Wat is isolatietape?

Isolatietape is een handige en efficiënte manier om elektrische kabels en draden te verbinden. Het heeft geen elektrisch geleidingsvermogen en biedt brandvertragende bescherming aan jouw elektrische systemen. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor identificatie en kan ook worden gebruikt om leidingen en pijpen te bundelen en af te plakken. Het heeft een hoge kleefkracht en weerstand tegen breuk.

Waar is isolatietape van gemaakt?

Isolatietape is gemaakt van PVC en geschikt voor vele doeleinden. Het is eenvoudig te gebruiken voor reparaties of snelle bevestigingen en kan ook buiten worden toegepast, met weerstand tegen hoge en lage temperaturen. Het biedt uitstekende bescherming voor kabelhoezen en is handig voor tijdelijke reparaties.

Elektrische kabels verbinden met isolatietape

De isolatietape van Profipack biedt een veilige bescherming aan elektrische draden en kabels. Het is eenvoudig af te wikkelen en geeft een soepele en veilige bescherming. Het belangrijkste bij het aanbrengen van de tape is een droge ondergrond, omdat de tape niet goed blijft plakken op een vochtige ondergrond. Zorg altijd voor een droge ondergrond voor een makkelijke, snelle en veilige isolatie met deze tape.

Geschikt voor een oneffen ondergrond

De Profipack isolatietape biedt een veilige elektrische isolatie voor draden en kabels, voorkomt ongewenste stromen en kan op oneffen ondergronden worden gebruikt. Het geleidt geen elektriciteit, waardoor het handig is om te gebruiken rond geleiders.

ISOLATIETAPE IDEAAL VOOR DIVERSE TOEPASSINGEN

De isolatietape is niet alleen voor isolatie, maar kan ook gebruikt worden om kabels of zekeringen te markeren, bescherming te bieden aan randen, en kabelmantels vast te zetten. 

BESCHERMING VOOR KABELS EN ELEKTRISCHE DRADEN 

De gewone tape is niet veilig voor elektrische isolatie. Isolatietape is vereist om elektrische draden en kabels veilig te beschermen tegen brandgevaar. Het is ook geschikt voor bescherming en reparatie van kabelmantels. Echter, als de rubberen mantel beschadigd is en de draden bloot liggen, moet een nieuwe kabel geplaatst of krimpkous gebruikt worden in plaats van isolatietape.

Een breed assortiment aan isolatietape

Bij Profipack vind je een breed scala aan isolatietape en technische tapes, waaronder fluor gaffertapeduct tapeantislip tape en meer. Wij bieden eenvoudige oplossingen voor complexe bedradingsproblemen. Onze isolatietape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wij hebben een breed assortiment technische tapes. Bekijk ons complete aanbod!

Isolatietape kopen voor een goede prijs

Isolatietape wil je uiteraard kopen voor een zo aantrekkelijk mogelijke prijs. Je hebt immers al genoeg kosten die je maakt als bedrijf of particulier. Koop daarom je isolatie tape in onze webshop. Doordat wij slim inkopen in binnen- en buitenland, kunnen wij jou onze tapes aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Niet alleen een goede prijs is belangrijk voor Profipack. Ook die prijs-kwaliteitverhouding moet natuurlijk dik in orde zijn. Bij Profipack besteden wij veel aandacht aan kwaliteit. We willen onze klanten immers de beste isolatietape bieden die we kunnen vinden. Bij ons kun je dus altijd rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een uitgebreid assortiment aan tape 

Niet is er mooier dan een isolatietape die doet waar hij goed in is. Bij Profipack kun je natuurlijk niet alleen isolatietape kopen. Wij hebben namelijk ook nog een ruim assortiment aan andere soorten tape. Zo kun je bij ons kiezen uit verschillende soorten verpakkingstape. Ga jij voor een PVC tape, of een PP tape? Ben jij van het duurzaam ondernemen? Dan moet je zonder twijfel een papieren tape of een PET tape kopen. Dit zijn beiden zeer duurzame tapesoorten. Al onze tapes kun je kopen onder goede leveringsvoorwaarden. Zo betaal je bij een bestelling vanaf €150,- geen verzendkosten bij Profipack. Dat is nog eens voordelig!


Isolatietape wordt, zoals je misschien wel zou verwachten, gebruikt voor isolatiedoeleinden. Zo worden er bijvoorbeeld elektrische kabels en draden mee gebundeld. De tape heeft een hoge kleefkracht. Hierdoor blijft de isolatietape goed zitten, als je deze plakt op een droge ondergrond.

Onze isolatietape heeft een drager van PVC. Dankzij dit materiaal kan de tape goed tegen zowel kou als warmte. Een ander groot voordeel is dat deze tape geen elektrisch geleidend vermogen heeft. Hierdoor kun je het goed gebruiken voor het bundelen van elektriciteitskabels. Door het materiaal, kan deze isolatietape ook goed tegen vocht en hoge spanningen. Zorg er wel altijd voor dat je de tape op een droog oppervlak aanbrengt. 

Met isolatietape kun je gemakkelijk kabels of elektriciteitsdraden isoleren. De tape is makkelijk te gebruiken en vormt zich naar het voorwerp. Een ander voordeel van de tape is dat het geen elektrisch geleidend vermogen heeft en het materiaal kan goed tegen warmte en kou.