In de praktijk worden opslagdekens ook vaak gebruikt als verhuisdekens of andersom. Toch zit er wel een verschil tussen opslagdekens en verhuisdekens. Een verhuisdeken is namelijk in een geheel geweven. Bij een opslagdeken zijn de zijkanten gestikt, dit maakt ze minder sterk. Toch zit er ook een voordeel aan de gestikte zijkanten, hierdoor scheurt de deken namelijk minder snel. Een opslagdeken ofwel een gestikte verhuisdeken zijn gemaakt van extra zacht materiaal om jouw meubels optimaal te beschermen, tegen vuil en vocht.

Een opslagdeken is gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn onze verhuisdekens gemaakt van katoen, wol en gerecyclede textielvezels. De opslagdekens zijn uitwasbaar. Maar let op! Was de opslagdekens niet hoger dan 40 °C, anders kan de deken krimpen.

Het verschil tussen de opsladeken ook wel gestikte verhuisdeken en de verhuisdeken is minimaal. Na het lezen van deze voor- en nadelen is de keuze voor een verhuisdeken of een opslagdeken zo gemaakt. 

Voordelen opslagdeken: 

- Minder kans dat de deken scheurt
- Extra zacht
- Houdt vocht en vuil tegen
- Goedkoper dan verhuisdekens 

Nadelen opslagdeken: 

- Minder stevig
- Beschermt minder goed tijdens transport
- Gaan minder lang mee dan verhuisdekens

Jazeker! Zowel de verhuisdekens als de gestikte verhuisdekens kunnen gepersonaliseerd worden. Zo kunnen de dekens voorzien worden van eigen kleur strepen, hanglabel, genaaid label, geweven naam en jouw gewenste afmeting.