Waarvoor gebruik ik zijdevloeipapier?

Zijdepapier kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het is ideaal voor het beschermen van breekbare producten en krasgevoelige objecten. Het verpakken van gouden sieraden of het inpakken van een cadeau in zijdepapier geeft het een luxe uitstraling. Daarnaast wordt het ook gebruikt als opvulmateriaal. We vertellen je graag meer over de verschillende manieren hoe je zijdepapier kunt gebruiken.

Vloeipapier gebruiken tijdens een verhuizing

Zijdevloeipapier is een veelzijdig verpakkingsmateriaal. Het wordt veel gebruikt bij verhuizingen om kwetsbare en breekbare spullen mee te beschermen, zoals porselein, serviesgoed en glaswerk. Het voorkomt krassen en biedt een uitstekende bescherming, behalve als je het van 3 hoog laat vallen. Als je duurzaam verhuist, is het een goede keuze om zijdevloeipapier te gebruiken.

Lees ook: "21 tips over duurzaam verhuizen"

Zijdevloeipapier in een slijterij

Het zou je misschien verbazen, maar zijdevloeipapier wordt ook gebruikt in de slijterij. Wat is de functie van het papier daar? Het is een luxe verpakking voor dure flessen drank, zoals whisky of wijn. Het biedt een stijlvolle oplossing waarmee je een bijzondere uitstraling creëert. Zo zie je dat zijdevloeipapier een veelzijdig en multifunctioneel product is.

Zijdepapier als vervanger voor tasjes

Vloeipapier is een uitkomst als alternatief voor tassen. Veel mensen nemen nu meestal hun eigen tas mee als ze gaan winkelen, waardoor soms een mooie trui onbeschermd en in een rieten boodschappentas worden vervoerd. Door vloeipapier te gebruiken, kan dit worden voorkomen. Het inpakpapier is bij Profipack verkrijgbaar in verschillende diktes. Het zijdepapier met een hogere dikte kan bijvoorbeeld dienen als verpakking voor pakketjes. Op deze manier wordt een mooie trui netjes ingepakt en daarnaast goed beschermd. Het is ook mogelijk het vloeipapier te laten bedrukken met een logo.

Waarvan is het zijdevloeipapier gemaakt?

Zijdevloeipapier, ook wel zijdepapier of tissuepapier genoemd, is gemaakt van zijdevezels. Deze vezels zijn afkomstig van de rups, de rupsen leveren de zijdedraden en mensen maken er stof van. Het resultaat is een luxe, glanzend materiaal dat erg zacht aanvoelt. Zijdevloeipapier is dus gemaakt van de vezels afkomstig uit de rups.

Makkelijk in gebruik

Tissuepapier is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig op maat te snijden. Het verfrommelen en wikkelen om producten heen gebeurt in een handomdraai, waardoor je in no-time een origineel en beschermend verpakking hebt. Het is daarom een zeer gebruiksvriendelijk product.

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport of verhuizingen"

Waarom vloeipapier kopen bij Profipack

Waarom zou je kiezen voor Profipack als je vloeipapier zoekt? Wij hebben jarenlange ervaring met verpakkingsmaterialen en weten precies wat er nodig is. Zo weten wij compleet van de hoed en de rand van ons zijdevloeipapier en is geen vraag ons te gek. Daarnaast hebben we altijd voldoende op voorraad liggen, dus je krijgt nooit te maken met lege schappen. Ook zijn er bij grote bestellingen aantrekkelijke staffelkortingen. Kortom, Profipack biedt je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

VLOEIPAPIER BESTELLEN

Heb je zuurvrij zijdevloeipapier nodig? Dan kun je het bestellen bij Profipack. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan inpakmaterialen, waaronder tissuepapier. Zo ben je met al je verpakkingsmateriaal in één keer klaar bij één groothandel. Bestel je doordeweeks voor 16:00 uur? Dan wordt jouw bestelling direct diezelfde dag verzonden. En als je voor €150,- of meer bestelt, betaal je geen verzendkosten in België. Zo krijg je snel en voordelig jouw zijdepapier binnen. Steeds meer verpakt, met Profipack.

Profipack biedt niet alleen diverse maten zijdevloeipapier aan, maar ook nog eens tegen een scherpe prijs. Daarnaast is het bij Profipack mogelijk om te kiezen voor vellen zijdevloeipapier of zijdevloeipapier op rol.

Zijdevloeipapier is erg zacht papier gemaakt van zijde vezels. Dit zachte papier vormt zich makkelijk rond een product. Hierdoor beschermt het papier producten tegen beschadigingen en krassen. Dit papier is ideaal om in te zetten tijdens een verhuizing, om jouw servies en glazen te beschermen.

Zijdevloeipapier wordt niet alleen vaak ingezet tijdens een verhuizing, maar ook om verpakkingen, luxe cadeaus of geschenkdozen mee op te vullen. Zo worden de producten tijdens transport optimaal beschermd tegen krassen en andere beschadigingen.