Het gebruik van duct tape

Duct tape heeft een zelfklevende werking. Je kunt het zien als een soort plakband. Duct tape bestaat uit een textielsoort die is afgewerkt met een coating. Deze coating bevat een natuurrubberen- of hotmelt lijmlaag en is olie- en waterbestendig. Deze veelzijdige verpakkingstape is zeer sterk. De hoge kleefkracht houdt lang aan. De rollen duct tape van Profipack zijn eenvoudig met de hand af te scheuren, waardoor ze eenvoudig in gebruik zijn en je er snel mee kunt werken.

Lees ook: "The battle of the tapes: PP, PVC of papier?"

Voor veel doeleinden geschikt

Duct tape is toch eigenlijk wel een van die items die voor de meeste mensen geregeld goed van pas komt. Of je nu een (web)winkel hebt en ducttape voornamelijk gebruikt als verpakkingstape of als je klusser bent: duct tape leent zich voor de meest uiteenlopende situaties. Ducttape wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor reparatiewerkzaamheden en het (waterdicht) afdichten van scheuren, gaten en naden. Zo kun je het goed gebruiken in geval van noodreparaties. Ook voor het bundelen van kabels en kartonnen dozen leent deze tape zich uitstekend.

Lees ook: "Hoe tape ik mijn dozen dicht? 7 gouden tips"

Waterbestendig en weerbestendig

Bijkomend voordeel is dat ducttape binnen en buiten goed te gebruiken is. Ducttape is namelijk toepasbaar op zowel gladde- als ruwe ondergronden en weerbestendig. Ook is ducttape waterdicht. Bovendien zijn de rollen compact en daardoor eenvoudig mee te nemen. 

Je kunt er voor kiezen om de duct tape met de hand af te rollen en te scheuren, maar je kunt ook een dispenser gebruiken als je dit makkelijker vindt. Deze zijn speciaal gemaakt voor duct tape. Je plaatst simpelweg een rol duct tape in de dispenser, waarbij je een stukje duct tape onder het mesje laat hangen. Met een enkele beweging bevestig je de duct tape op je verpakking. De tape rolt vanzelf af en met het mesje kan de duct tape gesneden worden. Het afdichten van openingen gaat op deze manier erg vlug. In geval van noodreparaties onderweg heb je zo'n dispenser waarschijnlijk niet bij de hand, maar het is een ideaal product om in huis of op kantoor te hebben.

Het assortiment duct tapes

In ons assortiment vind je verschillende rollen ducttape. Allen zijn ze van zeer goede kwaliteit. Elke rol bevat 50 meter. De breedte van de rollen is in de meeste gevallen 5 centimeter, maar de grijze ducttape bieden wij ook breder aan.

Van standaard grijs tot gekleurd

Ducttape in de kleur grijs is toch wel het meest bekend. Veel mensen hebben deze duct tape dan ook standaard in huis. Wij bieden echter ook andere kleuren duct tape aan. Wil je ducttape bijvoorbeeld gebruiken voor markeringen op de vloer, dan kan het beter zijn om een felle kleur duct tape te gebruiken. Dit valt dan meer op. 

Ook deze duct tape kan gebruikt worden op elke ondergrond dus ook buiten, aangezien ducttape zowel waterbestendig als weerbestendig is. Een rode of groene kleur ducttape is ook leuk om te gebruiken met de kerstdagen. De verpakkingstape op zich geeft dan al direct een feestelijke uitstraling. Misschien past een bepaalde kleur wel bij jouw bedrijfskleuren. Ook dan is het een goed idee om voor een gekleurde variant te gaan.

Profipack voor al je verpakkingsmateriaal

Zoals je hebt kunnen lezen, is deze verpakkingstape bijzonder veelzijdig. Van kabels en kartonnen dozen bundelen tot het uitvoeren van noodreparaties: op ducttape kun je rekenen. Nu biedt Profipack Verpakkingsmaterialen natuurlijk meer dan enkel duct tape. In onze webshop vind je tal van producten, dus als je toch een bestelling plaats, kijk dan gerust eerst even rond. In de meeste gevallen leveren wij direct uit voorraad, waardoor je nooit lang op je bestelling hoeft te wachten.

Ducttape is een stevig, zelfklevend en waterbestendig plakband gemaakt van linnen. Ondanks dat het linnen de tape extra sterk maakt, is de tape makkelijk met de hand af te scheuren. De tape is water- en oliebestendig en wordt daarom vaak gebruikt bij verschillende noodreparaties.

Ducttape is de tape die zowel op de bouwplaats, thuis en op kantoor kan worden gebruikt. Deze tape is door de hoge kleefkracht en water- en oliebestendigheid, zeer geschikt voor snelle reparaties. Tevens is ducttape ook zeer geschikt om materialen te bundelen of om met de verschillende kleuren een bepaalde ondergrond te markeren.

Bij Profipack is ducttape verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is ernaast grijze ook witte, gele, blauwe en rode ducttape verkrijgbaar.

Hoewel normale ducttape een goede waterafstotende werking heeft, is deze niet geheel waterproof. Uiteindelijk zal de tape bij langdurige blootstelling aan water los gaan laten. Om kort twee waterleidingen mee af te binden is ducttape dus prima te gebruiken, maar dit is geen permanente oplossing. Er is echter wel waterproof ducttape op de markt te verkrijgen.

Ducttape is niet geschikt om elektriciteitsdraden mee te isoleren. De tape kan namelijk stroom geleiden en de tape kan zelfs smelten, wat kan leiden tot brand. Voor het isoleren van elektriciteitsdraden raden wij u echt aan om isolatietape te gebruiken.