Welk verpakkingsmateriaal voor je webshop is er allemaal?

Webshop verpakkingen online kopen


Chiel
Montfoort, 15 maart 2023 

TAGS:
webshop verpakkingen, webshop dozen, verzenddozen, webshop verzendmateriaal, e-commerce verpakkingen, e-commerce verzendzakken


Voor het onderhouden van je webshop, heb je natuurlijk behoorlijk wat verpakkingsmateriaal nodig. Misschien sta jij wel op het punt om een webshop te beginnen? En nu vraag jij je misschien af welke verpakkingsmaterialen er voor je webshop allemaal zijn. En waarvoor gebruik je ze allemaal? Maak je geen zorgen. In deze megablog vertellen wij jou alles over verpakkingsmaterialen voor je webshop die er zijn. Zo kun jij een goede keuze maken tussen welk verpakkingsmateriaal jij wel nodig hebt en welke niet.

Kartonnen dozen in overvloed

Als je jouw producten gaat verzenden, dan kom je eigenlijk onder één product niet uit om dat te gebruiken. Welk product dat is? Je raadt het zeker al, dat zijn de kartonnen dozen. Een kartonnen doos is een uitstekend verpakkingsmateriaal voor je webshop. Je kunt er producten in verpakken voor verzending, groot en klein, maar je kunt er ook jouw producten in het magazijn in opslaan. Een stevige, robuuste kartonnen doos, is een verpakkingsmateriaal waar je echt op kunt bouwen.

Een enkele golf of dubbele golf?

Bij het kiezen van de juiste kartonnen verzenddozen, is het belangrijk om jezelf een aantal dingen af te vragen. Hoe zwaar is bijvoorbeeld jouw product dat je wilt verzenden? De stevigheid van de doos komt daarbij namelijk om de hoek kijken. Ga jij bijvoorbeeld producten verzenden met een gewicht tot 15 kg? Dan maak je gebruik van een doos met enkele golf. Enkele golf? Gaan we surfen ofzo? Nee hoor. Deze golf staat voor de golf in het karton. Deze golf zit opgesloten tussen twee laagjes papier. De golf in het karton zorgt voor de stevigheid van de doos, schokabsorptie en dat de doos goed gestapeld kan worden.

Producten die zwaarder zijn dan 15 kg kun je beter verpakken in een doos met dubbele golf. In een kartonnen doos met dubbele golf kun je wel producten tot 30 kg verpakken. Dankzij de dubbele golf, is deze kartonnen verpakking extra stevig. Hierom hoef jij je geen zorgen te maken dat de bodem van de doos eruit zakt. Ook hoef je niet bang te zijn dat het product door de verpakking heen naar buiten komt in het verzendproces.

Ga jij voor testliner of kraftliner?

Duurzame verpakkingen zijn natuurlijk tegenwoordig helemaal in. Daarom zal jij ook de keuze moeten maken tussen twee types karton bij de keuze voor jouw kartonnen dozen. Namelijk de keuze tussen kraftliner en testliner materiaal. Kraftliner is de meest betrouwbare keuze. Bij dit type karton is er vooral gebruik gemaakt van veel nieuw materiaal, met een klein percentage gerecycled materiaal. Kraft betekent in het Duits sterk, en dat is ook precies wat dit materiaal is.

Wil je echter gaan voor het duurzame alternatief? Dan moet je kiezen voor testliner materiaal. Deze dozen zijn namelijk voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal. Hierdoor weet je zeker dat je een duurzame verzendverpakking te pakken hebt. Dozen van testliner komen echter wel helaas met een aantal nadelen. Zo zijn deze dozen minder sterk dan de kartonnen verpakkingen van nieuw materiaal. Doordat de dozen ook wat ruwer zijn, plakken sommige verpakkingstapes hier minder goed op. Daarnaast zijn deze dozen minder goed bestand tegen vocht. Ben je echter van het duurzaam ondernemen? Dan zijn testliner dozen dé betere keuze voor jou.

Het juiste type doos kiezen

Het juiste type doos bepalen is vervolgens ook belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de FEFCO 0201. Dit zijn de standaard Amerikaanse vouwdozen. Deze dozen hebben zowel boven als onder vier stevige vouwkleppen. Met deze kleppen en wat tape, sluit je de dozen snel en gemakkelijk om jouw product heen. Het is één van de meest gebruikte types dozen ter wereld. En geen wonder. Met het eenvoudige ontwerp zijn de dozen razendsnel opgezet.

Lees ook: "Hoe tape ik mijn dozen dicht? 7 gouden tips"

Snel verzonden met een postdoos

Een ander type dozen wat veel in de E-commerce wordt gebruikt zijn de postdozen. Elke dag worden met deze betrouwbare dozen met klep vele honderden pakketjes verstuurd. Het zijn dan ook prima verzendverpakkingen. Ze zijn groot genoeg om er een mooi product in te stoppen en klein genoeg om mee te kunnen met de gewone post- en pakketservice. Postdozen zijn over het algemeen snel in elkaar te zetten, zonder tape. Ze hebben daarbij een mooie sluitklep, wat zorgt voor een extra unboxing-beleving bij het uitpakken van het pakket.

Laat je postdozen bedrukken

Wil je jouw postdozen nou net iets extra’s meegeven? Door te kiezen voor postdozen bedrukken, creëer je een unieke verzendverpakking. Niet alleen heb je hiermee een streepje voor op de concurrentie, maar ook je klant ziet direct dat het pakketje van jou komt. Dit geeft een enorme meerwaarde aan de merkbeleving. Raakt jouw pakketje daarbij kwijt in het sorteercentrum? Dan is een pakketje met bedrukking vele malen sneller teruggevonden.

Handige brievenbusdozen

Iets wat veel klanten vervelend vinden, is wanneer zij thuis moeten zijn voor de ontvangst van hun pakketje. We leven immers in een drukke tijd en zijn vaak onderweg. Daarnaast zijn vaak de bezorgtijden erg ruim, waardoor je niet goed weet hoe laat de bezorger nu precies komt. Hoe kunnen we deze last wegnemen voor onze klanten? Juist, door gebruik te maken van brievenbusdozen.

Een efficiënte verzendverpakking

De brievenbusdoos is een uiterst handige en efficiënte verzendverpakking. Ze worden dan ook veel gebruikt in de E-commerce en zijn de go-to voor webshops bij het verzenden van kleine producten. Het grote voordeel van de brievenbusdozen is dat ze altijd precies passen door de brievenbus van je klant. Hierdoor komt het pakketje altijd aan en hoeft de klant niet eens thuis te zijn hiervoor. Zo komen de pakketjes ook niet retour, wat jou weer in de kosten scheelt.

Weinig lucht verpakt

In een brievenbusdoos kun je een keur aan verschillende producten kwijt. Zo is het een zeer geschikte verpakking om bijvoorbeeld boeken in te verzenden. De boeken zijn namelijk plat en passen daardoor zeer goed in deze efficiënte verzendverpakking. Een groot voordeel is ook dat in deze verzendverpakking weinig ruimte overblijft voor lucht. Hierdoor kan het product niet makkelijk gaan schuiven, wat beschadigingen voorkomt. Ook hoef je niet gebruik te maken van veel opvulmateriaal, wat er weer voor zorgt dat je jouw verpakkingskosten drukt. 

Profitip: wil je kwetsbare producten wat extra bescherming meegeven in een brievenbusdoos? Verpak ze dan in noppenfolie zakjes. De luchtkussenfolie biedt een uitstekende bescherming aan kwetsbare producten.

Veel pakketjes per dag inpakken: de speedbox doos

Weet je al dat je per dag veel pakketjes gaat inpakken? Dan is het een goed idee om te kiezen voor speedbox dozen. Het opzetten van kartonnen dozen, kan immers veel tijd kosten. En die tijd tikt snel door, wanneer je per dag veel dozen opzet. Het kost je tijd, mankracht en dus behoorlijk wat geld. Hoe je dit tijdsprobleem oplost? Kies voor speedbox dozen. Deze dozen zijn wel twee keer zo snel op te zetten als de standaard dozen. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld.

Een uiterst handige autolockbodem

Maar waardoor zijn deze dozen zo snel op te zetten? Dat heeft onder andere te maken met het handige design. Dankzij dit design, heb je de dozen binnen no-time opgezet. Ze hebben daarbij een handige auto-lockbodem. Om deze reden worden ze ook wel autolock dozen genoemd. Door de handige autolockbodem, vouw je de bodem zonder tape in elkaar. Je maakt daarbij gebruik van een dubbele bodem, waardoor de doos extra stevig is. De dozen hebben daarbij aan de bovenkant een handige plakstrip, waarmee je de doos snel dichtplakt. Nogmaals, verpakkingstape is overbodig. Mede doordat de dozen zo snel zijn opgezet zijn ze erg populair binnen de E-commerce.

Lees ook: "Autolock dozen 'Speedbox': Alles super snel ingepakt, uitgepakt en retour gestuurd!"

Koel en duurzaam verzonden

Wil je op een duurzame manier producten koel verzenden? Dan raden wij je aan om te kiezen voor kartonnen koeldozen die voor 100% zijn gemaakt van papier. Deze kartonnen koelers zijn ideaal voor het verzenden van gekoelde producten en een duurzaam alternatief voor de standaard EPS dozen. Met de koeldozen kun je verschillende producten verzenden. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, kaas en groente. Er worden echter ook farmaceutische producten en medicijnen mee verzonden. De koeldozen zijn voorzien van twee handige isolatieplaten die voor 100% bestaan uit cellulose. Maak daarbij gebruik van papieren koelelementen en het duurzame, gekoelde plaatje is compleet.

Langwerpige producten verzenden

Wil je opgerolde documenten of langwerpige voorwerpen versturen, zoals paraplu’s? Dan kies je natuurlijk voor stevige kartonnen kokers. Deze kartonnen kokers zijn gemaakt van stevig karton en zijn een efficiënte verzendverpakking. Doordat er weinig ruimte overblijft in de verpakking, hoef je niet gebruik te maken van veel opvulmateriaal. Je kunt kiezen uit ronde verzendkokers en vierkante verzendkokers. Vooral de ronde verzendkokers zijn uitermate geschikt voor het versturen en opslaan van documenten. Zo kun je er bijvoorbeeld prima posters mee verzenden op een efficiënte manier.

Je producten versturen met verzendzakken

We hebben tot nog toe vooral gekeken naar verzendverpakkingen van karton. Alhoewel kartonnen dozen, over het algemeen een zeer efficiënt verzendmateriaal zijn, heb je ook nog een andere tak van sport. Dit zijn de verzendzakken. Met een stevige verzendzak kun jij op een efficiënte manier veel verschillende producten versturen. Denk bijvoorbeeld aan boeken, elektronica en natuurlijk kleding. Omdat er vaak kleding mee wordt verzonden, worden deze zakken ook wel verzendzakken kleding genoemd. Verzendzakken komen voor in verschillende materialen. We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten, zodat jij uit kan vinden welk product bij jou past.

Kiezen uit verschillende materialen

Allereerst heb je de keuze uit verschillende materialen. Wil je echt gaan voor stevigheid? Dan moet je kiezen voor onze plastic verzendzakken. Deze zakken zijn gemaakt van gecoëxtrudeerd plastic. Hierbij zijn er meerdere lagen folie op elkaar geperst waardoor de zakken uitermate stevig zijn. Ondanks dat er gebruik is gemaakt van meerdere lagen folie, behoudt de zak zijn soepelheid. De zakken zijn bovendien duurzaam, aangezien ze voor 50% gemaakt zijn van gerecycled materiaal. De keuze voor plastic verzendzakken is dus een slimme, maar ook duurzame keuze.

Verzendzakken van duurzaam papier

Naast verzendzakken van plastic kun je ook kiezen voor papieren verzendzakken. De papieren verzendzakken hebben een mooie, natuurlijke, maar ook luxueuze uitstraling. Dit geeft een meerwaarde aan de producten die je erin verpakt. Doordat deze verpakkingen bovendien bestaan uit papier is het een uiterst duurzame keuze. Het is dus een ideale verzendverpakking voor het verzenden van jouw duurzame producten. Niet alleen zijn de verzendzakken gemaakt van papier, maar ze zijn ook nog eens FSC-gecertificeerd. Hierdoor weet je zeker dat je een zeer duurzame verzendverpakking te pakken hebt.

Wat zijn de voordelen van verzendzakken

Het gebruik van verzendzakken kent vele voordelen. Allereerst heb je een kant-en-klare verzendverpakking te pakken. Je hebt namelijk geen verpakkingstape en tapedispenser nodig om de zakken op te zetten. Je sluit de zak namelijk simpel en snel met een handige plakstrip. De zakken zijn daarbij ook nog eens tijdbesparend, want in tegenstelling tot met kartonnen dozen, hoef je de zakken niet in elkaar te zetten. Je hebt ook handige verzendzakken met retourstrip. Deze zakken zijn voorzien van een scheurstrip en een extra plakstrip. Met de scheurstrip kan de klant de zak openen zonder deze te beschadigen. Met de extra plakstrip, kan hij de zak dichtplakken voor een retourzending.

Past door de brievenbus

Verzendzakken kennen echter nog meer voordelen. Zo passen de kleine verzendzakken prima door de brievenbus. Hierdoor kun je kleine pakketjes verzenden als brievenbuspakket. Dit scheelt jou weer in de verzendkosten. Met een verzendzak verstuur je daarbij ook een stuk minder lucht, dankzij de efficiënte verpakking. Doordat je een efficiëntere verpakking hebt, passen er meer pakketjes in de wagen van de bezorger. Deze hoeft hierdoor minder vaak heen en weer te rijden, wat weer scheelt in CO2-uitstoot. Wil je daarbij op een originele manier werken aan jouw naamsbekendheid? Kies dan voor verzendzakken met logo.

De juiste verpakkingstape kiezen

Veel dozen zijn op te zetten zonder verpakkingstape. Denk bijvoorbeeld aan de postdozen, autolock dozen, verzendboxen en speedbox dozen. Wanneer je echter gebruikmaakt van standaard Amerikaanse vouwdozen, zul je echter moeten kiezen voor een goede tape. Maar welke tape kies je dan? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Onder meer heeft het er mee te maken hoe zwaar je doos is en hoe belangrijk je duurzaamheid vindt. Daarnaast zijn er ook speciale tapes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld gebruik in koelhuizen. In het volgende deel van de blog vertellen we je graag wat meer over de verschillende soorten tape die er allemaal zijn.

PP tape: goedkoop en betrouwbaar

PP tape is een van de meest gebruikte verpakkingstapes die er is. De afkorting PP, staat voor polypropyleen. De tape heeft veel overeenkomsten met de eveneens veelgebruikte PVC tape. Er zijn echter ook zat verschillen aan te wijzen. Zo zie je dat een PP tape een stuk minder elastisch is dan een PVC tape. Hierdoor kan de tape bij schokken en onder grote druk eerder breken. We raden dan ook aan om een PP tape te gebruiken voor dozen die niet zwaarder zijn dan 20kg. Als je een doos wilt dichtplakken die zwaarder is, dan kun je beter kiezen voor een PVC tape. Een transparante PP tape is daarbij helder transparant, in tegenstelling tot PVC tapes die troebel transparant zijn.

Verschillende belijmingen

Een tape bestaat uit een drager en een lijmlaag. PP tapes hebben allemaal een drager van polypropyleen maar ze kunnen verschillende belijmingen hebben. Zo hebben je PP hotmelt tape, PP acryl tape en PP solvent tape. Alle tapes hebben door de belijming net een iets andere functie. Zo heeft de tape met hotmelt belijming een zeer goede initiële kleefkracht. Hierom wordt hij veel gebruikt voor E-commerce verpakkingen en is hij ook zeer geschikt als machinetape. Een nadeel is dat deze tape een snerpend geluid maakt bij het afrollen. Daardoor is het een wat minder gebruiksvriendelijke tape.

Acryl- en solvent tape

PP acryl tape heeft een milieuvriendelijke belijming op waterbasis. Hierdoor is het een duurzamere keuze. De tape blijft daarbij echter minder goed plakken op testliner dozen en ruwe ondergronden. De aanvangskleefkracht is lager dan die van een hotmelt tape. Over verloop van tijd gaat deze tape echter steeds vaster zitten. Het kan daardoor 24 uur tot 48 uur duren voordat de optimale hechting is bereikt. Als laatste hebben we ook nog de PP tape solvent. Deze tape is zeer goed bestand tegen lage temperaturen. Om deze reden wordt deze tape ook veel gebruikt in koel- en vrieshuizen.

PVC tape: de Mercedes onder de tapes

Als je wilt gaan voor een zeer stevige tape, dan kies je natuurlijk voor PVC tape. De PVC tapes zijn een stuk sterker en elastischer dan de PP tapes. Hierdoor kun je er dozen mee dichtplakken tot wel 40kg. Wil je zwaardere dozen dichtplakken? Dan raden wij aan gebruik te maken van filament tape. Dankzij de solvent belijming blijft de tape goed plakken op verschillende ondergronden. Zo plakt de tape goed op karton en folie. Ook op het gebied van bedrukte tape kun je het beste kiezen voor PVC tape. De bedrukking is namelijk slijtvast en ook hecht de bedrukking zich beter aan de drager. De tape rolt daarbij soepel en geruisloos af. Dat werkt wel zo prettig, toch?

Een duurzaam tapeje

Zoek je een duurzaam middel om je dozen te sluiten? Kies dan voor papieren tape. Een papieren tape is uiterst duurzaam om verschillende redenen. Allereerst is papieren tape gemaakt van een hernieuwbare grondstof, namelijk hout. Daarnaast kan de papieren tape goed worden gerecycled met de kartonnen doos. De tape behoort dan ook tot de duurzame verzendmaterialen. De belijming van de papieren tape is daarbij gemaakt van natuurlijk rubber. Het is namelijk een solvent belijming. Uit esthetisch oogpunt is een papieren tape ook een goede keuze. De verpakkingstape vormt namelijk een mooi geheel met de kartonkleur van een standaard doos.

Veilige gegomde tape

Naast standaard papieren tape, heb je ook de keuze om voor gegomde papieren tape te gaan. Deze tape is gegomd met een lijmlaag die plantaardig is. Deze tape plakt pas, wanneer je hem natmaakt. Naast dat deze tape duurzaam is, is deze tape ook nog eens extra veilig. Wanneer je de tape namelijk opplakt, wordt hij één met de doos. Hierdoor kan de tape nooit in één strook worden losgetrokken. Hierdoor kun je direct zien of iemand de doos heeft geprobeerd te openen. Zo heb je met een papieren gegomde tape een duurzame, maar ook een veilige verpakkingstape.

Je kunt niet zonder enveloppen

Als je een webshop hebt, dan kan je niet zonder enveloppen. Zo kun je niet zonder de standaard witte enveloppen in verschillende formaten. Hierin verstuur je immers belangrijke post, zoals facturen en offertes. Er zijn echter ook zat enveloppen waarin je producten kunt versturen, of enveloppen die een speciale functie hebben. Welke enveloppen dat zijn? We lopen graag met jou door een aantal enveloppen die binnen de E-commerce echt niet mogen ontbreken.

Voor wanneer je envelop echt niet mag worden gevouwen

Soms zul je misschien bepaalde documenten hebben die echt niet mogen worden gevouwen. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke contracten met je leveranciers. In dat geval wil je een envelop die niet wordt gevouwen in de post. Het beste kun je dan gebruikmaken van stevige bordrug enveloppen. Bordrug enveloppen zijn stevige enveloppen van kraftpapier met een kartonnen rug erin. Dankzij deze kartonnen rug kunnen de enveloppen niet worden gevouwen. Naast bordrug enveloppen kun je ook gebruikmaken van kartonnen enveloppen om belangrijke documenten te sturen. Deze enveloppen zijn daarnaast ook geschikt voor het versturen van platte producten, zoals boekjes.

Uitstekend beschermd met luchtkussen enveloppen

Ben je op zoek naar een envelop om kleine kwetsbare producten te verzenden? Dan kun je het beste kiezen voor luchtkussen enveloppen. Deze enveloppen zijn aan de binnenkant bekleedt met luchtkussenfolie. Deze luchtkussenfolie werkt schokabsorberend en tijdens de reis kunnen je producten zo nogal wat schokken doorstaan. Dankzij de schokabsorptie zijn je producten uitstekend beschermd. De enveloppen nemen daarbij weinig ruimte in je opslag in en je kunt de enveloppen versturen met brievenbuspost. Hierdoor is het een goedkope verzendoptie.

Paklijst enveloppen

Met jouw zending naar de klant wil je natuurlijk ook jouw pakbonnen en facturen meezenden. Maar hoe verzend je die pakbonnen en facturen mee met je zending? Juist, daarvoor gebruik je natuurlijk paklijst enveloppen. De paklijst enveloppen plak je simpelweg op je zending en zo is de ontvanger verzekerd van ontvangst. De transparante documenthoesjes kennen vele voordelen. Zo kunnen door de transparantie barcodes bijvoorbeeld gewoon nog worden gescand. In de waterafstotende hoesjes blijven jouw pakbonnen daarbij ook droog, schoon en netjes. Tot slot zijn de enveloppen makkelijk in gebruik, dankzij het feit dat de paklijst enveloppen zelfklevend zijn. Tape is dus overbodig.

Opvulmateriaal is belangrijk

Wanneer je jouw producten gaat verzenden in kartonnen dozen, kom je er ook niet onder uit om opvulmaterialen te gebruiken. Maar waarom zou ik opvulmateriaal gebruiken? Daarvoor zijn verschillende redenen aan te wijzen. De belangrijkste reden is eigenlijk gewoon dat het jouw producten een goede bescherming biedt tijdens verzending. Er blijft nadat jij jouw product hebt ingepakt, namelijk altijd loze ruimte in je verpakking over. Hierdoor kan jouw product gaan schuiven in de doos, waardoor het kan beschadigen. Opvulmateriaal, zoals Paper Friend, houd jouw product op één plek in de doos, wat beschadigingen voorkomt.

Webshop verpakkingen - opvulmaterialen online bij Profipack

Goed beschermt tegen schokken

Een ander belangrijk punt is dat opvulmateriaal werkt als ideale schokdemper. Je pakketje gaat soms nog weleens door wat erbarmelijke omstandigheden. Zo kan een bezorger het laten vallen, kan het ruw op een loopband komen en kan het schuiven in de bezorgauto. Het opvulmateriaal in een doos vangt deze klappen van buitenaf op. Zo voorkomt het beschadigingen aan kwetsbare producten. Op deze manier weet je zeker dat jouw producten veilig en zonder kleerscheuren aankomen bij de klant.

Duurzaam opvullen

Je kunt kiezen uit verschillende opvulmaterialen. Wil je bijvoorbeeld voor duurzaam ondernemen gaan? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor papieren opvulmateriaal. Zo hebben wij in ons assortiment papieren opvulchips. Dit zijn opvulchips van papier in een unieke vorm. Dankzij deze vorm hechten ze zeer goed aan elkaar. Hierdoor blijven producten netjes op hun plek in de doos. Ook werken ze uitstekend als schokbrekers. Dankzij hun unieke vorm zijn de chips ook nog eens bijzonder decoratief.

Standaard opvulchips

Je kunt natuurlijk ook gaan voor standaard EPS opvulchips. Deze opvulchips worden wereldwijd veel gebruikt als opvulmateriaal. Ze worden ook wel schuimkorrels, opvulkorrels, of Flo-pak genoemd, maar in de basis bedoel we allemaal hetzelfde met dit handige opvulmateriaal. Het opvulmateriaal is stofvrij en antistatisch, waardoor je zorgeloos kunt verpakken. De opvulchips zijn ook nog enigszins duurzaam. De chips zijn namelijk gemaakt van gerecycled polystyreen. Wil je echter nog duurzamer gaan? Kies dan voor onze bio opvulchips die zijn gemaakt van maïszetmeel. Let wel op: muizen zijn gek op deze chips. Bewaar ze dus op een veilige plek.

Profitip: zoek je opvulmateriaal louter voor decoratie in geschenkverpakkingen? Kijk dan eens naar een opvulmateriaal als houtwol, papierwol, of SizzlePak.

Zelf je opvulmateriaal maken

Een ander interessant opvulmateriaal zijn luchtzakjes. Een groot voordeel van dit opvulmateriaal is dat je het zelf maakt uit luchtkussenfolie. Je stopt de luchtkussenfolie in de luchtkussenmachine en deze blaast het op tot kant en klaar opvulmateriaal. Doordat je het opvulmateriaal zelf maakt, kun je elke keer precies zoveel opvulling als je op dat moment nodig hebt. Hierdoor bespaar je veel opslagruimte in je magazijn. Met de luchtzakjes kun je veel verschillende kanten uit. Niet alleen kun je er mee opvullen, maar je kunt ook je producten er mee inwikkelen. Hierdoor zijn luchtzakjes een bijzonder veelzijdig opvulmateriaal.

Een zelf opblazend opvulmateriaal

Een ander bijzonder handig opvulmateriaal zijn de beschermende schuimkussens van Instapak. Deze schuimkussens zetten zich in no-time uit tot een beschermend opvulmateriaal. Voor die tijd nemen de zakken weinig magazijnruimte in. Je hoeft simpelweg een paar keer op de knoppen op de zak te drukken en het product begint uit te zetten. Het schuimkussen vormt zich om jouw product heen, waardoor je een optimale bescherming hebt. Voor een complete bescherming maak je gebruik van twee opvulkussens. Je legt één opvulkussen onder in de doos, legt je product daar bovenop en plaatst daar bovenop nog een kussen. Zo komt je product gegarandeerd veilig aan.

Zelf je zakken maken met buisfolie

Verpak jij je webshopproducten in plastic zakken? En zijn dit vaak zakken van verschillende groottes? Dan kan het lonen om gebruik te maken van buisfolie. Met buisfolie maak je in no-time zakken op maat. Hierin kun je jouw producten waterdicht verpakken, stofvrij en is je product beschermt tegen krassen. De buisfolie zakken maak je eenvoudig en snel met een buisfolie sealer. Je kunt buisfolie zakken maken in verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte buisfolie. Hiermee kun je producten op een discrete manier verpakken.

Beschermen tegen oppervlaktebeschadiging

Ga jij producten verzenden vanuit je webshop die krasgevoelig zijn? Dan kun je deze het beste inpakken met schuimfolie. Met schuimfolie verpak je krasgevoelige objecten op een uitstekende manier. Zo weet je met schuimfolie zeker dat jouw producten krasvrij blijven. Zo kun je er bijvoorbeeld prima porselein of glaswerk op een veilige manier mee inpakken.

Verschillende diktes schuimfolie

Je hebt schuimfolie in verschillende diktes. De meest voorkomende diktes als verpakkingsmateriaal zijn 1 en 2mm. De schuimfolie van 1mm wordt vooral gebruikt voor het voorkomen van oppervlaktebeschadiging. De variant van 2mm heeft ook weer als extraatje dat het beschermt tegen lichte schokken. Voor echt goede schokdemping, maak je echter gebruik van noppenfolie.

Goed beschermt tegen schokken met noppenfolie

In elk webshopmagazijn mogen één of twee rollen noppenfolie natuurlijk niet ontbreken. Noppenfolie is wel één van de meest bekende opvulmaterialen. Het staat ook wel bekend onder verschillende namen. Zo wordt het ook bubble wrap en luchtkussenfolie genoemd. Het is een doorzichtige folie vol met luchtbubbels. Deze luchtbubbels zorgen ervoor dat jouw producten goed beschermd zijn tegen schokken en stoten tijdens transport. Je pakt je producten er namelijk mee in. Het is echt een uitkomst voor producten die erg kwetsbaar zijn. Van noppenfolie zijn er verschillende varianten. Zo heb je ook noppenfolie zwaarzelfklevende noppenfolie en zelfs noppenfolie hoezen.

Het verzenden van elektronische apparatuur

Ga je elektronische apparatuur verzenden? Dan kun je het beste gebruikmaken van antistatische verpakkingen. Dit verpakkingsmateriaal beschermt elektronische apparatuur tegen elektrostatische ontlading. Dit zijn de welbekende schokken die we wel kennen als we bijvoorbeeld een wollen trui dragen. Deze elektrostatische ontladingen kunnen elektronische apparatuur op een onzichtbare manier beschadigen. Ze kunnen echter zeer grote schade veroorzaken. De antistatische verpakkingen voorkomen de schok niet, maar verminderen wel de intensiteit van de schok. Er zijn verschillende soorten antistatische verpakkingen voor je webshop. Zo heb je onder meer antistatische noppenfolie, maar ook antistatische gripzakjes en antistatische buisfolie.

Lees ook: "Dozen met fixatie - verpakkingen voor elektronica"

Opvulpapiermachines - opvulpapier

Altijd labels en een labelprinter in huis hebben

Als je jouw producten vanuit je webshop gaat verzenden, moet je natuurlijk ook de adressen op de verpakking zetten. Dit doe je natuurlijk niet ouderwets met een grote watervaste stift. Nee, hiervoor maak je natuurlijk gebruik van professionele verzendlabels en een labelprinter. Met een labelprinter en verzendlabels maak je razendsnel professionele verzendlabels voor al jouw producten. Verstuur je maar enkele pakketjes? Dan kun je ook op een pakketpunt je verzendlabels laten printen. Is je webshop echter een succes en verzend je per dag veel pakketjes? Dan kun je beter het printen van je verzendlabels in eigen beheer houden.

Kiezen voor duurzaam verpakkingsmateriaal

Steeds meer webshopeigenaars kiezen tegenwoordig voor duurzaam verpakkingsmateriaal. Zo wordt er in plaats van plastic steeds vaker gekozen voor papieren beschermmaterialen en papieren verpakkingen. Papier is namelijk stukken duurzamer dan plastic. Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van plastic verzendzakken, kiezen voor verzendzakken van papier. Of kies in plaats van voor EPS opvulmateriaal, voor duurzaam opvulmateriaal van papier. Niet alleen is dit beter voor het milieu, maar het is ook beter voor jouw imago. Steeds meer consumenten hechten er namelijk waarde aan dat een bedrijf een duurzaam beleid voert. Wees dus wijs en kies voor duurzaam verpakkingsmateriaal.

Ga voor een webshop starterpakket

Zoals je ziet zijn er dus nogal een aantal verpakkingsmaterialen die je in huis kunt halen voor je webshop. Zie jij nu door de kartonnen dozen het verpakkingsmateriaal niet meer? Kies dan voor één van onze webshop starterpakketten. In deze pakketten zit alles wat jij nodig hebt als beginnende webshopper. Van daaruit kun je langzaam je verpakkingsmaterialen assortiment uitbreiden. Bij Profipack kun je kiezen uit verschillende webshop starterpakketten. Zo hebben we een pakket voor echte beginners, maar ook een variant voor de duurzame ondernemer. Zo wordt er steeds meer verpakt met Profipack.






SHOP VERPAKKINGEN VOOR JE WEBSHOP

PP acryl tape transparant 48mm x 66m
  • Stevig tape
  • Langdurig kleefvermogen
Artikelnummer: 2410130

Op voorraad

PRIJSTOPPER!
Vanaf
€ 0,66
Paper Friend box opvulmateriaal 400mm x 450m x 60gr
  • 100% duurzaam
  • Makkelijk af te scheuren
Artikelnummer: 810073

Op voorraad

DUURZAAM
Vanaf
€ 18,75
Coex verzendzakken 255 x 355mm (100 st)
  • Sterk materiaal
  • Voor veel doeleinden geschikt
Artikelnummer: 101549

Op voorraad

Vanaf
€ 6,45





OOK INTERESSANT over webshop verpakkingen