Fassade UV folie - 150cm x 50m

Art. 221019 | Bekijk reviews

Staffelprijzen

1
€ 297,50
2
€ 296,50
- 0%
4
€ 292,50
- 2%
6
€ 289,00
- 3%
10
€ 285,00
- 4%
12
€ 275,00
- 8%

€ 297,50 Excl. BTW

€ 359,97 Incl. BTW

per rol

  • Geschikt voor opengevel constructies
  • Waterbestendig
  • dampdoorlatende folie

1-2 dagen

Fassade UV folie 1,5 x 50m

Deze sterke fassade folie is een UV bestendige en dampdoorlatende folie. Ze wordt ook wel facade folie genoemd. Het product wordt geplaatst aan de koude kant van het dak of een gevel, de buitenzijde dus. De folie beschermt dak- en gevelconstructies tegen vocht van buitenaf, maar voert ook waterdamp van binnenuit af. Hierdoor beschermt de folie tegen corrossie, houtrot en schimmel. Doordat de fassade folie UV bestendig is, slijt deze minder snel. Naast dampdoorlatend en waterkerend is het materiaal ook brandbestendig. Dit product biedt hierdoor een zeer complete bescherming aan dak- en gevelconstructies.  

Profitip: zorg ervoor dat je de horizontale rachels met schuine zijde afwatert richting de fassade folie, om zo de gevelbekleding optimaal te beschermen.

Fassade UV folie voor wand en dak

De fassade UV folie wordt tegenwoordig veel gebruikt in open gevelconstructies. Zo gebruiken bedrijven als Platowood en Accoya vaak fassade UV folie bij hun projecten. Het materiaal kan echter ook prima worden gebruikt bij een gesloten gevelconstructie. Door zijn bijzondere eigenschappen is de fassade folie een uiterst effectief beschermingsmateriaal voor gevel- en dakconstructies. De folies worden gebruikt door professionele bouwbedrijven, maar zijn ook zeer geschikt voor de handige klusser. Het product blijft tot 10 jaar UV bestendig en biedt hierdoor voor een lange tijd een uitstekende bescherming aan gevel en dak.

Profitip: naast dampdoorlatende folie hebben we ook dampremmende folie in ons assortiment.

Specificaties fassade folie

De fassade folie is verkrijgbaar op rollen van 50 meter, met een breedte van 150 cm. Het zwarte materiaal is eenvoudig en makkelijk op maat te snijden. Het gewicht van de fassade folie is 210 g/m2 en het product bestaat uit verschillende lagen spinvlies en membraam. Hierdoor heeft het materiaal uitstekende waterkerende eigenschappen en is het tegelijkertijd dampdoorlatend. De fassade folie heeft de Brandklasse B-s1,d0 en is temperatuurbestendig van -28 tot +80 ˚C. Het product kan gebruikt worden bij gevelconstructies van hout en staal en heeft een uitstekende scheurweerstand. Hierdoor is het een excellent product en kun je het op verschillende manieren inzetten.

Profitip: zorg dat je de fassade folie op de juiste manier aanbrengt. De stippellijn moet aan de buitenkant zichtbaar zijn


Lees ook het blog "Facade folie: de bouwfolie voor open gevelconstructies"

Belangrijkste eigenschappen fassade folie

De fassade folie heeft diverse belangrijke eigenschappen. Zo is het allereerst waterbestendig. Hierdoor heeft neerslag, zoals regen, wind en sneeuw, niet de mogelijkheid om door fassade folie heen te dringen in de gevelconstructie. Dit is onder meer erg handig bij schuin aflopende daken. De andere belangrijke eigenschap van het materiaal is dat het dampopen, of dampdoorlatend is. Dit houdt in dat waterdamp van binnenin de gevelconstructie, door de fassade folie heen naar buiten kan worden gevoerd. Dit gebeurt door zeer kleine perforaties.

Fassade folie tegen schimmel en houtrot

Doordat de fassade folie die je aanbrengt de gevelconstructie opwarmt, verdampt ook eventueel water hierin. Hierdoor droogt dit product het isolatiemateriaal. Dankzij de dampopen constructie kan deze waterdamp vervolgens naar buiten worden afgevoerd. Door waterkerende eigenschappen te combineren met een dampopen constructie beschermt het materiaal de gevelconstructie optimaal. Zo beschermt de fassade folie het isolatiemateriaal en de constructie tegen water van buitenaf en vocht van binnenuit. Hierdoor voorkom je met fassade folie schimmel, houtrot en roest in de constructie, wat de integriteit kan verzwakken.

Fassade folie zwart en brandveiligheid

Een derde belangrijke eigenschap van fassade folie zwart is dat het de Brandklasse B-s1,d0 heeft. Hierdoor is de ontvlambaarheid van het product erg laag en dit komt de brandveiligheid ten goede. Zeker bij daken en gevels op grote hoogte is deze veiligheid een enorm must. Met normaal materiaal kan de brandweer immers maar tot beperkte hoogte blussen. De fassade folie zwart zorgt er ook voor dat er bij een brand sprake van een beperkte brandverspreiding. Dit zorgt ervoor dat een brand in de beginfase niet snel kan uitbreiden.

Profitip: wil je de facade folie onder oude Hollandse dakpannen gebruiken? Gebruik dan een standaard dakfolie.

Een winddichte folie fassade

Bij het beschermen van je gevelconstructie, is het ook belangrijk om te kiezen voor een winddichte folie fassade. Wanneer de wind namelijk kan circuleren in het isolatiemateriaal, werkt de isolatie namelijk minder goed. Kies daarom voor deze winddichte folie fassade van Profipack. Zorg er daarbij ook voor dat je de zijkanten en aansluitingen bij kozijnen wind- en waterdicht af tapet. Hierdoor heb je een optimale isolatie.  

Aandachtspunten bij plaatsing fassade folie zwart

Je kunt de fassade folie zwart het beste op een harde ondergrond aanbrengen. Dit doe je allereerst met lijm en vervolgens kun je het materiaal nog vastnieten. Bij de plaatsing van fassade folie zwart, heeft het de voorkeur om het product horizontaal te plaatsen. Zorg er daarbij altijd voor dat de banen een overlap hebben van minimaal 15 cm en maximaal 20 cm. Voor een goede bevestiging is het belangrijk om de overlapping aan te drukken met een handroller. Het is ook belangrijk dat de fassade folie aan de zijkanten een overlapping heeft van 15 cm. De naden, nieten en randen tape je af met zwarte dampopen tape voor een goed resultaat. Op deze manier heb je een optimale bescherming.

Profitip: naast het plaatsen op een harde ondergrond, is een plaatsing op een zachte ondergrond ook mogelijk.

Fassade folie uv bestendig

De fassade folie is UV bestendig, zoals vermeldt, maar het is wel belangrijk dat de open voegen niet groter zijn dan 20 mm. De open voegen mogen daarbij niet meer dan 20% van het totale oppervlak beslaan. Als jij je hier niet aan houdt, is de fassade folie niet maximaal UV bestendig en is de bescherming minder. Voor een goede ventilatie zorg je voor een afstand van minimaal 20 mm tussen de gevelconstructie en de folie.

Al met al biedt deze fassade folie een uitstekende bescherming tegen de elementen en vocht van binnenuit aan open en gesloten gevel- en dakconstructies. Hierdoor hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de kwaliteit van de structuur en blijft je isolatiemateriaal droog. Is dit toch niet de dampdoorlatende folie die je zoekt? Kijk dan eens naar onze andere bouwfolies.

Materiaal: polyester
Rollengte: 50 meter
Rolbreedte: 150 centimeter
Kleur: zwart
Geschikt voor: dak , vloer , wand en gevel
Isolatiezijde: buitenzijde (koude zijde)
Isolerend: ja
UV-bestendig: ja
Uitvoering: dampopen
Verpakking: per rol

€ 297,50 Excl. BTW

€ 359,97 Incl. BTW

per rol

  • Geschikt voor opengevel constructies
  • Waterbestendig
  • dampdoorlatende folie

1-2 dagen

Bedrijfsbeoordlingen

Van sommige boekverpakkingen ontbrak de kleefstrip, waardoor die tegen de volgende aan plakte. Verder snelle en correcte levering.

Top! Gewoon Top

Altijd goed geholpen en kwaliteit! Daarom keer ik met plezier Altijd terug naar profipack!

Correct en snel geleverd mooie prijsjes

Besteld en correct geleverdprijs quality dik in orde!

Dit wordt 'm
Fassade UV folie - 150cm x 50m

1-2 dagen

Populaire producten

Gewapende dampdoorlatende folie - 150cm x 50m
Gewapende dampdoorlatende folie 150cm x 50m
  • Eenvoudig te verwerken
  • Hoge treksterkte
Artikelnummer: 221026

1-2 dagen

1 € 75,80

2 € 74,15

4 € 67,75

6 € 65,25

10 € 60,60

Vanaf
€ 60,60