Opvulmateriaal

Onder verpakkingsmateriaal valt opvulmateriaal. Een veilig transport zonder productbeschadigingen bekomt u dankzij het opvulmateriaal voor dozen. Zeker wanneer uw product in de verpakking kan verschuiven, is opvulling geen overbodige luxe en kan de juiste vulling de kans op schade aanzienlijk indijken. Zoekt u opvulmateriaal voor uw verpakking? Bij ons kunt u goedkoop opvulmateriaal kopen. Hier vindt u voor elke zending een passende opvulling.

Voor al uw Opvulmaterialen
Voor al uw Opvulmaterialen Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieënAanbevolen

Opvulmateriaal voor dozen

Elke kartonnen doos, in welke vorm dan ook, heeft een bepaalde afmeting die groter is dan die van uw product. Afhankelijk van de omvang van uw product ontstaan er zo kleinere of grotere leegten in de doos, rondom uw product. Deze leegten kunnen ervoor zorgen dat uw product gaat verschuiven tijdens het transport, botsend tegen de dooswanden, wat de kans op schade vergroot. Wanneer de leegten rondom het product te groot worden, is het daarom aan te raden gebruik te maken van opvulmateriaal voor dozen, die de verschuivingen van uw product inperken of zelfs helemaal beletten. Voor elke leegte hebben wij opvulmateriaal. Wij hebben opvulmateriaal voor iedere verpakking.

Opvulmateriaal chips

Opvulmateriaal chips of verpakkingschips zijn schuimkorrels die een schokabsorberende functie hebben. Ze zijn geschikt voor het transport van lichtere producten, waarbij ze als het ware als schokdempers gaan werken.

Opvulmateriaal papier

Hebt u echter liever geen chips rondslingeren in uw werkplaatsen, dan kunt u ze ook vervangen door opvulmateriaal van papier. Onze handige verdeeldoos maakt de verdeling eens zo snel en eenvoudig. Het papier kunt u gemakkelijk met de ene hand afscheuren en met de andere aanbrengen.

Opvulmateriaal schuim

Speciaal voor breekbare producten hebben we voorts ook nog Instapak Quick in ons assortiment, de schuimkussens op maat. Plaats uw product in het schuimkussen en het zinkt letterlijk in het opvulmateriaal van schuim. Leg er een tweede schuimkussen bovenop en creëer instant een zachte klem. Verpakking op maat in een handomdraai.

Luchtkussen opvulmateriaal

Werkt u met luchtkussen opvulmateriaal, dan hebt u luchtzakjesfolie en een luchtzakjesmachine nodig. Plaats de folie in de machine en alle luchtzakjes worden ineens gevuld met lucht. Uw opvulmateriaal bestaat nu voor 99% uit lucht en voor 1% uit folie. Welke kwaliteiten uw luchtzakje moet hebben, hangt af van de toepassing. Voor elke vulling hebben wij wel een passend luchtzakje in de kast liggen. Onze 100% duurzame luchtzakjes behoren daarbij tot de echte aanraders.

Stuwzakken

Niet alleen opvulmateriaal voor dozen is nodig, ook bij pallets kan het nodig zijn van een opvulling te voorzien. Badend in leegte kan ook een getransporteerde pallet gaan schuiven en kantelen, waardoor de kans op productbeschadiging ook hier reëel wordt. Deze schade voorkomt u door gebruik te maken van onze stuwzakken uit polypropyleen. U vult ze op met lucht via een luchtvullingspistool. Plaats de stuwzakken vervolgens in de leegten tussen 2 pallets of tussen de pallet en de tegenoverstaande zijkant van de laadruimte. Bestel bij Profipack en u krijgt stuwzakken voor de beste prijs!