Wat zijn blokbodemzakken?

Een blokbodemzak is een praktisch zakje dat standaard plat geleverd wordt, maar een uitklapbare bodem heeft. In ons assortiment hebben wij twee verschillende soorten blokbodemzakken opgenomen. Je kunt dus kijken welke variant jouw voorkeur heeft. Ze worden per honderd stuks geleverd en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Beide soorten zijn geschikt voor voedsel en dus BPA-vrij.

Blokbodemzakken van plastic

Onze blokbodemzakken transparant zijn vervaardigd uit PP plastic met een dikte van 40 micron. Ze hebben een gesealde bodem. De blokbodemzakken zijn geheel doorzichtig, wat het voordeel met zich meebrengt dat jijzelf, maar ook je klanten, direct en goed kunnen zien wat er in de verpakking ziet. Het feit dat het plastic een redelijke dikte heeft, geeft het stevigheid en een gevoel van kwaliteit. Wij leveren deze transparante blokbodemzakken zonder bodemkarton. Wil je dit er wel bij hebben, geef dat dan even bij je bestelling aan.

Blokbodemzakken van papier

Naast transparante blokbodemzakken hebben we ook blokbodem zakken kraft met venster in ons assortiment. Deze blokbodemzakken zien er zeer fraai uit, omdat ze gemaakt zijn van luxe 60 grams kraft papier. Aan de binnenzijde hebben ze een voedselveilige coating. Het subtiel aanwezige venster geeft deze blokbodemzakken een verfijnde uitstraling. Ze zijn stevig en blijven uitstekend rechtop staan.

Waar gebruik je blokbodemzakken voor?

Blokbodemzakken worden hoofdzakelijk gebruikt voor het verpakken van voedingswaar. Onder meer thee, kruiden en specerijen, koekjes, snoep en nootjes worden hierin verpakt. Uiteraard kun je de blokbodemzakken ook voor non-food producten gebruiken. De blokbodemzakken zijn aan de bovenkant dicht te sealen. Dit verlengt de houdbaarheid van de inhoud. Je kunt hiervoor een speciaal sealapparaat gebruiken, welke eveneens in onze webshop te vinden is.

Praktisch en stijlvol in gebruik

De blokbodemzakken zijn eenvoudig te vullen en blijven met uitgeklapte bodem altijd goed staan. Dit maakt het makkelijk om ze op een leuke manier te presenteren. Plak er een leuke sticker met logo op, al dan niet met een klein lintje en je hebt ook al direct een cadea- of geschenkverpakking. Een blokbodemzak is dus niet alleen erg handig in gebruik, maar heeft ook iets stijlvols. Dit zowel in de presentatie in een winkel of webshop, als wanneer je het aan iemand zou geven.

Profipack voor al je verpakkingsmateriaal

Zoek jij blokbodemzakken en wil je deze snel in huis tegen een voordelige prijs? Dan moet je bij Profipack zijn. Elke bestelling handelen wij met zorg en snelheid af, zodat je niet lang op je pakketje hoeft te wachten. Naast blokbodemzakken verkopen wij nog tal van andere producten op het gebied van onder meer verpakken en verzenden. Neem dus gerust een kijkje in onze uitgebreide webshop. Voor vragen staan onze medewerkers van de klantenservice je graag te woord.

Een blokbodemzak is een speciale zak die voorzien is van een rechthoekige blokbodem. Dankzij deze speciale blokbodem kunnen de zakjes zonder hulp rechtop blijven staan. De blokbodemzakjes worden vaak gebruikt in winkels of etalages, om daarin mooi gepresenteerd te worden. Thee, nootjes en snoepjes worden vaak verpakt in deze chique zakjes.

Blokbodemzakken kunnen afgesloten worden met behulp van een sealapparaat of een cadeaulint. Door de blokbodemzakken dicht te sealen met een sealapparaat kan voedsel in de zakjes langer bewaard worden. Niet alleen de PP zakjes, maar ook de kraftpapier zakjes zijn dicht te sealen.

Profipacks blokbodemzakjes zijn vrij van BPA. Hierdoor zijn de zakjes geschikt om voedsel in te verpakken. De chemische stof BPA wordt vaak gebruikt in plastic en is er slecht voor je gezondheid. Zowel de PP blokbodemzakjes, als de kraftpapieren zakjes zijn ideaal om snoepjes, nootjes of thee in te verpakken.