Wat is PP solvent tape?

PP solvent tape is een tape gemaakt van polypropyleen, een licht en chemisch bestendig kunststof. Dit materiaal is taai en hard en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals puinzakken. De tape heeft een lijmlaag op basis van natuurrubber, bekend als een solvent lijmlaag. Deze lijmlaag wordt ook gebruikt op tapes van PVC en papier. De tape is geschikt voor het sluiten van kartonnen dozen tot 30 kg en maakt geen scherp geluid tijdens het afrollen.

Bestand tegen lage temperaturen

De tape is bestand tegen lage temperaturen en kan worden toegepast tot -20 graden celsius, waardoor het vaak gebruikt wordt in vrieshuizen. Het is echter wel aanbevolen om de tape te verwerken bij een temperatuur van minimaal 15 graden celsius om de kleefkracht te verbeteren. Het is belangrijk om de tape stevig aan te drukken bij het plakken voor een betere hechting. Ook moet de tape op een droog en vetvrij oppervlak worden geplakt om de hechting te verbeteren.

Diverse PP tape in het assortment

Er zijn verschillende soorten PP tapes naast PP solvent tape, zoals PP hotmelt tape en PP acryl tape. PP hotmelt tape heeft een hotmelt lijmlaag waardoor de tape direct een hoge aanvangskleefkracht heeft, maar de tape maakt een scherp geluid bij afrollen. PP acryl tape heeft een redelijke houdbaarheid en plakt goed op gladde oppervlakken, maar minder goed op ruwe oppervlakken, dus het is beter om deze tape niet te gebruiken op testliner kartonnen dozen.

Bedrukte PP solvent tape

Het is mogelijk om PP solvent tape te laten bedrukken bij Profipack met maximaal 3 kleuren. Een bedrukte tape is een goed reclamemiddel en helpt bij het opbouwen van je naamsbekendheid. Deze tape geeft ook een professionele uitstraling naar klanten, en laat zien dat het pakket van jou afkomstig is, verbetert de klantervaring. Bedrukte tape heeft ook een voordeel ten opzichte van concurrenten die geen bedrukte tape gebruiken, dus overweeg om je PP tape te laten bedrukken door Profipack.

PP solvent tape kopen bij Profipack

Profipack biedt aantrekkelijke prijzen en snelle levering voor PP solvent tape, en ook andere verpakkingsmaterialen zoals kartonnen dozen, omsnoeringsmateriaal en tape dispensers. Bovendien, als je bestelt voor €150 of meer binnen België, betaal je geen verzendkosten voor de PP solvent tape bestelling. Profipack maakt verpakken nog voordeliger.

PP solvent tape is een soort tape die wordt gebruikt voor het afsluiten van dozen, pallets of andere verpakkingen. De tape heeft een hoge sterkte en weerstand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Het wordt vaak gebruikt in de transport- en logistieke sector en in koelcellen, omdat het bestand is tegen temperaturen van -20°C tot +40°C.

PP solvent tape is speciaal ontworpen voor gebruik bij lage temperaturen, tussen -20 en +40 graden. Vanwege de stevigheid en weerstand tegen lage temperaturen, wordt deze tape vaak gebruikt voor het afsluiten van dozen in koelcellen.

Bij Profipack is het mogelijk om PP solvent tape te laten bedrukken met een logo. Er zijn verschillende opties beschikbaar zoals bedrukken met één, twee of drie kleuren. Als je meer wilt weten over hoe je de tape kunt personaliseren, dan kun je de personaliseren pagina van Profipack raadplegen.