Waarom een mailbox gebruiken?

Waarom zou je een mailbox gebruiken? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo voldoen onze mailboxen aan de eisen voor de verzending met reguliere post- en pakketservices. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om extra hoge kosten door afwijkende formaten of dat het erg lang duurt voordat je pakket bij je klant aankomt. Nee, de mailboxen gaan gewoon zonder problemen door het sorteer- en verzendproces van reguliere post- en pakketservices. Ze worden dan ook veel gebruikt voor verzendingen met PostNL of DHL.

Met onze mailboxen kun je veel verschillende producten verzenden naar je klanten. Zo kun je denken aan het verzenden van kledingstukken, schoenen, boeken, accessoires en onderdelen.

De mailbox als geschenkbox

Je hoeft dit product niet perse als verzenddoos te gebruiken, maar je kunt hem ook gebruiken als geschenkbox of meerdere mailboxen in een grotere verpakking doen. De box geeft een leuke presentatie aan je product en de klep die je kan openklappen geeft een mooie meerwaarde.

Profitip: wil je opgerolde documenten of posters verzenden? Maak dan gebruik van onze verzendkokers.

De verschillende voordelen van onze mailboxen

Wat voor voordelen hebben het gebruik van deze postdozen, naast dat ze makkelijk te verzenden zijn? Je hoeft je allereerst niet zorgen te maken over een ingewikkelde manier van opzetten. Ze hebben een groot gebruiksgemak. De mailboxen worden plat, oftewel plano, aangeleverd. Door middel van een paar keer vouwen, vouw je het product snel in elkaar. Je hebt geen verpakkingstape nodig om de doos in elkaar te zetten. In jouw logistieke proces kan je hierdoor tijd en geld besparen, zeker als je elke dag tientallen verzendingen moet klaarmaken.

De klep sluit door een handige schuifsluiting. Bij intern gebruik of wanneer je dit artikel in een grotere doos stopt is dit voldoende sluiting. Bij verzending raden wij aan om ook tape te gebruiken om het artikel goed af te sluiten.

Stevig golfkarton voor een veilige verzending

Dit product is vervaardigd uit karton met een enkele golf. Door deze golf is het product stevig, maar dat is niet het enige wat de golf doet. De golfjes werken namelijk ook schokabsorberend. Hierdoor hebben jouw producten een uitstekende bescherming. Door de slimme manier waarop je het product in elkaar vouwt, is het product ook extra stevig. Je kunt er dus zeker van zijn dat al jouw verzendingen veilig aankomen bij de klant. Verticale druk is ook geen probleem voor deze producten. Je kunt dus zonder zorgen meerdere pakketjes op een pallet stapelen. De pallet vervolgens omsnoeren met omsnoeringsmateriaal is ook geen enkel probleem.

Profitip: verstuur je breekbare goederen? Gebruik dan een waarschuwingsetiket om de vervoerder en klant op de hoogte te stellen.

Gebruiken voor retourzendingen

Een ander voordeel is dat de mailboxen kunnen worden gebruikt voor retourzendingen. Je klanten kunnen namelijk de verpakking openen door de tape te verwijderen en de handige schuifsluiting te openen. Als het bestelde artikel toch niet datgene is wat ze zoeken, kunnen ze het artikel weer terugdoen in dezelfde doos en deze weer retour sturen. Niet alleen is dit duurzaam, maar het scheelt jouw klant ook weer gedoe. Hij hoeft immers geen nieuwe postverpakking te organiseren.

Profitip: wil je het adres van je klant netjes op de mailbox zetten? Gebruik dan verzendlabels en een labelprinter.

Zo duurzaam mogelijk verzenden met Profipack

Ook in de verpakkingswereld wordt duurzaam verpakken steeds belangrijker. Bij Profipack houden we hier graag rekening mee. Zo zijn alle producten uit dit assortiment FSC-gecertificeerd. Dat is echter niet het enige duurzame aan deze producten. Ze zijn namelijk ook voor 100 % vervaardigd uit gerecycled materiaal. Dit maakt het een bijzonder duurzaam product. Na gebruik kan het verpakkingsmateriaal gewoon gerecycled worden en maak je de cirkel weer rond. En vergeet niet dat je klanten het product ook gewoon kunnen hergebruiken.

Minder CO-2 uitstoot door verschillende maten

Dankzij het feit dat we zes verschillende maten hebben in ons assortiment, kun je altijd wel een maat vinden waarbij je zo min mogelijk loze ruimte overhoudt. Dit is natuurlijk bijzonder efficiënt want je hierdoor verzendt je veel minder lucht. Je producten nemen hierdoor ook veel minder plek in de auto van de bezorger in. Hierdoor kunnen we beetje bij beetje werken aan een afname van de CO2-uitstoot. Loze ruimte is ook niet handig omdat je artikelen dan kunnen gaan schuiven. Dit kan beschadigingen opleveren aan je producten. Het schuiven kun je voorkomen door de loze ruimte op te vullen met opvulmateriaal, zodat je producten extra veilig zijn.

Snel je producten in huis met Profipack

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen van het nut van onze mailboxen. Of je nou een paar postdozen nodig hebt voor een paar bestellingen, of dat je er elke week tientallen verzendt, bij ons kun je voor beiden terecht. Wanneer je een bestelling plaatst voor 16:00 uur, verzenden wij ze dezelfde werkdag nog. Zo heb je jouw verpakkingsmateriaal razendsnel in huis. Bestel je ineens een grote hoeveelheid? Dan maak je gebruik van onze voordelige staffelkortingen.

Het kan lonen om nog even verder te kijken in onze webshop naar andere producten. Zo hebben wij ook nog noppenfolie om je producten mee in te pakken voor extra bescherming. Ook hebben wij alles in huis voor jouw magazijninrichting. Vanaf een bestelling van € 150,- exclusief BTW, betaal je geen verzendkosten. Handig toch?