskeerpapier verkrijgbaar. De grootste rollen hebben een rolbreedte van 120 cm. De kleinste rollen hebben een rolbreedte van 21 cm. Door de diverse maten is er altijd een rol maskeerpapier die geschikt is voor jou klus.