Wat is een luchtzakjes machine?

Een luchtkussen machine werkt samen met luchtkussenfolie om luchtzakjes te creëren. Je stopt de folie in de machine, zet deze aan en de folie vult zich automatisch tot opvulmateriaal voor verpakkingen. De luchtzakjes voorkomen beschadiging van producten tijdens transport door lege ruimte in verpakkingen op te vullen. Bij Profipack vind je verschillende soorten luchtkussen machines, kies de machine die het beste bij jouw behoeften past.

Wat zijn de voordelen van luchtkussen machines?

Een luchtkussen machine maakt het gemakkelijk om snel eigen opvulmateriaal te maken. Onze PP-air luchtzakjes machine Profi kan wel 30 luchtkussens per minuut produceren. Het gebruik van een luchtkussen machine bespaart je opslagruimte, aangezien je de zakjes pas maakt als je ze nodig hebt en ze nemen weinig ruimte in wanneer ze nog niet opgeblazen zijn. Bovendien is luchtkussenfolie goedkoper dan voorgevulde luchtzakken. Over het algemeen is het gebruik van een luchtkussen machine een verstandige keuze.

Het verschilt per luchtkussenmachine hoeveel luchtkussens er per minuut gemaakt kunnen worden. De PP-air luchtzakjes machine NANO 4.0 kan bijvoorbeeld 25 luchtzakjes per minuut maken. En de PP-air luchtzakjes machine PROFI kan wel 30 luchtzakjes per minuut maken.

Een eigen luchtkussenmachine heeft verschillende voordelen, namelijk: 

- Nog niet gevulde luchtkussens nemen veel minder ruimte in beslag
- Nog niet gevulde luchtkussens zijn goedkoper in de aanschaf
- Nog niet gevulde luchtkussens nemen minder ruimte tijdens verzending in beslag, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot als het naar jou wordt verzonden

Er zijn twee verschillende luchtkussen machines verkrijgbaar bij Profipack. Namelijk de PP-air NANO 4.0 luchtzakjes machine en de PP-air luchtzakjes machine PROFI. De NANO 4.0 is geschikt voor luchtkussens van de Nano 4.0 lijn. Deze luchtkussen machine kan per minuut wel 25 luchtkussens produceren. 

De PROFI luchtzakjes machine geschikt voor de PROFI luchtkussens. Dit zijn de 7.0, 8.0 en de 9.0 NANO luchtkussens. Deze luchtkussenmachine produceert 30 luchtkussens per minuut.