Omsnoeringsmaterialen

Werkt u met op pallets gestapelde goederen en verpakkingen? Dan mag omsnoeringsmateriaal niet ontbreken in uw magazijn. Omsnoeringsbanden en spanbanden worden gebruikt om de lading goed vast te zetten op de pallet tijdens het transport. Zo staat uw lading altijd veilig op de pallet.

Voor al uw Omsnoeringmateriaal
Voor al uw Omsnoeringmateriaal Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën

Aanbevolen

PET band en PP band

De PET band staat ook wel bekend als polyesterband. De kunststof polyester is dan ook het basismateriaal van deze band, een erg sterke stof die gemakkelijk zware ladingen op hun plaats weet te houden. Rekbaar is ze ook al, waardoor de kans op scheuren minimaal is, zelfs wanneer de druk oploopt of wanneer de lading gaat bewegen. Niet enkel bij transporten, maar ook bij opslag kan PET band trouwens een handig hulpmiddel zijn. Polyester kan hier met name gebruikt worden in ruimtes met temperaturen tussen -10 en +70 graden Celsius. Bovendien is het uv-bestendig, dus de zon heeft geen invloed op de kwaliteiten van het materiaal.

Hoe brengt u de PET band aan? Zoals u wilt, maar met een aangepaste PET band haspel is het handigst. Die laat u immers toe om de band overal gelijkmatig te verwerken. Vervolgens kunt u best gebruikmaken van een omsnoeringsapparaat om de band ook om de lading heen te bevestigen. Dit kan zowel manueel als machinaal gebeuren.

Naast PET band verkoopt Profipack ook PP band. Dit is een polypropyleenband. PP omsnoeringsband is dunner, maar gemakkelijk te gebruiken.

Staalband omsnoering

Onze staalband verschijnt in 2 uitvoeringen, E.W. en A.W. staalband. De eerste soort is 1 bandbreedte breed en geschikt voor enkele (Europese) wikkeling. De tweede soort heeft 3 bandbreedtes en is zo geschikt voor Amerikaanse wikkelingen. De pakken wegen hier gemiddeld 50 kg.

Met staalband omsnoering kunt u uw lading muurvast samentrekken met een fenomenale trekkracht van 775 kg. De band oefent met andere woorden een enorme druk uit op uw producten. Dat is meteen ook de voornaamste reden waarom staalband best gebruikt wordt in combinatie met zwaardere en stevigere producten (die de trekkracht van de band aankunnen). In tegenstelling tot PET band is staalband verder niet of amper rekbaar, waardoor uw lading altijd in dezelfde, strakke vorm vast blijft zitten. Zo is hij niet enkel prima geschikt voor transporten, maar ook voor opslagtoepassingen.

Hoe brengt u staalband aan? Zoals bij de PET band gaat dit best met een aangepaste haspel. U kunt de staalband met een omsnoeringsapparaat voor staalband stevig om de lading heen spannen en vastzetten. Vergeet daarbij niet van uw werkhandschoenen aan te trekken. De band afknippen gaat ondertussen een stuk eenvoudiger met onze speciale staalbandschaar. Die knipt niet alleen door het staal heen, maar houdt de band ook zelf vast tijdens het knippen.

Omsnoeren met cordstrap

Terwijl staalband geschikt is voor zware en harde producten, is textielband (of cordstrap) het beste middel voor de omsnoering van fragiele producten. Deze bandsoort is gemaakt uit sterke polyesterdraden, die geweven worden en zo een minder harde structuur krijgen. Ook de rekbaarheid van het polyester wordt zo in hoge mate behouden, waardoor de textielband opties heeft die harde omsnoeringsbanden niet hebben.

Onze cordstrap of textielband is 9, 13, 16, 19, 25 of 35 millimeter breed en wordt vergezeld van heel wat accessoires, zoals een passende haspel en een handspanner, waarmee u de textielbandjes eenvoudig om de lading heen kunt spannen. De band vastzetten gaat het snelst met onze bijhorende, metalen gespen. Cordstrap in Nederland besteld binnen 48 uur in België geleverd.

Omsnoeren en omsnoeringsband

Weet u niet goed waar te beginnen met het omsnoeren van uw ladingen? Neem dan zeker een kijkje bij onze handige starterssets. U kunt er snel zien welk omsnoeringsband het best bij uw producten past en haalt meteen alles in huis om uw ladingen op de juiste manier veilig vast te zetten.