Vacuümzakken zijn plastic zakken die ontworpen zijn om producten vacuüm in te verpakken. Het doel van de zakken is het langer houdbaar houden van voedsel, zodat de kwaliteit, geur en smaak langer behouden kan worden. De lucht kan gemakkelijk met een vacuümapparaat uit de zak gezogen worden. Er zijn bij Profipack verschillende diktes en afmetingen vacuümzakken verkrijgbaar.  

De vacuümzakken van Profipack zijn voedselveilig, waardoor ze geschikt zijn om voedsel in te verpakken. Door voedsel zoals groenten, fruit, vis en vlees luchtdicht te verpakken in vacuümzakken zorg je dat de originele smaak, textuur en geur langer behouden blijven.

Jazeker, vacuümzakken hebben diverse voordelen. Zo kan je voedsel langer bewaren door ze te luchtdicht te verpakken in vacuümzakken. Daarnaast kan je producten beschermen tegen stof en vocht door ze goed afgesloten te verpakken in vacuümzakken.

Vacuümzakken worden vaak gebruikt om voedsel in te verpakken. Door voedsel in vacuümzakken te verpakken kan het voedsel langer bewaard worden en blijft de geur, kwaliteit en smaak beter. De zakken zijn zeer geschikt om kaas, vlees of vis in te verpakken.