Voordelen van verzendzakken van papier

De wereld van kartonnen verpakkingen en verzendmaterialen is altijd continue in beweging. Er worden nieuwe vormen uitgevonden en bestaande vormen worden verbeterd. We zien tegenwoordig de vraag naar verzendzakken van papier meer en meer toenemen in de wereld van verpakkingsmaterialen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Een verzendzak van papier kan namelijk veel voordelen hebben. Onder meer ten opzichte van conventionele verzendverpakkingen zoals de gewone kartonnen doos of de kartonnen postdoos. Maar welke voordelen heeft een verzendzak van papier dan? We leggen je graag wat meer uit over de vele voordelen van deze duurzame verzendoptie.

De papieren verzendzak: luxueuze uitstraling<

De simpele papieren verzendzak heeft een zeer natuurlijke en luxueuze uitstraling. Hierdoor zijn de verzendzakken van papier ideaal om de meer luxere producten uit jouw webshop in te verzenden. Zo kun je bijvoorbeeld sieraden verzenden met deze verzenden in dit papieren product. Het zal een meerwaarde geven aan het artikel dat de persoon heeft besteld in jouw webshop. Ook is het goed mogelijk om wat duurdere accessoires te verzenden in zo'n duurzame verzendverpakking. Moet je een hoop belangrijke documenten sturen naar een belangrijke zakenpartner? Ook dan zijn papieren verzendzakken de goede keuze dankzij hun natuurlijke en luxueuze uitstraling.

De verzendzak van papier: imagoboost

Natuurlijk passen verzendzakken van papier uitermate goed bij de huidige eco-trend. We willen steeds milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoorder ondernemen. We willen iets verderop ingaan op het feit waarom onze papieren verzendzakken zo milieuvriendelijk zijn, maar waarom is deze duurzaamheid belangrijk voor jou? Simpel. Het is goed voor jouw imago. Klanten vinden het belangrijk dat webshops of grote bedrijven duurzaam ondernemen en het gebruik van deze papieren verpakking kan hierdoor een positieve boost geven aan jouw imago. Zeker wanneer je zo’n papieren verpakking ook bedrukt met jouw logo! Dan weet iedereen hoe maatschappelijk verantwoord jij onderneemt.

Voordelen van de papieren verzendzak

Natuurlijk willen we ook nog even uitlichten wat de vele voordelen zijn van verzendzakken van papier in het algemeen ten opzichte van bijvoorbeeld de reguliere verzenddoos . Allereerst nemen de lege verzendzakken van papier minder ruimte in jouw magazijn in. Dat scheelt jouw weer enorm veel in opslagkosten, zeker als je als kleine webshop niet zoveel opslagruimte hebt. Daarbij verzend je met een papieren zak ook veel minder lucht. Het product past zich namelijk aan de inhoud aan. Dit kan jouw weer schelen in de verzendkosten.

Een ander voordeel van een verzendzak van papier is natuurlijk het gebruiksgemak. In tegenstelling tot een kartonnen doos, hoef je deze zak niet op te zetten of dicht te plakken met verpakkingstape om jouw artikelen te kunnen verzenden. De papieren verzendzakken zijn voorzien van een handige plakstrip en direct klaar voor gebruiken. Handig, zeker als je zoveel mogelijk tijd wilt besparen in jouw logistieke proces. Tot slot is deze verpakking per stuk ook nog eens goedkoper dan standaard postdozen. Al met al genoeg redenen om te gaan voor deze duurzame zakken.

De verschillende verzendzakken van papier

In ons assortiment hebben we twee verschillende papieren webshop verzendzakken. Te weten: de Do Good Bag en onze standaardvariant. Daarnaast hebben we ook nog plastic verzendzakken. Hier vertellen we kort iets over de eigenschappen van beide papieren verzendopties.

De Do Good Bag: de oerdegelijke verzendzak van papier

Onze Do Goods Bags zijn oerdegelijke en zeer stevige papieren verzendzakken. Ze zijn gemaakt van stevig en gerecycled 135 grams kraftpapier. Hierdoor zijn ze stevig en scheurbestendig. Hiermee kun je dus met een gerust hart jouw kostbare producten met de post verzenden. Dankzij de blokbodem en zijvouw hebben de verzendzakken van papierextra veel inhoud. Elke zak heeft een handige sluitstrip waarmee de verpakking snel en makkelijk dichtgemaakt kan worden. Door de slimme scheurstrip, is de verzendverpakking makkelijk te openen en dankzij de tweede plakstrip kunnen klanten de verpakking hergebruiken om producten retour te sturen. Dit zullen jouw klanten zeker waarderen!

Onze standaard papieren verzendzakken: goedkoop en personaliseerbaar

Onze standaard papieren verzendzakken zijn de financieel voordeligere variant. Gemaakt van 120 grams gerecycled kraftpapier, doet dit product qua stevigheid echter weinig onder voor de Do Good Bag. Deze verzendzak van papier is ook gemaakt van gerecycled materiaal, is zeer stevig en valt niet uit elkaar van een paar druppels water. Je kunt er dus vanuit gaan dat je verzending veilig aankomt bij je klant. Deze papieren jongens zijn ook voorzien van twee plakstrippen en een handige scheurstrip.

Papieren verzendzak in verschillende maten

Deze verzendzak van papier is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. De kleinste variant past met gemak door de brievenbus, waardoor jouw verzendverpakking gewoon met de reguliere post op de deurmat van je klant kan belanden. Het is mogelijk om deze verpakking van papier te laten personaliseren. Dit kan al vanaf 25.000 stuks. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice. 

Lees ook: "Het versturen van een brievenbuspakket"

Profitip: je kunt de papieren verzendzak voorzien van een verzendlabel, welke je kunt printen met één handige labelprinter.

Duurzame verzendzakken van papier

Natuurlijk kunnen we niet over papieren verzendzakken spreken zonder ze ook duurzame verzendzakken te noemen. Ze hebben dan ook hun plekje in ons assortiment van duurzame verpakkingsmaterialen meer dan verdient. Want papier is natuurlijk, tenminste als er goed mee om wordt gegaan, een uiterst duurzaam verpakkingsmateriaal.

Milieuvriendelijke verzendzakken

Onze papieren verzendzakken zijn onder meer duurzame verzendzakken, omdat ze zeer goed recyclebaar zijn. Na gebruik kunnen deze milieuvriendelijke verpakkingen zonder problemen in de papierbak en daardoor draag je met deze verpakking bij aan een beter milieu. Daarbij hebben al deze duurzame verpakkingen een retourstrip, waardoor de klant bij een retourzending geen nieuwe verzendverpakking hoeft te gebruiken.

Biologisch afbreekbare verzendzakken van papier

Onze verzendzakken van papier zijn dus milieuvriendelijke verzendzakken. Een andere reden waarom deze zakken milieuvriendelijk zijn, is omdat ze zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal. Dit is een enorm groen keurmerk en laat zien dat het om duurzame verzendzakken gaat. Daarbij is onze ecologische verzendverpakking gemaakt van gerecycled materiaal. Een ander belangrijk punt waardoor onze producten milieuvriendelijk zijn, is dat het biologisch afbreekbare verzendzakken zijn. De biologisch verpakkingen kunnen gewoon op de composthoop.

Eco verzendzakken met minder verzendvolume

Met onze eco verzendzakken neemt ook het totale verzendvolumeaf in vergelijking met kartonnen verzenddozen. Een papieren verzendzak neemt immers minder ruimte in een bestelbusje in dan een doos. Dit draagt weer bij aan de afname van de CO2-uitstoot. Dus, of je nou zoekt naar biologisch afbreekbare- of duurzame verzendzakken, onze papieren zakken zijn dé verantwoorde keuze voor vandaag.

Papieren verzendzakken voor een scherpe prijs

Ben je eruit dat je wilt gaan voor verzendzakken van papier? Een wijze en duurzame keuze. Onze verzendzakken van papier kun je kopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Hierbij leveren we echter geen cent in op de kwaliteit van ons producten. Door in één keer een grote hoeveelheid  aan te schaffen, maak je gebruik van onze zeer prettige staffelkortingen. Voor een aantrekkelijk geprijsd product van een uitstekende kwaliteit moet je dus bij Profipack wezen. 

Ook voor andere verpakkingsmaterialen zoals noppenfolie of verhuisdozen kun je gerust eens een kijkje nemen in ons ruime assortiment van verpakkingsmaterialen.

De papieren verzendzakken van Profipack zijn zeer duurzaam. Zo biedt Profipack verzendzakken gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal en verzendzakken gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kunnen de verzendzakken gerecycled worden en zijn ze biologisch afbreekbaar.

Papieren verzendzakken hebben diverse voordelen: 

  • FSC-gecertificeerd 
  • Gemaakt van gerecycled materiaal 
  • Neemt minder ruimte in magazijn en postauto in beslag
  • Vermindering van CO2 uitstoot 
  • 100% recyclebaar 
  • Biologisch afbreekbaar

Bij Profipack zijn er diverse maten papieren verzendzakken verkrijgbaar. Zo zijn er verzendzakken maat S, ideaal wanneer je kleine product zoals sokken of cosmeticaproducten wilt versturen. Deze zakken zijn ook nog eens geschikt om te versturen als brievenbuspakketje. Wanneer je van plan bent grotere producten, zoals een jas te gaan versturen, kun je kiezen voor een verzendzak maat L of XL.