Wat zijn wikkelverpakkingen?

Wikkelverpakkingen, ook wel kruiswikkelverpakkingen genoemd, zijn handige kartonnen dozen waarmee je jouw producten als het ware inwikkelt. Je hoeft dus niet te raden waar de naam vandaan komt. Doordat je het product met het karton inwikkelt, of inpakt, raakt het product gefixeerd en kan het gaan kant meer op. Hierdoor kan het tijdens het verzendproces niet door de doos gaan schuiven, wat beschadigingen voorkomt. Dankzij de fixatie heb je bij een wikkelverpakking ook geen opvulmateriaal nodig, wat weer scheelt in de inpakkosten.

De verpakkingen waarbij je het boek in het karton wikkelt, noemen we ook wel “zijladers”. We hebben ook wikkelverpakkingen, waarbij je het product niet in het karton wikkelt. Deze noemen we “middenladers”. Hierbij plaats je het boek in het midden van de verpakking en vouw je de flappen links en rechts over het product. Een groot voordeel van een middenlader is, dat je veel minder inpakruimte nodig hebt dan bij een zijlader.

Een wikkelverpakking voor boeken

Wikkelverpakkingen worden veel gebruikt voor het verzenden van boeken. Ze voorkomen niet alleen dat de kaft beschadigd tijdens de verzending, maar ook beschermt de verpakking het boek tegen vouwen. Ondanks dat dit product veel voor literatuur wordt gebruikt, kent het veel meer toepassingen. Zo wordt het ook gebruikt voor andere platte producten, zoals reclamedrukwerk en Dvd’s. Een kruiswikkelverpakking kan daarbij ook worden gebruikt voor het verzenden en beschermen van elektronica.

Kruiswikkelverpakkingen met goede randbescherming

Voor een optimale bescherming zijn de randen van onze kruiswikkelverpakkingen versterkt met extra karton. Dat is niet het enige punt wat dit inpakmateriaal uiterst stevig maakt. De wikkelverpakkingen hebben namelijk ook nog omlopende kant- en hoekbescherming. Hierdoor kan jouw pakketje wel toch een stootje en kun je het met een gerust hart meegeven aan de pakketbezorger. Dankzij de uitstekende bescherming, zullen retourzendingen een stuk minder vaak voorkomen. Dit scheelt een hoop kosten.

Kruiswikkelverpakkingen en voordelen

Onze kruiswikkelverpakkingen hebben zeer veel voordelen. Zo zijn al onze producten razendsnel op te zetten en zijn ze allemaal voorzien van een handige plakstrip. Dit maakt het gebruik van verpakkingstape overbodig. Hierdoor kun je besparen op de verpakkingskosten, want je hebt minder verpakkingsmateriaal nodig én je werkt sneller. Dankzij de fixerende werking van de kruiswikkelverpakking, heb je zoals eerder genoemd geen opvulmateriaal meer nodig voor een goede bescherming. Hierbij bespaar je op verpakkingsmateriaal en je hoeft ook geen ruimte in je magazijn op te offeren voor grote zakken opvulmateriaal.

Een in hoogte verstelbare wikkelverpakking

Al onze kruiswikkelverpakkingen zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je één soort verpakking handhaven, terwijl je producten met verschillende diktes verzendt. Het is dus ook niet meer nodig om in jouw magazijn een keur aan verschillende dozen op te slaan. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel als verzender, maar wat voor voordelen heeft een wikkelverpakking voor de ontvanger?

Voordelen van de kruiswikkelverpakking voor de klant

Al onze wikkelverpakkingen zijn makkelijk en snel te openen, door middel van een scheurstrip. Een klant hoeft dus niet zijn pakketje open te snijden. Niet alleen werkt dit makkelijker voor de klant, maar ook voorkom je dat de klant het product met een mes beschadigd. De kruiswikkelverpakkingen hebben daarbij een handige omtrekrandbescherming. Deze bescherming voorkomt dat klanten zichzelf in de vingers snijden, bij het werken met de kruiswikkelverpakking. Een ander bijkomend voordeel met een wikkelverpakking is dat er niet meer karton wordt verbruikt dan nodig is. Hierdoor voorkom je dat een klant met veel extra onnodig karton opgescheept komt te zitten.

Een duurzame wikkelverpakking

Onze standaard wikkelverpakkingen zijn erg duurzaam. Wist je bijvoorbeeld dat ze voor 100% vallen te recyclen? Elke wikkelverpakking is daarnaast voor zeker 70% gemaakt van gerecycled materiaal. Om deze reden is dit product zeer geschikt voor ondernemers die kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je nog een stapje verdergaan op het gebied van duurzaamheid? Kies dan voor onze ECO boekverpakkingen. Niet alleen zijn kruiswikkelverpakkingen gemaakt met gerecycled materiaal, maar ze zijn ook nog eens voorzien van een FSC-certificaat. Zo verzend je jouw boeken veilig én duurzaam.

VerschillenDE formaten kruiswikkelverpakkingen

Bij Profipack kan je kiezen uit verschillende formaten kruiswikkelverpakkingen. Zo hebben we A4-formaten, maar ook A5-formaten in ons assortiment. Wat voor product je eigenlijk ook wilt verzenden, er is altijd wel een juiste wikkelverpakking voor. Een zeer populair formaat is onze brievenbusverpakking. Dit product is niet groter dan 380 x 265 x 320 mm en past altijd in de brievenbus. Hierdoor hoeft jouw klant niet thuis te zijn om zijn pakketje te ontvangen en betaal je ook nog eens minder verzendkosten. Dit formaat wikkelverpakking is onder meer geschikt voor het verzenden van dun drukwerk.

Profitip : let op! Een brievenbusdoos mag nooit zwaarder zijn dan 2 kg.

Wikkelverpakkingen bedrukken

Wanneer je regelmatig producten in wikkelverpakkingen verstuurt, dan kan het lonen om ze laten bedrukken. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst is een bedrukte wikkelverpakking een mooi reclamemiddel. Potentiële klanten zien jouw bedrijfsnaam langskomen, evenals bezorgdiensten en pakketbezorgers. De klant ziet daarbij meteen bij ontvangst dat het pakketje van jouw komt. Dit draagt bij aan de merkbeleving. Bij Profipack zijn er verschillende mogelijkheden om je kruiswikkelverpakking te laten bedrukken. Neem contact op met onze verpakkingsexperts voor de details.

Alternatief voor de wikkelverpakking

Zoek je een ander soort verpakking? We hebben veel alternatieven voor de wikkelverpakking. Zo hebben we een uitgebreid assortiment aan fixatiedozen. Dit handige verpakkingsmateriaal houdt ook jou product netjes op zijn plek en maakt het gebruik van opvulmateriaal onnodig. Ze worden onder meer gebruikt voor het verzenden van elektronica. Sommige mensen gebruiken wikkelverpakkingen ook voor de verzending van kledingstukken. Hiervoor kun je echter ook prima verzendzakken gebruiken. Weet je niet zeker welk verpakkingsmateriaal je het beste kunt gebruiken? Onze klantenservice helpt je hierbij graag verder.

Wikkelverpakkingen bestellen bij Profipack

Bestel vandaag nog je wikkelverpakkingen bij Profipack en profiteer van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhoudingBij ons kun je dit product al bestellen vanaf 20 stuks. Kies je voor een grotere hoeveelheid? Dan profiteer je van lekker veel voordeel met onze staffelkortingen. Plaats je in Nederland daarbij een bestelling van € 99,- of meer? Dan betaal je bij ons

geen verzendkosten. Bij Profipack verkopen we natuurlijk niet alleen wikkelverpakkingen, maar bieden we een compleet assortiment van verpakkingsmateriaal aan. Zo hebben we een groot aanbod van
kartonnen dozen en buisfolie.

Een premium boekverpakking heeft een verstelbare hoogte en is erg stevig. Hierdoor is de verpakking niet alleen geschikt voor dunne boekjes, maar ook voor dikke zwaardere boeken. Daarnaast kunnen er ook kledingstukken verstuurd worden in deze handige boekverpakkingen.

Er zijn bij Profipack zes verschillende maten premium boekverpakkingen verkrijgbaar. De grootste afmeting is 430 x 310 x 0-90mm. De kleinste premium boekverpakking heeft een afmeting van 230 x 165 x 0-70mm.