Milieuvriendelijke verpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingen worden steeds belangrijker. Biologische en ecologische verpakkingen zijn dan ook een onlosmakelijk deel geworden van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Profipack wil dit graag stimuleren met een groot assortiment duurzame verpakkingen. Beschermen, opvullen, inpakken, dispenseren of verzenden: wij doen alles milieuvriendelijk.

Profipack gaat voor duurzaam!
Profipack gaat voor duurzaam! Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën


Aanbevolen

Biologische afbreekbare duurzame verpakkingen

Dat een milieuvriendelijke verpakking niet moeilijk moet zijn, bewijst de kartonnen doos. Dit natuurlijk materiaal is perfect recyclebaar en beschermt zijn inhouden zo op een uiterst duurzame manier. Bij Profipack kunt u voordelig sterke kartonnen dozen kopen. Moet u uw doos opvullen voor een nog veiliger transport? Dan kunt u rekenen op onze duurzame opvulmaterialen (vervaardigd uit papier) of op onze biologisch afbreekbare luchtzakjes, voor een extra beschermende opvulling. Zoekt u ecologisch verantwoorde opvulchips? Denk dan zeker aan onze Flo Pak chips uit zetmeel. Dit zijn biologisch afbreekbare verpakkingen. Ze lossen op in regen en gaan zo weer helemaal terug naar de natuur. Dicht u de dozen nu nog met onze duurzame tape, dan bent u echt wel 100% verantwoord bezig.

Het lijkt een contradictie, maar onze plastic zakken zijn wel degelijk 100% biologisch afbreekbar. Als u dat wilt, kunt u ze zelfs composteren: de zakken worden op een natuurlijke manier volledig afgebroken. Wij hebben bovendien niet enkel biodegradable plastic zakken, maar ook afbreekbare afvalzakken en luchtzakjes, naast 100% gerecyclede zakken, gemaakt uit gerecycleerd plastic. Wel even opletten met deze laatste soort: deze zakken zijn niet biologisch afbreekbaar en kunnen niet gebruikt worden in de voedingsindustrie, tenzij als afvalzak.

Ecologisch verpakken met onze disposables

Een zakje frieten, een drankbekertje of een broodjesverpakking: wegwerpservies / disposables zijn overal. Al deze producten worden weggegooid en komen op een grote afvalhoop terecht. Wij van Profipack geloven dat deze afvalhoop ook vriendelijk en goedaardig kan zijn voor de natuur. Wij geloven met andere woorden in een afvalhoop van duurzame bio disposables, die goed zijn voor milieu, mens en dier. In ons assortiment vindt u daarom geen plastieken borden, maar kartonnen of bamboe wegwerp borden. Daarnaast heeft Profipack ook: kartonnen bekers, bestek en frietzakjes voor alle feesten en gelegenheden. U drinkt uw koffie voortaan dus uit een duurzame beker en eet uw broodje op een bio bord. En het afval? Dat deponeert u natuurlijk in een van onze biologisch afbreekbare afvalzakken.